coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Novosti arrow Dossier' Ive Goldsteina!
Srijeda, 24 Srpanj 2019
 
 
Dossier' Ive Goldsteina! PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Petak, 14 Studeni 2008

'Dossier' Ive Goldsteina! PDF Ispis E-mail

(Tekst preuzet sa portala Dragoovoljac.com)

dk., omiš
  
Petak, 14 Studeni 2008

'Dossier' Ive Goldsteina!

agenti.jpgGledajući sinoćnji tv-Dossier Sutlić-Hloverkine dalekovidnice čovjek se mora upitati tko to tako nakaradno slaže tzv. televizijsku shemu, jer u istoj emisiji miješati heroje iz redova nacionalnih manjina koji su branili Vukovar s promocijom jedne povijesno ništavne knjige u najmanju ruku je bizarno(ili je možda namjerno!?).

To tim više što ta knjiga upitnima postavlja upravo vrijednosti i karakter našeg Domovinskog rata i minorizira povijesne zasluge nesumnjivog tvorca ove države, prvog njenog predsjednika Franje Tuđmana!

Dakle, gost 'Dossiera' odmah nakon dirljive priče heroja koji su branili Vukovar, bio je «hrvatski povjesničar» Ivo Goldstein, koji u emisiji nastupa sa svojom politikantski-povijesnom knjigom zvučnog naslova 'Hrvatska povijest XX. stoljeća 1918-2008,' (naklada 'Novi Liber').

Iako je naglasak trebao biti usmjeren na temu Drugi svjetski rat i za Ivu Goldsteina nezaobilaznu, genocidnu NDH-u, glavna tema je 'detuđmanizacija' očito u službi politike s najvišeg mjesta državne hijerarhije.

Iako knjigu nisam, niti ću takvu kripto-tvorinu ikad pročitati, sinočnji tv-Dossier bio je sasvim dovoljan kako bih shvatio kako je knjiga mogla imati i jedan prihvatljiviji naziv:

Od Tuđmanove autokracije do Račan-Mesićeve demo(n)kracije!

Nije na odmet sjetiti se jedne druge knjige od Ivinog tate Slavka Goldsteina naslova '41., godina koja se vraća' a te povraćene godine su Bleiburg '45.g. i srpska balvan pobuna '90.; dakle, i Bleiburg i pobuna Srba iz devedesetih su po Slavku Goldsteinu bili opravdana i pravedna osveta za Jasenovac.

Promociji Slavkove 'povijesne knjige' prisustvovao je sam Predsjednik Mesić a knjiga je 'laureat' 'Jutarnjeg lista' za 2007.g..

Pročitajmo i ovo vezano uz Slavkov povijesni uradak:

Besmislenost teoretiziranja o uzrocima i posljedicama(zločina i kazne, pa opet zločina….) govori i pokušaj haškog svjedoka broj 6 sa suđenja Gotovini, Čermaku i Markaču, koji opravdava događaje iz 1991. na ovaj način: «tijekom Drugog svjetskog rata ustaše, Nijemci, Talijani pobili su oko milion Srba» te je to po njemu «važan razlog zašto su Srbi 90. uspostavili RSK da se zaštite od Tuđmanove tvorevine koja je preuzela ustaške simbole i parole» ( Rosa Bilonić, kolumna: 'Zločin, ideologija i kazna', SEEbiz, 11. travnja 2008.g.); doduše, ksenofobični Goldsteini tako nešto nisu napisali ali i jedan i drugi, i Slavko i Ivo misle upravo tako, bez ikakve sumnje!

Možda će jednog dana neki budući 'povjesničari' pokušati napisati neku novu knjigu ali samo kao primjer kako su kvazi-povjesničari poput Ive Goldsteina ispisivali hrvatsku povijest prema onome što se putem opskurnih kolumnističkih 'političkih perverzija' nadrobilo u žutilom obojenim medijima.

A upravo bi zadaća pravih povjesničara, a ne politikanata, trebala biti objektivno prikazivanje naše novije povijesti, očišćene novinarske frustracije zvane 'detuđmanizacija', s ciljem da se napravi temeljita revizija takve kripto-povijesti oslobođena nebuloznih medijskih podmetanja kojima je čitateljstvo stalno izloženo, od 2000.-te(vidi: Moj portal, Krešimir Kovač, 13.studeni og.!).

