coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow Dr. T.Dragun -Pismo ministru pravosudja Ivanu Šimunoviću
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
Dr. T.Dragun -Pismo ministru pravosudja Ivanu Šimunoviću PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 11 Lipanj 2009

BENI POKRET

Udruga za zaštitu prava građana

Predsjednik

Pete poljanice 7

10000 ZAGREB

CROATIA

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

 

Zagreb, 1. lipnja 2009.

 

 

COMMISSION EUROPEENNE

Olli Rehn

Member of the Europeen Commission

Responsible for Enlargement

Rue de la Loi 200

B-1049 BRUXELLES

Na znanje:

Ivan Šimonović, ministar pravosuđa RH

Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda RH

 

 

Predmet:

Prijem na razgovor, moli se.-

 

Cijenjeni g. Rehn,

 

Vaše osporavanje, zapravo „neotvaranje poglavlja pravosuđa i ljudskih prava“ kao osporavanje Europske Komisije ulasku Hrvatske u Europsku Uniju zbog izostanka „pravosudnih reformi“, posve je logično i opravdano. Na žalost, ne i cjelovito, budući se time ipak (svjesno i s nakanom?) zaobilazi teror hrvatskog pravosuđa nad vlastitim pučanstvom.

 

U takve i osobno spadam.

 

2

 

 

U svezi s tim tražim prijem na razgovor na kojem ću izložiti sav hrvatski pravosudni boljševizam, onako kako ga vide i doživljuju hrvatski građani. Ne mislim nikako pred Vas doći s nekom uljepšanom slikom kojom aktualna hrvatska vlast s posebnom pozornošću i ustrajnošću izlazi pred inozemni svijet.

 

Ovo moje pismo samo je prvo od niza njih koje ću Vam uputiti.

 

MOJ ANTIKOMUNIZAM

 

Nedvojbena je moja antikomunistička usmjerenost. Nitko ju ne dovodi u pitanje, pa ni izravni moji protivnici. Rođen sam 1938. Prva moja policijska saslušanja počela su davne 1956. (u svezi s poznatim mađarskim događajima). Politički progoni, izostanak adekvatnog zapošljavanja, česta smjenjivanja, sustavna ometanja i otežavanja stručnog usavršavanja. Istina, nisam zatvaran, ali … Znaju se moji  progonitelji (Od Zdravka Mustača, Josipa Perkovića, Branka Budića, … pa na dalje), a i progonjeni. Ja.

 

DOMOVINSKI RAT

 

Od jeseni 1949. do 20. studenog 1991. godine živio sam u Vinkovcima (Istočna Hrvatska). Tamo sam proveo, dakle, cijelu ratnu 1991. Pod granatiranjem. Na mojoj jednokatnoj kući granata je uništila kat, što je i danas vidljivo. Moja najstarija kći (od tri) bila je pripadnik Hrvatske Vojske. Poginula je 8. studenog 1991. u Vinkovcima. Postoje tri verzije njene smrtni, a to znači da se zapravo niti ne zna kako se to dogodilo. Kaznena prijava koju sam protiv „nepoznatog“ počinitelja podnio Državnom odvjetništvu RH još uvijek je na – mrtvom kolosijeku!

 

 

3

 

 

U ZAGREBU

 

Dva dana nakon pada Vukovara s obitelji sam preselio u Zagreb. Ovdje nisam uspio dobiti zaposlenje ni u jednoj državnoj službi, iako sam to – uvjeren sam – višestruko zaslužio. Moji neprijatelji, jugo-komunistički boljševici, pratili su me i dalje u stopu. Od Jugoslavije oslobođena Hrvatska ostala je, ili postala je, njihovom državom.

 

Prehranjivao sam obitelj radeći kao privatnik: razvojni programi, brokerske usluge, gospodarska revizija. Surađivao sam, komercijalno, u privatizaciji društvenih poduzeća.

