coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow HRVATSKI PRAVAŠI O SEBI I DRUGIMA
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
HRVATSKI PRAVAŠI O SEBI I DRUGIMA PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 17 Rujan 2008


Zato na referendumu recimo NE u EU !
 
NE u EU
 

 

Istina o Europskoj uniji
17. rujan 2008
Istina o Europskoj uniji - 1 od 6

Istina o Europskoj uniji - 2 od 6

Istina o Europskoj uniji - 3 od 6

Istina o Europskoj uniji - 4 od 6

Istina o Europskoj uniji - 5 od 6

Istina o Europskoj uniji - 6 od 6

 
Preminuo dr. Juraj Njavro
16. rujan 2008

Juraj Njavro, bivši ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, legendarni ratni kirurg i jedan od najpoznatijih osoba obrane Vukovara, preminuo je u 71 godini.

Pokop dr. Juraja Njavre bit će u četvrtak, 18. rujna na zagrebačkom Mirogoju.

Slika

 
Koprivnica
7. rujan 2008

Sredstvima priopćavanja

Na području Koprivničko - križevačke županije Hrvatski pravaši - Hrvatski pravaški pokret započeo je sa priprema za predstojeće lokalne izbore. U subotu 06. rujna 2008. u Hudovljanima je održan Izborni zbor ogranka.

Na Izbornom zboru izabran je novi predsjednik HP-HPP Hudovljani i drugi dužnosnici stranke, a nazočili su Anto Šošić iz Koprivnice i Dražen Keleminec predsjednik stranke.

- Zdravko Radičić , predsjednik
- Željko Gačan , tajnik
- Miroslav Rupe, član izvršnog odbora
- Željko Parag , član izvršnog odbora
- Jasminka Jelak , član izvršnog odbora
- Darko Ivanović , član izvršnog odbora
- Branko Kišesondi , član izvršnog odbora
- Danijel Parag, član izvršnog odbora

 
Koprivnica
1. rujan 2008

Sredstvima priopćavanja

Dana 29. 08. 2008. god. održan je osnivački Zbor Hrvatskih pravaša - Hrvatskog pravaškog pokreta Ogranak Borovljani na kojem je nazočio predsjednik stranke Dražen Keleminec.
Na osnivačkom Zboru izabrano je vodstvo Ogranka Borovljani u sastavu:
- Predsjednik - Zvonko Ciglar
- Tajnik - Josip Draganić
- Član izvršnog odbora - Martin Srčić
- Član izvršnog odbora - Ivan Marčec
- Član izvršnog odbora - Božica Ciglar
- Član izvršnog odbora - Đuro Sabolić

Dana 29. 08. 2008. god. održan je osnivački Zbor Hrvatskih pravaša - Hrvatskog pravaškog pokreta Ogranak Glogovac na kojem je također nazočio predsjednik stranke Dražen Keleminec.
Na osnivačkom Zboru izabrano je vodstvo Ogranka Glogovac u sastavu:
- Predsjednik - Krunoslav Trefalt
- Tajnik - Radoslav Benčak
- Član izvršnog odbora - Denis Horvat
- Član izvršnog odbora - Željko Lukić
- Član izvršnog odbora - Ljiljana Vusić - Benčak

 
Napad na Rožića planiran u HSP-u
21. kolovoz 2008

Očito sam imao sreću što sam bio drugi na listi. S Rađenovićem nemam nikakvih dodirnih točaka, ni poslovnih ni političkih, dijelimo samo isti politički milje - tvrdi bivši pravaški zastupnik Miroslav Rožić, koji nije želio nagađati tko bi mogao biti naručitelj napada na njega.

