coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Ratni dani arrow ODE TITO PREKO ROMANIJE
Ponedjeljak, 17 Lipanj 2019
 
 
ODE TITO PREKO ROMANIJE PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Ponedjeljak, 13 Travanj 2009

ODE TITO PREKO ROMANIJE

Piše: Josip – Ljubomir BRDAR

Od 1945. pa sve do ovih dana, narodima koji su živjeli i žive na sumornim prostorima tzv. Balkana, ili još bolje bivše Jugoslavije i današnjih država nastalih na njezinim razvalinama, uporno je nuđena iluzija Cara u grimiznoj odjeći, kao metafori slobode, pravde, napretka i neupitne ljudske sreće.

Sve te godine zapretena je bila jedna druga i prava istina, koja nije smjela ugledati svjetlo dana. Zadaća je, pod prijetnjom kazne, bila: veličati cara, veličati „najvećeg sina naših naroda i narodnosti“ za slobodu i sva dobra koja nam je podario. Nama Hrvatima ostavljena je zadaća veličanja, jer je navodno na temeljima koje je on stvorio (pazi!) izgrađena moderna, suvremena i demokratska Hrvatska.

A zašto je on „zaslužan“, objavio je (iako smo svi to znali) dječak koji je puku otvorio oči podviknuvši: Car je gol! „Dječak“ je, kao što je poznato, ne bilo tko nego Janez Stanovnik, predsjednik Saveza boraca Slovenije, čovjek koji je bio predsjednik Predsjedništva SFRJ, zatim predsjednik Predsjedništva Slovenije prije M. Kučana. Bio je komunist i partizanski borac. „Tito ne samo da je znao za masovne pokolje nakon II. svjetskog rata, nego je za njih i izravno odgovoran, jer ih je on osobno zapovjedio“. Ta izjava bivšega visokog partijskog i državnog lidera koincidira s otkrićem još jedne stravične legitimacije J. B. Tita i njegovih „antifašista“, a to je masovna grobnica otkrivena u napuštenom i zabetoniranom rudniku Barbara pokraj Laškog u Sloveniji.

Iako je otkriće ove masovne grobnice tek jedno u slijedu oko 1500 otkrivenih masovnih grobnica, kojima su autori Titovi „osloboditelji“, tek prvi uvid u tu stravičnu grobnicu šokirao je javnost brutalnošću i načinom ubijanja ljudi. Osim što su ubijani tupim predmetima, gurnuti su u živi u rudnik i ondje ugušeni. Ista tehnologija kao i Hitlerovi monstrumi u likvidaciji Židova.

Huda jama, označena kružićem ili kvadratićem na digitalnoj podlozi prostora kojim su kročili „osloboditelji“, uz 1500 već otkrivenih grobnica, ostavlja dojam u toj interpretaciji da ta zemlja i nije ništa drugo nego jedna velika grobnica. A to je ukratko ostavština Tita i njegovih antifašista.

I, što sada? Nameće se pitanje, je li Huda jama svjedočanstvo zločina? Je li Tezno kod Maribora svjedočanstvo zločina? Je li Maceljska šuma svjedočanstvo zločina? Jesu li 1500 grobišta nijemi svjedoci zločina? Jesu li novija povijesna istraživanja i dokumenti svjedoci zločina? Je li, na koncu, Janez Stanovnik svjedok zločina? Ili treba sve dokaze i sva svjedočanstva baciti u Hudu jamu, zatrpati jalovinom i zabetonirati te prihvatiti tezu predsjednika Mesića „da su to bili pojedinačni nemili ekscesi, a ne organizirana politika“. Ako nam se kao narodu, uza sve što znamo i što se svakodnevno potvrđuje, nudi Tito i njegovi koljači kao nekakav temelj današnje Hrvatske, osobno izjavljujem da se ja takve Hrvatske odričem.

„Nemili ekscesi“ ne mogu biti ništa drugo nego himba ili bijedni pokušaj amnestije jednog zločina bez presedana. Takvi argumenti mogu egzistirati na relaciji Mesić – Kajin – Boljkovac – Fumić, ali ne u hrvatskome narodu. Treba li još argumenata za Titov lik i djelo? Ako treba, ima ih. Svaki dan izviru iz zemlje.

Zato pod hitno: skinite ploču „Trg Maršala Tita“ i otpremite je u Jakuševac, a Tita s njegovim koljačkim divizijama otpremite daleko preko Romanije, u neke daleke tamne vilajete, gdje caruje zao duh. Tamo mu je mjesto, a ne na Kazališnom trgu!
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 11
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!