 

IVO PUKANIĆ

 

Novi val, ne samo političkih, progona započeo je 1996. U „Nacionalu“ Ive Pukanića objavljen je članak o meni, kao o glavnoj osobi pretvorbe i privatizacije hrvatskog gospodarstva i nositelju svih negativnosti koje su je odlikovale. To napisaše o meni, koji nisam obnašao ama baš nikakvu državnu funkciju, kamo li takvu na kojoj bi se nešto odlučivalo.

 

Bila je mi je poznata ta komunistička metodologija „prozivanja“. Znao sam što slijedi. I slijedilo je – upravo tako. Novi novinski članci na sve strane, spominjanja na skupovima, kaznene prijave, optužnice. Uskraćivanje poslova.

 

KAZNENE OPTUŽNICE

 

Protiv mene podignuto je preko 20 kaznenih prijava i optužnica. Kad bi se linearno zbrojilo prijetila mi je kazna zatvora od preko 50 godina.

 

4

 

 

Uvijek neutemeljeno, ali uništavajuće. Obolio sam od dijabetesa. Prije pet godina operiran mi je karcinom (debelog crijeva). Liječnici kažu sve je to posljedica stresa.

 

U slučaju „Hotela Split“ istrage i suđenje trajali su punih deset godina. Oslobođen sam. I nikome ništa. U slučaju „Diona“, nešto kraće kazneno preispitivanje, ali uz isti rezultat.

 

U slučaju „Croatia Bus“ kazneni postupak traje već 14 godina. Prvostupanjsko oslobođenje. Zatim, uvažavanje žalbe Državnog odvjetništva RH, pa ponavljanje postupka. Koliko će to još trajati? Bez ikakve konkretne optužbe. Zavijeno u izraz „zajedno“ s drugim optuženicima, a bez navođenja: što, gdje, kada, kako, …

 

I tako dalje. Sudski postupci u kojima sam optužen završavaju, nakon pravosudne torture, mojim oslobađanjem ili stanjem koje će isto tako pouzdano završiti. A godine idu.

 

Godine, godine, godine … pod optužbama i stalnim stresom. Godine dolaze i prolaze.

 

PROTUNAPAD

 

Nemam novca za uzeti skupe odvjetnike. Osim toga, i oni su „uvezani“ u sustav. Do grla.

 

Sam se zastupam, iako sam pravno neuk. Ekonomist sam po struci. Podigao sam preko 200 kaznenih prijava, optužnih prijedloga i tužbi protiv onih koji me progone. Dakako, bez posebna učinka, ali ipak ... Inače kako bih i do Vas došao. Unatoč dokazima i argumentima. „Sve je pod kontrolom“ – u hrvatskom pravosuđu.

 

5

 

 

Reakcija boljševičke mafije, oštar ali pravi naziv, bila je dosljedna. Državno odvjetništvo RH zatražilo je moje psihijatrijsko vještačenje. Proglašen sam neubrojivim – ludim. Oduzimanje poslovne sposobnosti, za divno čudo, nije uspjelo.

 

Zatražio sam azil u Europskoj Uniji (Slovenija), ali sam odbijen. Ne živim tamo. A kako ću i živjeti? Star sam i bolestan. I nemam novca.

 

SUĐENJE NEUBROJIVOJ OSOBI

 

Od mene potaknuti sudski postupci tako su postali bespredmetni. Međutim, ne i moja odgovornost za „počinjena“ kaznena djela. Pravosuđe dostojno jednog Lavrentija Berije!

 

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu (prvostupanjski) proglašava me se  krivim za prodaju dionica po višoj cijeni od nabavne (!), iako sam uz to čak i – neubrojiv. Pokretanje postupka ocjene optužnice, prema već zaprimljenom zahtjevu, na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu ništa ne znači za hrvatsko pravosuđe.

