coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow HDZ JE 20 GODINA PRIKRIVAO ZLOČINE PARTIZANA --A SADA IH STIDLJIVO RAZOTKRIVA....?
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
HDZ JE 20 GODINA PRIKRIVAO ZLOČINE PARTIZANA --A SADA IH STIDLJIVO RAZOTKRIVA....? PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Petak, 26 Lipanj 2009
 AKO JE HDZ 20 GODINA PRIKRIVAO ZLOČINE KOMUNIZMA  A SADA IH NAJEDANPUT < RAZOTKRIVA > PRED LOKALNE IZBORE !

Uzalud su bila sva nastojanja Hrvatske stranke prava odnosno HSP 1861. koja je od samih početaka višestranačja u lipnju 1990. godine zahtjevala dekomunizaciju hrvatske države i društva i zbog njezinog  izostanka i formalno raskinula kratkotrajnu i neželjenu predizbornu koaliciju sa Tuđmanovim HDZ baš na pitanju sudskog procesuiranja zločina komunizma i privođenju pravdi glavnih protagonista jugoslavenske Udbe na tlu Hrvatske. Nakon preuzimanja vlasti, Tuđman je imenovao kao  svoje prve suradnike, premijere i ministre u vladi  zloglasne udbaške tamničare koljače i progonitelje svega što je bilo hrvatsko. Uostalom, takav je bio i Tuđman sam pa je to i bio razlog da je HSP 1990. godine raskinula bilo kakvu daljnju suradnju sa zločinačkom organizacijom kakvom se pokazao HDZ.

 

HSP je ustrajno sve do svojeg nasilnog obezglavljivanja 1993. godine zahtjevao a HSP 1861. od 1995. godine nastavio sa zahtjevima prema hrvatskoj vladi i internacionalizacijom  da se zločini i simbolika komunizma jednom za svagda procesuiraju i maknu iz javne upotrebe a da se počinitelji komunističkih ratnih zločina sudski progone i kazne. Tu djelatnost sa velikim žarom promovira 2004. godine utemeljeni  Hrvatski centar za istraživanje zločna komunizma.

 

Neki u vladajućoj stranci < sjetili > su se baš uoči lokalnih izbora u nedostatku vlastite vjerodostojnosti prisvojiti tuđe političke zahtjeve i inicijative potpuno prešućujući otkada  datiraju i od koga su bili davno istaknuti ti opravdani zahtjevi u interesu najšire demokratske i međunarodne javnosti. Stoga, ponajprije radi objektivne istine donosimo jedan kratki podsjetnik na te inicijative koje su prešućene i zanemarene kako bi sve ostalo po starom a kada ustreba uzeti će ih vladajući ne radi stvarnog rašćišćavanja sa odgovornima za strašne pokolje iz 1945. godine i pokretanja sudske istrage radi utvrđivanja pojedinačne krivnje, već isključivo radi obmanjivanja javnosti i pridobivanja nezasluženih glasova na predstojećim lokalnim izborima 2009. godine.

Šime Tolić

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Petak, 26 Lipanj 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 11
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!