coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Povijest arrow PORUKA I POZIV HRVATSKOM NARODU U ISELJENISTVU I DOMOVINII HRVATSKOJ
Srijeda, 24 Srpanj 2019
 
 
PORUKA I POZIV HRVATSKOM NARODU U ISELJENISTVU I DOMOVINII HRVATSKOJ PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Utorak, 09 Prosinac 2008

 

Broj:01-7-149/08

Toronto, 30.studenog 2008. godine

E-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript   i Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

www.hssd.hr

 

PORUKA I POZIV HRVATSKOM   NARODU U  ISELJENISTVU I  DOMOVINII        HRVATSKOJ !

            Povijest nas uci da Narod ima onoliko slobode koliko  je sam sebi osigura i zadrzi t.j ne dozvoli  nikome, a najmanje drzavnoj birokraciji da zaboravi tko je drzavu stvorio, te tko ih je postavio na mjesta sa kojih oni polako od izabranih-zaposlenih  prelaze u neodgovorne sitne i krupne birokratske diktatore Poziv Hrvatima i Hrvaticama svijeta da se iz opcih potreba udruze u stvaranju snazne narodne udruge kojoj birokracija nece postati diktator vec  sluzbenik naroda koji ju je izabrao.
            Kroz hrvatsku  povijest mnogi  dogadjaji su  bili presudni za opstanak  na ovim prostorima,a sve zahvaljujuci ljubavi hrvatskog Naroda za svoju Domovinu,.Povijesno iskustvo nas takodjer  uci da nema  odstupanja od narodnih interesa.Braneci Domovinu od stranih okupatora,hrvatski Narod je zasluzio vece postovanje domacih vlada i vladara. i njihovih birokracija. Zbog nesposobnosti, osobnih ili stranackih interesa hrvatska vladajuca elita je u povijesti nanijela ogromne stete  hrvatskom narodu i drzavi.
            Mnoge odluke koje su nesposobni ili otudjeni politicki poglavari Hrvatske  nametnuli i ostavili  svom narodu  su bile pogubne za opce intrese Naroda i drzave (onda i danas), i zato je u teskim danima i godinama Narod morao prolijevati krv i gubio svoje najbolje sinove i  kceri, da spasi sto se spasiti moglo.
             Kroz povijest smo gubili teritorije i stanovnistvo, a postojala je opasnost da nas se  kao Narod iskorjeni da nije bilo vjere u Boga, svoju vlastitu snagu i odlucnost.  Braniti i obraniti Domovinu.!To geslo je bilo na snazi oduvjek,i danas stoji ponovo pred Narodom.!
            Proslo stoljece je bilo stoljece hrvatskih narodnih  lutanja i zabluda, gdje su se novokomponirane strane ideologije nametnule Narodu kao dogme,a istovremeno je zabranjivana vjera u Boga,koja nas je uz zrtve i odricanja spasila od istrebljenja.
            Danas kada smo zahvaljujuci zajednickim snagama domovinske Hrvatske i Hrvata cijelog svijeta  postavili svoju Hrvatsku na politicku i zemljopisnu kartu  svijeta,ponovno nas  svakodnevna necasna
stranacka politika dovodi do podjele kao Narod, te nas vodi  prema rubu ekonomske i narodne propasti.
            U divovskoj oslobodilackoj borbi Domovinskog rata,porazili smo agresora i  avet jednostranacja (komunisticki sustav),koji je zamijenjen demokratskim visestranacjem ,ali sustav vrijednosti i moralnih odnosa prema Narodu i drzavi vladjauce  birokracije se nije promijenio.
            Sljedbenici komunisticke teorije upravljanja narodom i drzavom i privilegirani pojedinci naslijedjeni iz bivseg rezima  nisu shvatili kakve  promjene se ocekuju ?.U odnosima izmedju Naroda i Vlasti su se ocekivale moralno politicke promjene,a novi vlastodrsci se natjecu tko ce bolje imitirati bivsu diktaturu i diktatora