 

OPSEG RAZGOVORA (SVJEDOČENJA)

 

Bogatstvo materijala pruža mi mogućnost svjedočiti, i, o sljedećim slučajevima:

 

1. Nezakonitosti zamjene dionica u kuponskoj privatizaciji. Tim činom Ministarstvo privatizacije RH (ministar Milan Kovač) i Hrvatski fond za privatizaciju (predsjednik Stjepan Hrkač) oštetili su 270.000 hrvatskih branitelja i prognanika za 3,5 milijarde eura (s kamatama to je sada 34 milijarde kuna). Potvrdio je to nalaz Državnog ureda za reviziju RH iz veljače, 2002. Pokrenuto je više sudskih postupaka, ali svi oni „tapkaju“ na mjestu. Razlog: Potrebni podatci i dokumentacija

6

 

 

„nedostupni“ su sudovima zbog „poslovne tajne“. Kriminal se štiti poslovnom tajnom! (u prilogu naslovnica moje knjige: „Nezakonitosti zamjene dionica u kuponskoj privatizaciji“)

 

2. Likvidacija Hrvatskog domovinskog fonda. U ovaj fond svoje dionice (vrijedne oko 32 milijuna DEM, bez kamata) uložilo je 1.670 branitelja, zapravo udovica branitelja. Dionice su, opet, nestale bez traga („poslovna tajna“) u Hrvatskom fondu za privatizaciju. Hrvatski domovinski fond je poslan u likvidaciju. Sudski postupak ne daje nade. (u prilogu rješenje: br. 563-05-02/01-2008/7)

 

3. Ortačka zajednica „66. pukovnija za izgradnju cesta“. Ovo ortaštvo s 2.312 radnika prije 10 godina izgradilo je brojne ceste, auto-ceste i druge objekte u Hrvatskoj (na primjer autoceste Goričan – Varaždin, Sv. Helena – Breznički Hum, Kupjak-Vrbovsko, Zadar-Maslenica, obilaznica Zadar, plato Žnjan u Splitu za dolazak Pape, itd.). Naručitelj je bila Republika Hrvatska (preko Ministarstva obrane RH), a račun nitko nikada nije platio. Sudski postupci teku na „uobičajeni“ hrvatski način. Bez kraja …, hoćemo reći. (u prilogu naslovnica moje knjige: "Zbiljnosti osnivanja i djelovanja 66. pukovnije za gradnju cesta")

 

4. „Štedionica Dukat“ Zagreb. Ivan Radošević dobio je kredit od „Štedionice Dukat“: 17,500.000,00 kuna, koja je taj novac pozajmila od drugog subjekta. Založio je kupljene dionice „Croatia Busa“. Novac nije vraćen, a dionice su prodane Miroslavu Kutli. Tužba je predana Općinskom sudu u Zagrebu u siječnju 1997. godine, a sudski postupak je još uvijek na mrtvoj točki. (u prilogu: tužba 30.1.1997.)

 

5. Neki od sudskih predmeta u kojima sam optužen: Općinski sud u Zagrebu – V KO-2842/2001, Županijski sud u Zagrebu – V K-226/07,

 

7

 

 

Županijski sud u Slavonskom Brodu – K-32/04. (u prilogu naslovnica moje knjige: „Dušan Vujić i ortaci u pljački državnih robnih zaliha“)

 

S poštovanjem

 

dr. sc. Tomislav Dragun

predsjednik

#########################################################

CROATIAN CIVIL MOVEMENT

Civil rights association

President

Pete poljanice 7

10 000 ZAGREB

CROATIA

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

 

Zagreb, 1st of June 2009

 

 

COMMISSION EUROPEENNE

Olli Rehn

Member of the European Commission

Responsible for Enlargement

Rue de la Loi 200

B-1049 BRUXELLES

CO:

Ivan Šimonović, Minister of justice RH

Branko Hrvatin, President of the Supreme Court RH

 

 

Subject:

Request for an audience.

 

 

Honorable Sir Rehn,

 

your abjudication, and „not speaking of human rights chapters“ to be precise, as well as abjudication of European Commission about entering of Croatia into European Union because of lack of „legal reforms“, is completely logical and justified. Unfortunately, it is not complete, because this act (consciously and with intention?) makes a turn around the Croatian justice terror on its own people.

 

2

 

 

I am one of them, personally.