Medijsko izvlačenje bivšeg HSP-ovca Miroslava Rožića kao moguće žrtve s liste napadaća na SDP-ova Igora Rađenovića, govori o mogućnosti da četveromjesečna istraga o naručiteljima napada s "kapitalca" iz SDP-a skreće prema nižim činovnicima "Zagrebačkih cesta", članovima HSP-a, mišljenja je mnogih iz pravosudnih i političkih krugova.
Mafijaška posla
Mediji javljaju da je Miodrag Šimunac Miki, osumljičeni za napad na čelnika gradske tvrtke, policiji još u svibnju rekao da se Rožićevo ime nalazilo odmah iza Rađenovićeva na tajnom popisu petorice ljudi koje se planiralo pretući. PU zagrebačka nije htjela ni potvrditi ni demantirati takvu informaciju, no visoki pravosudni dužnosnik kazao je da je podatak o Rožiću kao meta napada točan. Igor Rađenović kazao nam je kako je zgrožen činjenicom da je naručen napad na više uglednih političara. Očekujem od policije da hitno potvrdi ili demantira ovu vijest. Ako je ona točna, onda moram kazati da ja i gospodin Rožić nemamo nikakvih dodirnih točaka, osim što sam ga izuzetno cijenio kao političara, no u poslu se ni u kojem pogledu nismo preklapali. Po meni činjenica da smo obojica bili mete govore o tome da je ovdje zbilja u pitanju organizirani kriminal, a ne čin izoliranog pojedinca ili neke manje skupine. ako je vijest o Rožiću točna, slučaj postaje državni problem - kazao je Rađenović. Podsjetimo, proteklog su mjeseca kao neposredni izvršitelji napada na čelnika "Zagrebačkih cesti" uhićeni Nikola Presečki i Nikola Šimunac, a Šimunac je pred policijskim službenicima dao iskaz u kojem kao naručitelja napada proziva bivšeg šefa Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića. Međutim, upućeni se pitaju nije li apsurdno da policiju nije zanimalo o toj temi, to više, tvrde, što navodno postoje obavještajni materjali koji govore o telefonskim i izravnim kontaktima Ljubičića i osoba iz kruga izvršitelja napada, od kojih je jedan navodno održan i u službenim prostorijama Holdinga.
Batinjanje
Bivši HSP-ovac Dražen Keleminec tvrdi da iza napada na Rađenovića i batinaške liste na kojoj se nalazi i Rožićevo ime stoje pojedinci u zagrebačkom HSP-u.
- Dva dana nakon napada na Rađenovića, jedan HSP-ov dužnosnik iz zagrebačke regije kazao mi je da su batinjanje Rađenovića naručili HSP-ovci zaposleni na direktorskim funkcijama u "Zagrebačkim cestama", kojima je on očito stao na žulj u nekim poslovima. Zašto bi se inače Rožić našao na istoj listi s Rađenovićem, kad njih dvojicu ne povezuje ništa osim činjenice da obojica kvare planove HSP-ovcima - tvrdi Keleminec

Slobodna Dalmacija, 21. 08. 08.
Pišu : Nataša Škaričić i Marina Karlović - Sabolić

 
Osveta-Miroslav Rožić izbjegao je sudbinu nekih pravaša
21. kolovoz 2008

U tri godine pretučena tri Đapićeva neistomišljenika

Mogu zahvaljivati Bogu da sam bio drugi na popisu- komentirao je jučer Miroslav Rožić, čije je ime, navodno, odmah uz Igora Rađenovića na popisu onih koje su za račun zasad nepoznatog naručitelja trebali pretući Miodrag Šimunac i Nikola Presečki. Rožić ne bi bio i prvi na listi pravaša koji su se nakon razlaza sa šefom HSP-a Antom Đapićem našli na meti batinaša.
Podaci o Đapićevoj imovini
Vijećnika u skupštini Požeške županije Božidara Lujanca, koji je napustio HSP i srušio Đapića i Vladu Zeca s vlasti, te prijetio objavom kompromitirajućih podataka o Đapićevoj imovini, nepoznati je napadač pretukao 22. 01, 2007., samo nekoliko dana nakon što su mediji objavili tekst o tome kako je Đapić stekao kuću u Osijeku i stan u Zagrebu. U srpnju te iste 2007. u Metkoviću je pretučen Mišo Veraja. Za političkih previranja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Veraja je "pretrčao iz HSP-a na stranu Stipe Gabrića Jamba. Stranački kolege u vijećnici su mu poručivali da će mu "Bog dati onako kako je činio". Godinu i pol poslije stigla ga je kazna, ali s leđa - nepoznati napadač pretukao ga je bezbol palicom. Sva trojica bivših HSP-ovaca uvjereni su da iza napada stoji vrh HSP-a, no ne žele s detaljima u javnost jer za svoje optužbe nemaju čvrste dokaze.
Mamić kao svjedok
Izravniji u optužbama na račun Đapića je šef Hrvatskih pravaša Dražen Keleminec koji je osječkom sudu tužio Đapićeva vozača Franju Gavrana zbog napada na njega i još trojicu stranačkih kolega. Gavran je oslobođen na temelju svjedočenja Zdravka mamića koji mu je dao alibi. Iz zagrebačkog HSP-a demantirali su da stoje iza plana napada na Rožića. U dijelu SDP-a smatraju da je priča o Rožiću, kao i o tome da iza napada na Rađenovića stoji HSP, pokušaj "pranja" Slobodana Ljubičića od odgovornosti za taj slučaj.