            U svom neobuzdanom vladanju su ozakonili pljacku narodne imovine i prozvali je PRETVORBA,
stvarajuci  sebi basnoslavna bogatstva,dok je hrvatskom Narodu uglavnom ostavljena ulica,nezaposljenost sirotinja i jad, t.j stvara se  novi proleterijat bez vlasti i casti.
Presdsjednici stranaka postali su kruti diktatori, koji sastavljaju svoje izborne liste podobnih klimavaca i rodjaka, kako bi bezobzirno radili i vladali kako hoce, a Narod “Toboze” bira?? Koga bira??
             Politizirani su sudovi, vojska i policija,a diplomacija je postala rodbinska i privilegirana prcija vrhova vlasti,koja je inkorporirala i dijelove bivse jugo diplpmacije, koja je Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata nametnula EMBARGO kako bi postala laksi plijen velikosrpskoj jugo-vojsci.
.           Od povijesnog hrvatskog Sabora nastala je “brbljaonica” i mehanizam koji je  dizanjem ruku odobravao stranacke  zakone po kojima je legalizirana pljacka i  korupcija ,koja nas vodi u kriminal i klasno drustvo.
            Stranacka  diktatura je postigla uspjeh u vracanju straha u narodne mase,kao i za vrijeme komunisticke diktature, zbog ekonomske i politicke nemoci naroda , te bojazni da ce izgubiti posao ili i ono malo ljudskih prava koja su teoretski stekli poslije rata.
            Hrvatske politicke stranke su ponovo sutke  natjerale nekoliko desetina tisuca Hrvata  u Iseljenistvo trazeci kruha i mira, a istvremeno kao i bivsa drzava odbacili  milijunsko Iseljenistvo samo zbog toga da se ne razvije  tip demokracije koja bi bila uvezena kao zivotno iskustvo Hrvata ,koji zive i  rade vec desetljecima u zapadnom svijetu, a danas je vidljivo da bi takav povratak poremetio njihove planove.
            Stranacke vodje su uzurpirale zakonodavnu, sudsku i izvrsnu vlast, od najmanje lokalne jedinice do vrha drzave.Na taj nacin razvio se kriminal svih oblika,koji  odgovara pojedincima i strankama, jer ga vlast nije htjela kontrolirati primjenom pravnih normi, tako da smo stigli do hajducije, koja nije nikada vladala na nasim prostorima, ali je povijesno poznata u povijesti istocno- balkanskih drzava.
            Postojeca vlast je u ovih 18. godina odbacila  vecinu civilizacijskih i moralnih normi, tako da  moral i rad nisu vise najvrijednije kategorije mjerenja vrijednosti covjeka, nego tko je vise “jamio”, veci je i sposobniji politicar i privrednik.Ista vlast se prema vanjskim silama ponasa kao podanik bez dostojanstva. Istovremeno hrvatska mladez je izlozena  ponudi droga,kriminalu i nemoralnom zivotu,docim je rad  postao mislena ili bolje receno”besmislena” imenica i sramota,jer joj se ne nudi buducnost kroz RAD.
            Ulazak u EU Narod ocekuje sa strahom, jer nezna sto ga tamo ceka?. Vladajuca stranka svojom nesposobnoscu oteze taj proces, vjerovatno jer placka i rasprodaja drzavne i narodne imovine nije okoncana, a istovremeno komunisticko- jugoslavenska nacionalizacija (otimacina) od 1945. pa do sloma1990. nije nikada ispravljena, te se sa sigurnoscu moze ocekivati da ce oteta imovina biti povracena ili kompenzirana onda kada dodjemo u pravnu drzavu, t.j Evropu,a to znaci nove poremecaje i  nemir u drustvu.
            Prema mnogim statistikama,mladi Hrvat ponovno mora u pechalbu,jer nova radna snaga dolazi iz nerazvijenih zemalja svijeta, po cijem standardu, normama i navikama mladi Hrvati i Hrvatice ne mogu i ne zele provesti najljepsi i najbolji dio svog zivota u siromastvu i opcem bespravlju postojeceg sustava.