 

Regarding this, I am asking for an audience where I will be able to explain all about Bolshevism in Croatian justice, in the way it is seen and experienced by Croatian people. I am not planning to come to you with some nice picture of reality, like the one Croatian government is using when presenting our country to the world, and using it in a really careful and perserving way.

 

This letter of mine is only one of many that will come to your address.

 

MY ANTICOMMUNISM

 

I am against the communism without any doubt. No one is questioning that point of view of mine, and not even my opponents. I was born in 1938. My first police hearings happened in 1956 (regarding well known Hungarian events). Political prosecutions, inability to get a proper employement, often replacements, consistant disturbings and inability to do any kind of education and improving. The truth is that I was never in prison, but... My prosecutors are well known (starting with Zdravko Mustač, Josip Perković, Branko Budić, and so on), and also well known is prosecuted. That is me.

 

HOMELAND WAR

 

Starting in autumn of 1949 and until 20th of November 1991 I was living in Vinkovci (Eastern Croatian). I have spent there entire 1991, war year. Under the granates. Entire floor of my house was destroyed, which can be seen even today. My eldest daughter (one of three) was a member of Croatian army. She was killed in 8th of November 1991 in Vinkovci. There are three different versions of

3

 

 

her death, and it proves that even today it is not sure what exactly happened. Criminal denunciation which I submitted against the „unknown“ person to the State attorney's office of RH is still left unanswered!

 

IN ZAGREB

 

Two days after Vukovar was taken, I moved to Zagreb with my family. I was unable to get any kind of job there, even though I have really deserved it – and I am strongly conviced that it is true. My enemies, yugo-communist bolshevics were following my every step. After Yugoslavia, liberated Croatia stayed, and became, their state.

 

I was earning money for my family working as private employer: doing some developing programs, stock advising, economic revisions. I was cooperating, commercially, in privatisation of companies.

 

IVO PUKANIĆ

 

New wave of, not only political, prosecutions started in 1996. In „Nacional“, magazine in ownership of Ivo Pukanić, an article was published, about me as the main person in transformation and privatisation of Croatian economy and as the main responsible person for all negative effects which occured. Someone wrote that about me, even though I wasn't a person on any kind of important function in the state, not even someone who can make any kind of decisions.

 

I was really familiar with this communist methodology of „pointing fingers“. I knew what was coming. And it came – just as I thought. New articels, all over the papers, mentioning on different kinds of meetings, criminal reports, denunciations, failures to provide any kind of job.

4

 

 

CRIMINAL ACCUSATIONS

 

There was over 20 criminal accusations and denunciations against me. If you add up all possible sentences, I would be facing a sentence over 50 years.

 

Always without basis, but destructive. I became ill with diabetes. Five years ago I had an cancer operation (on my colon). The doctors say it is all because of the stress.

 

In case of „Hotel Split“ investigation and trial lasted for full ten years. I was released of all charges. And nothing happened after that. In a case of „Diona“ criminal investigation was a bit shorter, but the result was same.

 

In a case of „Croatia Bus“, criminal procedure is lasting for 14 years. I was cleared of all charges on the First Instance court. After that the State attorney's office of RH accepted my apeal, so procedure repeated itself. And for how long it is going to last? With no specific accusation. It is all under the veil of mistery and expression „together“ with other accused people, and with no specifics about: what, where, when, how...

 

And so on. Court procedures in which I am accused are ending, after some legal torture,  with my clearance or some state which indicates that it will end in such way. And years are passing.

 

Years, years, years... under the accusations and constant stress. Years come and go.

 

 

 

5

 

 

COUNTER-ATTACK

 

I can't afford myself some expensive attorneys. Besides that, they are also „connected“ with this system. Up their heads.

 

I represent myself, even though I have no legal education. I am economist. I have submitted over 200 criminal denunciations, criminal motions and lawsuits against those who prosecute me. Of course, without any sepcial effect, but still... So, I came to you. Inspite all evidence and facts. „Everything is under control“ – in Croatian justice system.

