coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow Tadić & Mesić: u EU ćemo rame uz rame!
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
Tadić & Mesić: u EU ćemo rame uz rame! PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Petak, 19 Lipanj 2009


(Tekst preuzet sa portala Dragovoljac .com)

Tadić & Mesić: u EU ćemo rame uz rame!

 balkanci.jpg


Nekada davno je nekima od nas geografija bila omiljeni predmet u školi, znali smo točno gdje su granice pojedinih država, znali smo jako dobro i značenje pojedinih geografskih odnosno geopolitičkih toponima.

Primjerice, učili smo sasvim uopćeno, kako je geografska granica Balkana ide rijekom Kupom do njenog ušća u rijeku Savu, nastavlja se dalje tokom Save sve do njenog ušća u Dunav a desna pritoka Save, rijeka Drina je na neki način bila davna i povijesna i geo-politička granica 'Istočnog' i 'Zapadnog' carstva.

Upravo na toj 'carskoj granici' lomili su se politički interesi uvjetno rečeno 'Istoka' i 'Zapada'!

A na toj granici između Turske i Europe, ne zaboravimo, Hrvatska-kakva god da je bila, odigrala je svoju značajnu povijesnu ulogu zabilježenu kao: Croatia, Ante Muralis Christianitatem, odnosno Hrvatska je bila pravi zid kršćanstva Europe, štit civiliziranog svijeta najezdama osmanlijskih osvajača i njihovih istočnih trabanata.

Sjetimo se sam Krbavske bitke, opsade Sigeta, bitke kod Siska, opsade Beča i mnogih drugih bitaka na kojima je proliveno toliko hrvatske krvi a sve u cilju kako bi Europa 'na miru spavala'!

A danas nas je upravo ta licemjerna Europa iz svog 'jata' jednostavno izopćila sramno zaboravivši sve naše žrtve na 'oltaru' njene slobode!

I konačno sinonim 'Balkan' svoj naziv duguje isključivo Balkanskom gorju, ili pobliže:

Izgovarajući Balkan, a ne misleći na geografsku omeđenost balkanskog gorja istočno od Drine nesvjesno podržavamo jedan mit, mračni i krvavi ….. Balkanski mit!

Nije slučajno da arhetipski pojam vampirizma neraskidivo veže balkanske krajeve ali taj pojam dolazi iz Transilvanije (grof Drakula protiv Frankensteina, vukodlaci!) i Balkan gorja u Srbiji, te balkanskog gorja po Bugarskoj i Rumunjskoj, krajevima kojima su stoljećima harali Turci-Osmanlije.

krvopije.jpg 

 

Dakle, Balkan je ime (svakako turskog podrijetla) za planinski lanac koji se proteže na području današnje Bugarske paralelno s Dunavom.

Dodajmo još uz to kako je to jedan od pojmova koji je prerastao standardne geografske i povijesne pojmove, kao i pojmove političke teorije i prakse, ušao u legendu i postao simbolom jezika podsvijesti…a to je pojam: BALKAN-BURE BARUTA, ili sasvim pogrdno: Balkanska krčmetina!

Danas, razumnim ljudima u Hrvatskoj više ništa nije jasno, pogotovo ne kojem to geo-političkom okruženju pripada naša lijepa zemlja.

Jeli to nekakav po Britancima izmišljeni region Zapadnog Balkana ili samo i sasvim paušalno-Balkan, jeli to Jugoistok Europe ili bivša 'Jugoslavija minus Slovenija', ili je možda to nebulozni galimatijas Mesićeve 'Igmanske Inicijative'; je li to možda Srednja Europa koja upravo održava summit u Novom Sadu?

U svakom slučaju geopolitički sinonim 'Zapadni Balkan' je pojam definitivno akceptiran od naše političke 'elite' pa je shodno tome i eventualni pristup Europskoj Uniji moguć jedino u takvom zapadno-balkanskom čoporu, a evo i potvrde tome:

Na marginama summita SE-zemalja u Novom Sadu sastao se naš 'Drakula s Pantovčaka' sa srbijanskim Tadićem kako bi se bratski sporazumjeli koje je 'VIRIBUS UNITIS'-korake potrebno poduzeti spram pristupa EU!

Citat iz današnjeg 'Vjesnika':

«Hrvatska i Srbija trebaju i dalje produbljivati bilateralne odnose jer su oni u političkom, sigurnosnom i ekonomskom smislu pretpostavka stabilnosti Zapadnog Balkana, rekli su predsjednik RH Stjepan Mesić i predsjednik Srbije Boris Tadić u četvrtak u Novom Sadu, na bilateralnom susretu pred summit šefova srednjoeuropskih država.

Dvojica predsjednika ponovili su da je zajednički cilj zemalja regije članstvo u EU te da se one međusobno trebaju podupirati na tom putu».

Dakle, i naivnima u ovoj zemlji je potpuno jasno da zapreka pristupu EU nije ni nebulozna slovenska blokada pregovora niti su to smiješni topnički zapisi o prekomjernom granatiranju Knina, Hrvatska će pristupiti Europi tek onda kad i Srbija za to bude spremna, i to uz hrvatsku potporu.

Drugim riječima Hrvatska će poduprijeti svog dragog susjeda u 'regionu' bez obzira na to što je ratni zločinac Ratko Mladić na slobodi a on je razorio Škabrnju, bombardirao i Šibenik i Zadar, srušio branu na Peruči, bez obzira što je Goran Hadžić, 'determinator' grada-heroja Vukovara još uvijek na slobodi, bez obzira što se srpski general Veljko Kadijević ruga nama, Hrvatima, iz daleke Moskve….

Na kraju bit' ćemo veoma sretni ako se izvučemo optužbe na Haaškom sudu za zločinački poduhvat-hrvatskog naroda, zar ne!?

A sami smo tome krivi prihvativši sramnu etiketu 'Balkana' kojem Hrvatska nikad nije pripadala!

 

dk., omiš dugo godina harali Turci

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 17
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!