coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow Zar i poslije antifašističke sotone Mesića – OPET MESIĆ - VIŠE NEGO TRAGIČNO ZA SVE HRVATE
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
Zar i poslije antifašističke sotone Mesića – OPET MESIĆ - VIŠE NEGO TRAGIČNO ZA SVE HRVATE PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 17 Lipanj 2009


Zar i poslije Mesića – lažljivac ?


U današnjem intervjuu predsjednika Mesića imali smo prilike pročitati ništa više ili manje nebuloza nego i obično, no što mu se više primiče kraj mandata, to pokazuje sve više napora kako bi narod usmjerio u pravcu dolazećih predsjedničkih izbora te odabiru kandidata po njegovoj mjeri. Kaže Mesić, očekuje da njegov nasljednik bude antifašista.

Pitam se, kako Mesić može očekivati to kakav će njegov nasljednik biti? Kralj nije, pa da imenuje prijestolonasljednika. A ako nešto očekuje, onda valjda ima i razloge zašto to očekuje. Što nam jasno pokazuje, kako se moramo jako dobro pripremiti za nadolazeće predsjedničke izbore, jer je više nego očito kako su karte manje-više već unaprijed podijeljene, savezi sklopljeni a „prestolonasljednik“ izabran. A takav sigurno neće hrvatskom narodu donijeti ništa dobrog.

Ono što mene brine je to, što čisto sumnjam da Mesić cilja na nekog stvarnog antifašistu, onako bez navodnika. Jer, po nekoj logici stvari, istinski antifašist bi se dobro i debelo potrudio da se kazne oni „antifašisti“ koji su pod krinkom antifašizma ubijali bespomoćne civile, razoružane vojnike, žene i djecu. Čisto zato, što ne bi htio da mu bestijalni manijaci i ubojice koji se i dan danas nekažnjeno šeću bacaju ljagu na cjelokupni antifašistički pokret, pa bi se onda vjerojatno od takvih i ogradio.

Ono što je Mesić do sada radio po tom pitanju bilo je upravo suprotno. On je svoj predsjednički utjecaj zlorabio kako bi putem medija prenosio poruke poput one „da se partizane ne treba ispitivati“ obrazlažući to njihovim godinama (to vrijedi samo za „antifašiste“, za druge starost uopće nije bitna).

Nadalje, Mesić je danonoćno u službi obrane jednog od najvećih zlikovaca u povijesti, Josipa Broza Tita. Ali je njegovo današnje tumačenje te obrane izuzetno zanimljivo i pokazuje da se Mesić više ne može kontrolirati kao prije, te da je ispravno mišljenje kako istina uvijek nadje put za sebe, čak i kada dolazi kroz usta lažova.

Dakle, kaže Mesić kako „se ide na simbol antifašističke borbe – Josipa Broza Tita. Ako se sruši simbol, onda se ruši i antifašizam, a Hrvatska je sazdana na antifašizmu“. 

Znači li to da Mesić konačno priznaje kako je pokušao rušiti hrvatsku državu?

Jer, što je u tom slučaju njegov pokušaj rušenja Franje Tudjmana drugo negoli pokušaj rušenje hrvatske države? Tudjman je, kao njen prvi predsjednik,  simbol slobodne Hrvatske, ništa manje nego je to Tito bio za antifašizam ili „antifašizam“, ovisno tko je u pitanju. Pa je slijedom toga, Mesić konačno izgovorio tu dugo zataškavanu istinu, da je pokušao napadima na Tudjmana srušiti borbu za slobodnu Hrvatsku, vrijednost Domovinskog rata i samu Hrvatsku, koja je sazdana na njemu. Nije da to nismo oduvijek znali, ali je lijepo konačno to čuti i od njega samoga.

Idemo dalje.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 20
Korisnika online: 1
  • ReynaldoKi
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!