 

The reaction of the bolshevic mafia, sharp but correct term, was persistent. The State attorney's office of RH asked for my psychiatric evaluation. I was declared as insane – crazy. But, for some reason, which was miracle, they didn't manage to take away my business ability.

 

I asked for asylum in European Union (Slovenia), but I was refused. I don't live there. And how am I suppose to live? I am old and ill. And I have no money.

 

INSANE PERSON IN THE COURT

 

Lawsuits I have started became one of those without basis. But, not my responsibility for „Commited“ criminal acts. It is justice system wrthy of Lavrenti Beria!

 

At the Municipal court in Slavonski Brod (First Instance court) I was found guilty for selling the stocks by price higher than basic one (!), even though I am – insane. And the fact that at the European civil

 

6

 

 

court in Strassbourg evaluation of the accusation started means nothing to Croatian justice.

 

EXTENT OF POSSIBLE AUDIENCE (TESTIMONY)

 

The amount of information that I have gives me the opportunity to testify also about following cases:

 

1. Illegal actions in stock exchange in coupon privatisation. By this act Ministry of privatisation of RH (minister Milan Kovač) and Croatian privatisation fund (president Stjepan Hrkač) made financial damage to 270 000 Croatian defendrs and refugees for 3,5 billion euro (with interests it is now 34 billion kunas). It was confirmed also by the State revision office of RH from February 2002. Several lawsuit started, but all of them are still standing in place. Reason: information needed and documentation unaccessible to courts because of the „business secret“. Criminal is hiding behind business secret! (In attachment is the cover of my book: „Illegal activities in stock exchange in coupon privatisation“).

 

2. Liquidation of Croatian homeland fund. 1 670 defenders, or their widows,  invested their stocks into this Fund (value around 32 million DEM, without interest). Stocks are again missing without any sign in Croatian privatisaion fund („Business secret“). Croatian homeland fund was sent to liquidation. Court procedure gives no hope at all. (In attachment resolution: number 563-05-02/001-2008/7).

 

3. Partnership  „66 regiment for building roads“. This partnership with 2 312 workers built ten years ago numerous roads, highways and other objects in Croatia (for example highway Goričan – Varaždin, Sv. Helena – Breznički Hum, Kupjak – Vrbovsko, Zadar – Maslenica, road around Zadar, platea Žnjan in Split for Pope's coming, etc.).

7

 

 

Client was Republic of Croatia (through Ministry of defense RH), and no one ever payed those bills. Court procedures are going in the „usual“ croatian way. With no end, is what we mean.  (In attachment the cover of my book: „Realities of foundation and activities of the 66th regiment for building roads“)

 

4. „Savings bank Dukat“ Zagreb. Ivan Radošević got a loan from „Savings bank Dukat“ in amount of 17 500 000,00 kunas, and this bank borrowed that money elsewhere. He mortgaged bought stocks of „Croatia Bus“. Money was never returned, and the stocks were sold to Miroslav Kutle. Accusation was submitted to County court in Zagreb in January 1997, and court procedure still didn't start. (In attachment: lawsuit 30th of January 1997).

 

5. Some of court cases where I was accused: County court in Zagreb – V KO-2842/2001, Municipal court in Zagreb – V K-226/07, Municipal court in Slavonski Brod – K-32/04. (In attachment the cover of my book „Dušan Vujić and his partners in the robbery of state commercial reserve“)

 

 

Sincerely,

 

Tomislav Dragun, PhD

President

################################################################

CROATIAN CIVIL MOVEMENT

Civil rights association

President

Pete poljanice 7

10 000 ZAGREB

CROATIA

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

 

Zagreb, 1st of June 2009

 

 

COMMISSION EUROPEENNE

Olli Rehn

Member of the European Commission

Responsible for Enlargement

Rue de la Loi 200

B-1049 BRUXELLES

CO:

Ivan Šimonović, Minister of justice RH

Branko Hrvatin, President of the Supreme Court RH

 

 

Subject:

Request for an audience.