Inače tijekom cijelog tv-intervjua zbunjeni «hrvatski povjesničar» ni jednog trena nije smogao hrabrosti pogledati ni 'kameri u oči' a kamoli voditeljici Ani Jelinić, neprestano je buljio u svoju knjižurinu nastojeći barem pročitati citate koje je od nekih kolumnista vjerojatno i prepisao ili ono što mu je veleumni politički kameleon, Mate Granić u pero izdiktirao!?

Stekao se dojam kao da se autor stidi 'svog' povijesnog pamfleta kojeg je, eto, sam na(pre-)pisao!?

Mnogi samozvani 'povjesničari' danas pokušavaju pisati hrvatsku povijest, pa, neće valjda naša djeca na filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao literarno pomagalo imati i ovu bizarnu knjigu Ive Goldsteina; bilo bi to jednako kao da uče povijest iz pera opskurne haaške tužiteljice, Carle del Ponte, koja je Hrvate općenito nazvala podlim kurvinim sinovima.

Naime, iz Goldsteinove umotvorine i sinoćnjeg intervjua nedvosmisleno proizlazi da je i Domovinski, obrambeni rat imao obilježja ustaškog pokreta jer su nas, kako Ivo kaže, ne bez razloga oni pravi (i legitimni)četnici s one druge strane bojišnice ustašama nazivali!?

Još nešto iz sinoćnjeg 'Dossiera':

Predrag Gagić je branio Vukovar kao hrvatski domoljub ustavši protiv srpskog agresora iako je bio dijete pravoslavnog svećenika i majke Hrvatice.

Kad je iz Zagreba pohrlio u opkoljeni Vukovar da zajedno s bratom brani svoju Domovinu na odlasku je rekao ocu-svećeniku da ide u Tuđmanovu vojsku a otac mu je odgovorio:

Znam, tako i treba sinko jer ti si ovdje rođen, Hrvatska je tvoja Domovina, bilo bi čudno da ideš u četnike!

Iako bi od hrvatskog građanina i sveučilišnog profesora Ive Goldsteina bilo iluzorno očekivati veliku ljubav prema vlastitoj Domovini, on bi barem trebao znati da Predrag Gagić nije bio ustaša, bio je za razliku od njega pravi hrvatski domoljub i borio se protiv srbijanskog agresora.

On je s oružjem u ruci pisao pravu hrvatsku povijest koju Ivo Goldstein svojim otrovnim perom želi krivotvoriti, jednako kao i Carla del Ponte….ali i neki drugi, njegovi mentori zajedno s gomilom raznih Butkovića, Pilsl-ića, (Z-)Mijića i ostale anti-hrvatske bratije!

A da bi na ovaj 'Dossier' mogli i točku staviti, te kompletirati ovaj šuplji goldštajnski uradak bilo bi svakako za preporuku da Ivo Goldstein zajedno s Predsjednikom Udruge Vukovar '91., zatočenikom (od Srbije i danas nepriznatih) srbijanskih kazamata-Zoranom Šangutom i državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem posjete srbijanskog ministra VP Vuka Jeremića kako bi mu, makar i nakon 17 godina, nepobitnim činjenicama dokazali stvarno postojanje kazamata-konclogora na području Srbije (Stajićevo, Begejci, Niš, Mitrovica i dr.) u kojima su zaglavili onih-iz stavke nestalih-tisuću branitelja i civila iz Vukovara od ukupno njih deset tisuća odvedenih u te logore.

Mnogo ih je nakon povratka i pomrlo od posljedica zvjerskog mučenja.

A nemali broj i danas živućih svjedoka je svakako respektabilan u cilju utvrđivanja istine ratnih događanja, strave i užasa, mučenja i klanja, pa, eto, i za povijesne istraživače kakav je Ivo Goldstein!

Inače bez toga, Goldsteinova 'Hrvatska povijest 1918.-2008.' nije dovršena sve dok istina ne iziđe na vidjelo a povijest bez istine je opasna, politikantska manipulacija pogotovo kad se radi o sudbinama ljudi bez čije žrtve ne bi bilo ni hrvatske, pa ni Goldsteinove države; tim više što Ivo Goldstein ima i uglednu titulu profesora Sveučilišta u Zagrebu na kojem bi hrvatska mladež trebala učiti istinsku, a ne nekakvu kripto-hrvatsku povijest!

 

dk., omiš

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 8
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!