coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow SPLITSKA ORJUNA + KOMUNIST = PARTIZANI - KOJI JOŠ UVIJEK VLADAJU SPLITOM
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
SPLITSKA ORJUNA + KOMUNIST = PARTIZANI - KOJI JOŠ UVIJEK VLADAJU SPLITOM PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Nedjelja, 05 Srpanj 2009
SPLITOM I DALJE VLADAJU PRSTI PARTIZANA KRVNIKA PDF Ispis E-mail
(Tekst preuzet sa portala Blog i Hrvati.com)

 

 

 

 

 

 

Zamjenik gradonačelnika Splita Jure Šundov susreo se jučer s Milivojom Lalinom, predsjednikom Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Splitsko-dalmatinske županije te Antom Adorićem, predsjednikom Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Splita, s kojima je tijekom jednoipolsatnog sastanka razgovarao o radu njihovih udruga i problemima s kojima se susreću, kao i mogućoj pomoći Grada u rješavanju njihovih primjedbi na odnos države i grada prema njima.

Kakav je to odnos države i grada prema njima i šta bi to još htijeli ovi zagovornici partizanskih zločina i partizanskog terora?

- Antifašizam je suvremena stečevina svjetske demokracije i ugrađen je u temelje hrvatske državnosti te je time obveza svim gradonačelnicima u Republici Hrvatskoj dati potporu obilježavanju važnih datuma antifašističke borbe s prostora koje pokrivaju – kazao je u gradonačelnikovo i svoje ime dogradonačelnik Šundov nakon sastanka te dodao:

 

-  Nakon saslušanih prijedloga, možemo obećati da ćemo sasvim sigurno žurno popraviti spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu na Plokitama o trošku Grada, a drugi prijedlozi koji su nam dati u pisanom obliku bit će razmotreni i, sukladno nadležnostima gradske uprave, u budućnosti će se donositi primjerene odluke. Čini mi se da ih kao udrugu Grad Split treba tretirati na jedan drugačiji način, s više pažnje – zaključio je dogradonačelnik Šundov, kazavši da će o razgovoru s predstavnicima antifašističkih udruga detaljno informirati gradonačelnika Željka Keruma.

Hrvati iz Splita (naravno, ne samo iz Splita) bi konačno početi poduzimati nešto konkretno protiv ovih rugoba. Jesu li ovi ljudi normalni i u čije ime oni daju tako neodgovorne izjave?  Sav ovaj jad od kojeg mi kao narod i danas najviše patimo tu je među nama radi tog partizanskog terora i tih njihovih krvavih zločina.  To je zaista bio jedinstven primjer izdaje u povijesti cijele Europe.  Upravo si ti zlikovci, velikim brojem iz Splita i Zagreba, poslužili kao kvislinzi Beogradu da nad nama Hrvaima izvrši genocid u kojem su pobili oko 20% našeg pučanstva i izručili nas Beogradu na robovane u slijedećih 45. godina.  Upravo im je Tuđman, stavljajući taj prokleti antifašizam u svoju ustav 1990. godine produžio taj jugoslavenski mandat.  

I oni sada, nakon što nas je na osnovu tog antifašizma i ustanova koje su sve redom utemeljene na principima tog antifašizma, pokrao i sve ismijao ovaj najnoviji magarac iz Dugobaba, oni imaju dovoljno hrabrosti tražiti da se obnove spomenici tim nacionalnim rugobama, i to novcem iz gradskog proračuna!?

Ako mi svi budemo samo ovako sjedili skrštenih ruku neće nam na čelu nacionalne vlade biti samo marionete poput Jace nego će oni napraviti premijera i od Stanimirovića i drugih četnika koji sada slobodno putem tog antifašizma provode ovaj idejni teror nad svima nama.  Naravno da to, kao i drugi javašluci, ne prolazi bez posljedica.

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 10
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!