            Hrvatskoj je potrebna hitna pomoc. Pri ovome ne mislim da nam svijet daje novac da bi nas spasio od gladi (sto nasa Vlada danas cini), nego pomoc  svih svjesnih i sposobnih Hrvata koji zive u Domovini i po svijetu, a  spremni su uzeti ucesce u obnovi, razvoju i promjenama slobodne Hrvatske.Birokracija  je u povratku iseljenih Hrvata  u Domovinu vidjela prijetnju njihovim osobnim i  politickim interesima i planiranoj PRETVORBI  t.j korupciji i notornoj pljacki drzavno-narodne imovine.
            Samo je predsjednik pok Dr..F.Tudjman iskreno zelio povratak Iseljene Hrvatske na svoja ognjista, i ponudio povijesno pomirenje zavadjenog naroda propalim ideologijama.Svi ostali politicki faktori poslije i za vrijeme, njega ukljucujuci aktuelnog predsjenika drzave nisu bili za takvu soluciju “SPREMNI”,jer su zarazeni  prosloscu i u strahu za svoje privilegije i nedodirljivost.
            Hrvatski branitelji su u teskom stanju, i tragicno je konstatirati da je u miru na sebe diglo ruku toliko branitelja, koliko smo izgubili bojovnika i civila na vukovarskom bojistu. Pita li se itko  ZASTO ???
            Zasto se taje podaci o braniteljima,zasto smo dozvolili da agresorski zlocinci i danas slobodno  kruze po Hrvatskoj, a istovremeno cine teska kriminalna djela po drzavi.
            Nema podrucja iz svakodnevnog narodnog zivota gdje  neodgovorno ponasanje drzavne birokracije nije ostavilo tragicne tragove na zivot naroda.Najlakse je zavoditi one koji nisu informirani.a to aktuelna birokracija svakodnevno radi, sireci strah od onih koji nam kroje sudbinu kroz deformirani moral i ucjene.
            Sto Hrvatska moze ocekivati u svojoj buducnosti?
 Zaduzenost drzave  je neodgovorno  abnormalna, populacija je u trendu smanjenja, starije starosne dobi prevladavaju, mirovine i socijalna sigurnost su u opasnosti, Narod se vodi smisljeno u klasno drustvo.!!!?
            Prema izjavama  vladajucih drzavnih struktura prijeti nam demografski nestanak sa ovih prostora, sto je nazalost tocno, ali u ime nekakve svjetske globalizacije, kako ekonomske tako i ljudske. Gdje je ovdje briga za hrvatski Narod kao odlucujuci faktor, tko to tako neovlasteno (po koji put? ) vodi hrvatski narod u “TUDJINU” bez pitanja hrvatskog naroda ,a sve na osnovu necije statistike, i radi navodnih privlacnih obecanja, koja se u 8. stoljeca hrvatskih zabluda nisu ostvarila, nego smo bili raskomodani kao drzava i Narod te  postali stanovnici svijeta, gdje smo takodjer od zavedenih politicara i ideologija bili progonjemi, unistavani i ocrnjivani kao Narod.
            Pitajmo se zasto smo izgubili volju i svijest u borbi za bolju buducnost i drzavu u kojoj mora  vladati Pravda,Mir,Rred i Rad?
            Zasto smo se izgubili u moru domace i svjetke lazi i povukli u beznadje?
Znamo da postoji moralna dekadencija i neosjetljivost brojnijih naroda u svijetu. ali zasto je ista  zahvatila i hrvatski narod?. Svjedoci smo da se jos uvijek vodi propaganda iz drzavnih institucija protiv Katolicke crkva u Hrvata, kojoj vjerski pripada velika vecina hrvatskog naroda, gdje se  napada i optuzuje za sva ona dobra koja je  kroz 14 stoljeca  pruzala hrvatskom narodu  i odrzala ga kroz vjeru u Boga i pravdu na tlu Hrvatske, a to je i ujedno i najbrojnija UDRUGA hrvatskog naroda.