 

 

Honorable Sir Rehn,

 

your abjudication, and „not speaking of human rights chapters“ to be precise, as well as abjudication of European Commission about entering of Croatia into European Union because of lack of „legal reforms“, is completely logical and justified. Unfortunately, it is not complete, because this act (consciously and with intention?) makes a turn around the Croatian justice terror on its own people.

 

2

 

 

I am one of them, personally.

 

Regarding this, I am asking for an audience where I will be able to explain all about Bolshevism in Croatian justice, in the way it is seen and experienced by Croatian people. I am not planning to come to you with some nice picture of reality, like the one Croatian government is using when presenting our country to the world, and using it in a really careful and perserving way.

 

This letter of mine is only one of many that will come to your address.

 

MY ANTICOMMUNISM

 

I am against the communism without any doubt. No one is questioning that point of view of mine, and not even my opponents. I was born in 1938. My first police hearings happened in 1956 (regarding well known Hungarian events). Political prosecutions, inability to get a proper employement, often replacements, consistant disturbings and inability to do any kind of education and improving. The truth is that I was never in prison, but... My prosecutors are well known (starting with Zdravko Mustač, Josip Perković, Branko Budić, and so on), and also well known is prosecuted. That is me.

 

HOMELAND WAR

 

Starting in autumn of 1949 and until 20th of November 1991 I was living in Vinkovci (Eastern Croatian). I have spent there entire 1991, war year. Under the granates. Entire floor of my house was destroyed, which can be seen even today. My eldest daughter (one of three) was a member of Croatian army. She was killed in 8th of November 1991 in Vinkovci. There are three different versions of

3

 

 

her death, and it proves that even today it is not sure what exactly happened. Criminal denunciation which I submitted against the „unknown“ person to the State attorney's office of RH is still left unanswered!

 

IN ZAGREB

 

Two days after Vukovar was taken, I moved to Zagreb with my family. I was unable to get any kind of job there, even though I have really deserved it – and I am strongly conviced that it is true. My enemies, yugo-communist bolshevics were following my every step. After Yugoslavia, liberated Croatia stayed, and became, their state.

 

I was earning money for my family working as private employer: doing some developing programs, stock advising, economic revisions. I was cooperating, commercially, in privatisation of companies.

 

IVO PUKANIĆ

 

New wave of, not only political, prosecutions started in 1996. In „Nacional“, magazine in ownership of Ivo Pukanić, an article was published, about me as the main person in transformation and privatisation of Croatian economy and as the main responsible person for all negative effects which occured. Someone wrote that about me, even though I wasn't a person on any kind of important function in the state, not even someone who can make any kind of decisions.

 

I was really familiar with this communist methodology of „pointing fingers“. I knew what was coming. And it came – just as I thought. New articels, all over the papers, mentioning on different kinds of meetings, criminal reports, denunciations, failures to provide any kind of job.

4

 

 

CRIMINAL ACCUSATIONS

 

There was over 20 criminal accusations and denunciations against me. If you add up all possible sentences, I would be facing a sentence over 50 years.

 

Always without basis, but destructive. I became ill with diabetes. Five years ago I had an cancer operation (on my colon). The doctors say it is all because of the stress.

 

In case of „Hotel Split“ investigation and trial lasted for full ten years. I was released of all charges. And nothing happened after that. In a case of „Diona“ criminal investigation was a bit shorter, but the result was same.

 

In a case of „Croatia Bus“, criminal procedure is lasting for 14 years. I was cleared of all charges on the First Instance court. After that the State attorney's office of RH accepted my apeal, so procedure repeated itself. And for how long it is going to last? With no specific accusation. It is all under the veil of mistery and expression „together“ with other accused people, and with no specifics about: what, where, when, how...

 

And so on. Court procedures in which I am accused are ending, after some legal torture,  with my clearance or some state which indicates that it will end in such way. And years are passing.

 

Years, years, years... under the accusations and constant stress. Years come and go.

 

 

 

5

 

 

COUNTER-ATTACK

 

I can't afford myself some expensive attorneys. Besides that, they are also „connected“ with this system. Up their heads.