Jutarnji list, 21. 08. 2008.
Piše: Nataša Božić

 
Slučaj Zagrebačke ceste
21. kolovoz 2008

I ROŽIĆ NA LISTI BATINAŠA

- Rožić tvrdi da se zamjerio istim ljudima kao i bivši direktor Zagrebačkih cesta. Prvi na listi bio je Rađenović koji je na parkiralištu napadnut bezbol-palicama.

- Priznanje policiji : Osumljičenik za napad na Rađenovića priznao postojanje liste s pet osoba koje je trebalo pretući. Bez upozorenja: Policija uopće nije obavijestila Miroslava Rožića da je na crnom popisu.

Zagreb - Miroslav Rožić, bivši HSP-ov saborski zastupnik, a danas nezavisni gradski vijećnik , koji je najavio kandidaturu za mjesto zagrebačkog gradonačelnika, trebao je nakon Igora Rađenovića biti sljedeća žrtva brutalnog premlaćivanja. Naime, od krugova bliskih MUP-u doznajemo da je Miodrag Šimunac Miki, jedan od dvojice osumnjičenika za napad na bivšeg direktora Zagrebačkih cesta, policiji rekao kako se na tajnom popisu petorice ljudi, koje se planiralo pretući, Rožićevo ime nalazi odmah poslije Rađenovića. Kako je Šimunac tu informaciju iznio u iskazu bez odvjetnika, ona se ne može koristiti na sudu. Ipak, nije poznato zašto policija, koja nije htjela komentirati našu informaciju, nije kontaktirala Rožića. On jučer nije bio iznenađen Šimunčevom tvrdnjom jer je, kaže, par dana nakon uhićenja doznao da je on trebao biti sljedeći.
-Policija me nije obavijestila o tome, što može značiti da ta informacija nije točna ili policija slučaj ne shvaća ozbiljno. No, ako se pokaže da se mene planiralo pretući, tada to potvrđuje moju teoriju tko zapravo stoji iza napada na Rađenovića - rekao je Rožić, koji, razloge napada na sebe vidi u činjenici da se on, kao i Rađenović, suprostavio određenim ljudima i njihovim interesima.
Izmišljotine kolega
-Zamjerio sam se istim ljudima kao i bivši direktor Cesta. Poznato je da su brojni članovi HSP-a zaposleni u toj tvrtki. Ja sam izašao iz te stranke jer više nisam mogao slušati izmišljotine i tračeve koje su stranačke kolege širile o meni - rekao je Rožić aludirajući na Stipu Ćorića, HSP-ova vijećnika i tehničkog direktora Cesta, te Ivana Frišćića, isto HSP-ova vijećnika, koji je godinama bio član nadzornog odbora te tvrtke. Rađenović, koji je s Ćorićem u sukobu, nije želio komentirati planiranje napada.
Nije mu drag
Ako imaju sve informacije, ne znam zašto nisu krenuli s uhićenjima. Zna se da lista osumljičenih za naručivanje napada nije dugačka - rekao je Rađenovićev suradnik. Podsjetimo, nakon što su prošli mjesec zbog napada uhićeni Nikola Presečki i Miodrag Šimunac, ubrzo je u žardinijerama preko puta Šimunčeva stana pronađena aluminijska šipka. potraga je nastavljena za "crnom listom" i diktafonom na koji je, Šimunčevu iskazu, snimljen dio razgovora između njega, Stipe Ćorića (HSP), Slobodana Ljubičića i četvrte osobe. U iskazu Šimunac je ljubičića naveo kao naručitelja, no kasnije je to prešutio.Ćorić je jučer negirao bilo kakav sukob s rožićem. No kao članu stranke normalno je da mi Rožić nije drag, jer nas je napustio pred izbore, što smatram izdajom - rekao je ćorić. presečkom i Šimuncu produljen je pritvor do 15. rujna, a krajem mjeseca očekuje se prvo ročište.

