coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Ratni dani arrow PARTIZANSKI KRVNICI SAMI SE OTKRIVAJU
Nedjelja, 18 Kolovoz 2019
 
 
PARTIZANSKI KRVNICI SAMI SE OTKRIVAJU PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Petak, 10 Travanj 2009
SVJETSKOG RATA, TVRDI KAKO GA SE NEPRESTANO NAPADA ZATO ŠTO PUNO TOGA ZNA O SVIM HRVATSKIM POLITIČARIMA, A ZA UBIJANJE ZAROBLJENIKA OPTUŽUJE SLOVENce

Boljkovac: Vladimir Šeks bio je Miloševićev špijun od 1990. godine

 

Boljkovac: Franjo tuđman je o šeksu sve znao
Šeks je Slobu izvještavao o svim hrvatskim planovima, a imao je tajno ime - Zlatko, Sova, a kada bi razgovarao telefonom predstavljao se kao Kolega

Vladimir Šeks je bio agent Slobodana Miloševića od 1990. godine nadalje i izvještavao ga o svim hrvatskim planovima. Imao je pseudonim, Zlatko, Sova, a na telefonu Kolega – tvrdi Josip Boljkovac, bivši visoki partijski dužnosnik, načelnik karlovačke Ozne, gradonačelnik Karlovca u doba socijalizma, ali i prvi hrvatski ministar unutarnjih poslova.

Boljkovac je uvjeren da ga se ovih dana napada i optužuje za zločine počinjene nakon Drugog svjetskog rata “upravo zato što previše zna”. Za Šeksa kaže da nije bio jedini Hrvat Miloševićev agent, nego da su Hrvatsku u to vrijeme vodili političari koji su sjedili na dvije stolice, ponajprije iz razloga jer nisu znali kako će se okončati proces osamostaljenja Hrvatske.

- Mnogi tada i danas ugledni hrvatski političari, pripadnici raznih tajnih jugoslavenskih agentura u osamdesetima i ranije, početkom devedesetih pokazali su se kukavicama i nastavili raditi za Slobodana Miloševića. Franjo Tuđman je o Šeksu sve znao.

Prvi put sam ga o njemu informirao u baraci na Savskoj. Šeks je bio provokator po zadatku. Jednom je došao u Vrbovsko i pitao “koliko imate Srba”. Pocrnić mu kaže 8,5 posto, a Šeks će njemu: “Previše, dosta ih je tri posto!”

To zna i Josip Perković. Svi oni to znaju, zato i jurišaju na mene jer znaju što sve znam o njima. Mnoge mi je stvari otkrio bivši savezni ministar unutarnjih poslova general Petar Gračanin. No, možda je neke teme bolje ne započinjati. U zadnje vrijeme mi prijete, a već sam četiri puta za dlaku izbjegao smrt! – tvrdi Boljkovac.

Za smaknuća zarobljenika s Bleiburga, uvjerava Boljkovac, krivi su tadašnji visoki slovenski funkcionari i pročetničke snage u armijskim redovima.

- Znate kako je to funkcioniralo poslije 1945.? Sve su rješavale partijske organizacije po mjestima. Kad su partijski funkcionari iz sela i gradova za nekog napisali da je bio to i to, tome više nije bilo spasa.

No, glavni akteri egzekucija bili su Matija Maček, tadašnji slovenski ministar unutarnjih poslova, i Mitja Ribičič, slovenski šef Ozne. Nijedna stvar se u Sloveniji tada nije mogla dogoditi bez znanja MUP-a i Službe sigurnosti Slovenije.

Oni su znali za Tezno, znali su za Kočevski rog i ostale lokacije. Što se tiče Sime Dubajića kojeg se sada spominje, on je bio i ostao okorjeli četnik, i to se znalo. On se javno hvalio smaknućima, ali nije on to radio na svoju ruku. Imao je blagoslov viših instanci. No, važno je znati da Tito nije znao za to – kaže Boljkovac, tvrdeći kako je Josip Broz za smaknuća doznao tek mjesec dana poslije.

Šeks: To su laži suludog ubojice kojem je mjesto u Vrapču

Navode Josipa Boljkovca treba objaviti u rubrici “Priče iz Ugljana i Vrapča” pod naslovom: “Laži suludog ubojice!” Ovim lažima i izmišljotina Boljkovac želi skrenuti pozornost s vlastite krvničke uloge, uloge ubojice koji je davno nakon Drugog svjetskog rata, svojom rukom, dakle, osobno ubijao ili, kako je napisao u svom izvješću Ozni, kao povjerenik iste te Ozne za Karlovac ‘likvidirali smo bandite’.

Naveo je njihova imena i prezimena, i to u svojoj vlastoručnoj napisanoj i potpisanoj izjavi – komentirao je Vladimir Šeks optužbe Josipa Boljkovca. O tome je, kaže Šeks, nedavno javno govorio na TV Zagreb (Z1), što je prenijela cijela mreža lokalnih TV postaja.

- U svojim lažima, kada me nazvao agentom Slobodana Miloševića, nadmašio je i samoga sebe. To je tako glupo i apsurdno da ne zaslužuje nikakav komentar. Ovaj suludi napad vrhunac je njegovih ataka na mene – upozorava Šeks.

On podsjeća da je upravo Boljkovac početkom osamdesetih zbog međusobnih političkih sukoba pokrenuo obavještajnu akciju kodnog naziva “Sova” čiji je cilj bio Šeksa prikazati kao ekstremnog radikalista i zagovornika ratne opcije u rješenju jugoslavenske krize.

- Tada je Boljkovac zloporabio Službu sigurnosti i nekoliko pripadnika te pokrenuo tu obavještajnu akciju da me politički diskvalificira. Ovakve tvrdnje može iznositi samo lažljivi suludi ubojica, gonjen strahom da će ga stići i da ga stiže kazna za počinjene zločine - zaključio je na koncu Šeks.

                                                                                                                    A. B. KRILE

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 11
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!