 

I represent myself, even though I have no legal education. I am economist. I have submitted over 200 criminal denunciations, criminal motions and lawsuits against those who prosecute me. Of course, without any sepcial effect, but still... So, I came to you. Inspite all evidence and facts. „Everything is under control“ – in Croatian justice system.

 

The reaction of the bolshevic mafia, sharp but correct term, was persistent. The State attorney's office of RH asked for my psychiatric evaluation. I was declared as insane – crazy. But, for some reason, which was miracle, they didn't manage to take away my business ability.

 

I asked for asylum in European Union (Slovenia), but I was refused. I don't live there. And how am I suppose to live? I am old and ill. And I have no money.

 

INSANE PERSON IN THE COURT

 

Lawsuits I have started became one of those without basis. But, not my responsibility for „Commited“ criminal acts. It is justice system wrthy of Lavrenti Beria!

 

At the Municipal court in Slavonski Brod (First Instance court) I was found guilty for selling the stocks by price higher than basic one (!), even though I am – insane. And the fact that at the European civil

 

6

 

 

court in Strassbourg evaluation of the accusation started means nothing to Croatian justice.

 

EXTENT OF POSSIBLE AUDIENCE (TESTIMONY)

 

The amount of information that I have gives me the opportunity to testify also about following cases:

 

1. Illegal actions in stock exchange in coupon privatisation. By this act Ministry of privatisation of RH (minister Milan Kovač) and Croatian privatisation fund (president Stjepan Hrkač) made financial damage to 270 000 Croatian defendrs and refugees for 3,5 billion euro (with interests it is now 34 billion kunas). It was confirmed also by the State revision office of RH from February 2002. Several lawsuit started, but all of them are still standing in place. Reason: information needed and documentation unaccessible to courts because of the „business secret“. Criminal is hiding behind business secret! (In attachment is the cover of my book: „Illegal activities in stock exchange in coupon privatisation“).

 

2. Liquidation of Croatian homeland fund. 1 670 defenders, or their widows,  invested their stocks into this Fund (value around 32 million DEM, without interest). Stocks are again missing without any sign in Croatian privatisaion fund („Business secret“). Croatian homeland fund was sent to liquidation. Court procedure gives no hope at all. (In attachment resolution: number 563-05-02/001-2008/7).

 

3. Partnership  „66 regiment for building roads“. This partnership with 2 312 workers built ten years ago numerous roads, highways and other objects in Croatia (for example highway Goričan – Varaždin, Sv. Helena – Breznički Hum, Kupjak – Vrbovsko, Zadar – Maslenica, road around Zadar, platea Žnjan in Split for Pope's coming, etc.).

7

 

 

Client was Republic of Croatia (through Ministry of defense RH), and no one ever payed those bills. Court procedures are going in the „usual“ croatian way. With no end, is what we mean.  (In attachment the cover of my book: „Realities of foundation and activities of the 66th regiment for building roads“)

 

4. „Savings bank Dukat“ Zagreb. Ivan Radošević got a loan from „Savings bank Dukat“ in amount of 17 500 000,00 kunas, and this bank borrowed that money elsewhere. He mortgaged bought stocks of „Croatia Bus“. Money was never returned, and the stocks were sold to Miroslav Kutle. Accusation was submitted to County court in Zagreb in January 1997, and court procedure still didn't start. (In attachment: lawsuit 30th of January 1997).

 

5. Some of court cases where I was accused: County court in Zagreb – V KO-2842/2001, Municipal court in Zagreb – V K-226/07, Municipal court in Slavonski Brod – K-32/04. (In attachment the cover of my book „Dušan Vujić and his partners in the robbery of state commercial reserve“)

 

 

Sincerely,

 

Tomislav Dragun, PhD

PresidentKomentari
Traži
Anoniman   |108.162.221.xxx |2015-08-07 06:10:27
Nedopušteni znak. prazan komentar
Anoniman   |81.171.75.xxx |2019-06-13 21:28:52
Nedopušteni znak. prazan komentar
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 11 Lipanj 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!