Jutarnji list, 20. 08. 2008.
Piše: Ante Milković

 
Damir Kajin pijan spava u Saboru
21. kolovoz 2008
 
Preporuka
11. kolovoz 2008

HP-HPP preporučuje Vam sljedeće linkove, aktualne reportaže na HKV portalu autora Ljubomira Škrinjara.

Reportaža: Knin – posljednji Dan pobjede?
http://hakave.org/index.php?option=com_content&task=view&id=2993&Itemid=151

Reportaža: Čavoglave / Thompson - Dan pobjede
http://hakave.org/index.php?option=com_content&task=view&id=2994&Itemid=151

 
5. kolovoz 2008

SVIM HRVATICAMA I HRVATIMA ČESTITAMO, DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI !

Hrvatski pravaši - Hrvatski pravaški pokret

 
NEPRIJATELJI I MRZITELJI HRVATSKE DIGLI GLAVE
4. kolovoz 2008

Slobodan Uzelac, Milorad Pupovac i Zoran Milanović u organizaciji Srpskog narodnog vijeća obilježili 67 obljetnicu ( 27. 07. 1941. ) četničkog ustanka u Srbu.
Četnički ustanak u Srbu započeo je krvavim pirom klanja i ubijanja nedužnog hrvatskog stanovništva i to uglavnom djece, žena i staraca.Dva dana nakon toga udruga mladih antifašista grada Zagreba, udruga židovske nacionalne manjine Margelov institut i Zajednica Srba u Hrvatskoj podnosi zagrebačkom Općinskom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv pjevača Marka Perkovića Thompsona.

Hrvatski pravaši - Hrvatski pravaški pokret zbog veličanja četničkog ustanka od strane Slobodana Uzelca, Milorada Pupovca i Zorana Milanovića pita državno odvjetništvo zar to nije rušenje ustavnog poretka RH i veličanje četništva. Hrvatskim pravašima - Hrvatskom pravaškom pokretu je jasno da je to pokušaj antihrvatskih snaga u rušenju Hrvatske ali im poručujemo Hrvatsku nećete osvojiti. Hrvatski pravaši - Hrvatski pravaški pokret poručuju Marku Perkoviću Thompsonu, imaš našu podršku - ZA DOM SPREMNI !

 
Koprivnica
2. kolovoz 2008

Sredstvima priopćavanja

Povodom smrti znanstvenice Zlate Bartl koja je 1959. godine izmislila podravkin brend Vegetu, a tim izumom pokrenula veliki razvoj Podravke i Koprivnice, Hrvatski pravaši - Hrvatski pravaški pokret predlažu sljedeće:

- Zlata Bartl prije dvije godine primila je titulu počasne građanke Koprivnice. Predlažemo da se u Koprivnici nazove jedna ulica po Zlati Bartl.

- Također predlažemo da se Tvornica vegete u Koprivnici nazove: "TVORNICA VEGETE ZLATA BARTL" i tim činom vječno zahvali na izumu koji je postao zaštitni znak koprivničkoga giganta.

Bog i Hrvati !

Hrvatski pravaši - Hrvatski pravaški pokret
predsjednik, Dražen Keleminec

 
VEČERNJI LIST 24. 07. 2008.

VRATIO SE NAJPOZNATIJI ZATVORENIK

Bušić: Ja nisam lopov da se potajno vraćam u Hrvatsku

Autor Sanela Majdandžić

Zvonka Bušića dočekalo je na stotine ljudi na zagrebačkom Plesu

-Da su svi Hrvati sretni kao ja danas, bili bismo najsretniji narod na svijetu - rekao je Zvonko Bušić, po svom povratku nakon trideset i dvije godine u Hrvatsku iz američkog zatočeništva pred tristotinjak okupljenih koji su ga dočekali u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso.

Među onima koji su došli izraziti dobrodošlicu hrvatskom emigrantu koji je stigao u Zagreb zrakoplovom iz Kopenhagena nakon više od tri desetljeća, bili su i pjevač Thompson, te bivši saborski zastupnici i politički zatvorenici Dražen Budiša i Ante Kovačević.

"Nema tih riječi niti u jednom jeziku na svijetu koje bi mogle izraziti moje današnje osjećaje, moju želju i trajnu zahvalnost svima vama braćo Hrvati i Hrvatice što ste došli u ovakvom broju."

Vaše okupljanje dokazuje legendarnu solidarnost Hrvata sa svojim borcima i sa svojim žrtvenicima, poručio je Bušić u vrlo emotivnom obraćanju okupljenima na Plesu.