            Zasto  prihvacamo misljenje da mi kao narod ne mozemo tome uciniti nista t.j da ne mozemo dovesti do PROMJENA svega od Ustava do losih  zakona,a vjerovali smo da cemo nadzivjeti i pobijediti komunisticku diktaturu, da bi sada izgubili vjeru, kada sa Hrvatskom vladaju IZABRANICI za koje smo glasovali, i koji se demokratski mogu i smijeniti.? Zlocin je pocinjen prema COVJEKU, jer su mu oni koji nikada nisu zivjeli po moralnim normama  oduzali dostojanstvo po uzoru na prosla vremena.Otpusteni sa moralnog i civilizacijskog lanca bez duse i morala oni se jos uvijek osvecuju narodu pljackom  narodne imovine, trosenjem posudjenog
kapitala i rasipnistvoom.
            Moramo vjerovati da je ovo moguce PROMIJENITI,ali samo onda ako to ucinimo zajedno udruzivanjem Domovinska i Iseljena Hrvatska.Podjela koju su  nam novokomponirane politicke stranke nametnule ne sluzi interesima hrvatskog naroda, nego  neodgovornim politicarima i beskrupoloznim pojedincvima koji tako bez straha  izdaju i prodaju  Narod i drzavu.
            Zato pozivamo Hrvatice i Hrvate po svijetu na ponovno  okupljanje oko  drzavotvornih ideja i djelatnika,te predlazamo da se u ovu rodoljubnu akciju ukljuce svi dobronamjerni ludi i zene, kako bi pronasli Hrvaticu ili Hrvata dostojnog po svom karakteru, vjerskom i domoljubnom opredjeljenju, skolskoj spremi i zivotnom iskustvu, koji bi bio predlozen kao kandidat za predsjednika Republike Hrvatske na predstojecim izborima 2010 .godine.,kako bi konacno izabrali PREDSJEDNIKA SVIH HRVATA SVIJETA.
            Hrvatima treba predsjednik koji ce voliti Hrvatsku, koji ce Hrvatskoj vratiti pouzdanje, dostojanstvo, i sve ljudske slobode, i nece biti zatrovan propalim ideologijama,koje su  nam nanijele neopisive patnje i progon iz vlastite Domovin.
            Sve dolazece promjene u svijetu nam nalazu hitan pronalazak prave osobe, koja ce znati voditi drzavu i narod u buducnost bez podjela na NAS i NJIH.!
            Narod je svojim glasovanjem postavio vlast i ljude, koji su nam u 18 godina pokazali sto znaju i sto im je cilj.Novim izbornim zakonom TREBA  GLASOVATI  ZA  POJEDINCE, a ne za stranke i diktatorske liste buduce birokracije.
            Osobna bogacenja, a istovremena osiromasenja drzave i naroda govori dovoljno o takvim pojedincima,koji moraju biti zamijenjeni i privedeni pravdi, da odgovaraju za svoja djela.
To cemo moci postici samo onda ako promijenimo sustav izbora, odbacimo lazne rodoljube-birokrate i pravno osposobimo drzavu za civiliziran zivot po uzoru na mnoge napredne  drzave svijeta.
            Put u Evropu sa postojecom nomenklaturom, koja je ogrezla u neodgovornosti korupciji i kriminalu nas nece dovest medju narode Evrope, nego ce biti tragican zavrsetak postignutog oslobodjenja u Domovinskom ratu.
            Nemojmo cekatii da se sutra moramo stiditi onoga sto smo dozvolili DANAS  nesposobnoj birokraciji da nasteti jos vise nego je ucinila ispacenom i decimiranom  hrvatskom narodu.
Odazovimo se svi DANAS i uradimo ono sto nam savjest nalaze, UDRUZIMO narod i snage   te  usrecino Hrvatsku i hrvatski Narod kroz demokratsku korekturu i evoluciju.a nikako kroz revoluciju.


Ivo Jolic,dipl.ing
Koordinator za Sjevernoamericki kontinent

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 8
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!