- Umoran sam kao pas, prljav kao svinja jer mi u zadnjih 60 sati nisu dali da se umijem niti da se okupam, poručio je pred odlazak iz zračne luke.

Zbog Bušića na Plesu nastao pravi stampedo
Vidno iscrpljen, mršav, ali izrazito sretan, tihim i promuklim glasom pred kraj svojeg obraćanja okupljenima na Plesu, Bušić je izrazio žaljenje što je netko htio da se on vrati potajno u Hrvatsku.

- 'Ja nisam lopov da se skrivam, niti se sramim doći u Hrvatsku, bila je želja da dođem u zemlju kriomice ispod stola', komentirao je trenutačno napoznatiji hrvatski povratnik kojega su na hrvatsko tlo gdje je postao službeno slobodan dopratili američki agenti.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih zatočenika svjestan je svoga čina zbog kojeg je u zatvoru u SAD-u proveo 32 godine. Žao mu je što je zbog njegovog djelovanja smrtno stradao američki policajac Brian J. Murray, ali je sretan što je konačno u Hrvatskoj.

Doček na Plesu

A radost nije osjećao samo on već i na stotine okupljenih koji su po izlasku Bušića na javni prostor zračne luke iz carinske zone napravili pravi stampedo te ga gotovo pregazili. Oko Bušića je cijelo vrijeme bilo jako policijsko osiguranje kao i tjelohranitelji braniteljskih udruga, no na mahove stampedo se činio znatno jačim. Zbog toga je povratnik Bušić nekoliko puta ponovio da se okupljeni smire, da se stišaju, kako bi se svima obratio i kako se ne bi imao sutra čega stidjeti uslijed naguravanja.

Fotografije Damir Borovčak

Više
 
E MOJ NARODE
24. srpanj 2008
E moj narode, uzmimo u ruke sudbinu i sreću…
Kako to časno i sjetno zvuči a izgleda da smo danas opet daleko od dana ponosa i slave, posebice kada odagnamo umrtvljujuću ravnodušnost od sebe i uistinu pogledamo stanje u  kojem se nalazi hrvatski narod i Hrvatska, bolje reći Republika Hrvatska, jer ovo sigurno nije Hrvatska za koju smo se borili kako u pogledu granica ( ta ove granice okljaštrene Hrvatske u amanet nam ostavi najveći krvolok tovariš Tito), tako i u pogledu moralnih i svakih drugih istinskih vrijednosti!
Zaista, što reći na stanje u kojem se hrvatski narod nalazi, što reći, komu li se izjadati…e, moj narode.
Čovjeku, Hrvatu, pamet staje pri pogledu na sve što se događa oko njega u njegovoj Domovini.
Povampireni jugokomunizam ponovno caruje da bi se i sam komunistički nitkov Jakov Blažević iznenadio. Izgleda da je sve spremno na reprizu zločinačkog procesa protiv nadbiskupa Stepinca. Najgnusnije laži, antihrvatske, opet kolo vode, kolo sotonskih fraza, kozaračka lolo, sa starim i novim glumcima zla.
Više
 
ZANIMLJIVO! AFERA RAĐENOVIĆ!
23. srpanj 2008

Haespeovci u Cestama

To što su u Zagrebačkim cestama zaposleni članovi HSP-a navodno je politička trgovina Milana Bandića i Ante Đapića

Koliko je Zvonimir Trumbi kotirao u stranci , govori podatak da ga je HSP čak predložio za člana nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije ! Dobar poznavatelj prilika u zagrebačkom političkom i gospodarskom životu tvrdi da da pravaši zapravo i dalje vladaju Zagrebačkim cestama. Osim Trumbija, istaknuti je član HSP-a i Stipo Ćorić, koji se s Igorom Rađenovićem sukobio čim je ovaj preuzeo direktorsku dužnost.
U računovodstvu zagrebačkih cesta zaposlena je i supruga HSP-ovog zastupnika u Gradskoj skupštini Ivana Friščića - rekao je Večernjakov izvor. Da su pravaši pravi gospodari zagrebačkih cesta, tvrdi izvor, jako dobro zna i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jer ovakva podjela posla predstavlja njegovu političku trgovinu s čelništvom HSP-a

Večernji list, 22. 07. 2008.

Pravaši da li ovome treba komentar ?

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 10
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!