coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow HRVATSKI JEZIK JE RAD HRVATSKOG DUHA – KAO ODRAZ ŽIVOTA I SMRTI
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
HRVATSKI JEZIK JE RAD HRVATSKOG DUHA – KAO ODRAZ ŽIVOTA I SMRTI PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Nedjelja, 07 Rujan 2008

HRVATSKI JEZIK JE RAD HRVATSKOG DUHA – KAO ODRAZ ŽIVOTA I SMRTI

 

 

Dužnost nam je ukazati kako neki pojedinci u hrvatskoj Istri misle da su izabrali najslabiju viticu hrvatskog lanca, odnosno pokušavaju i probaju koliko je slaba. Očito vrište zbog svoje slabosti, mudrosti nemaju, a lukavost im je osujećena kao oruđe zla. Kao suhe i žedne kreature – vampiri, kao  družina, nakon što su razotkriveni, razasut će se i postati prah, a Hrvati djelujući u pravcu dobra bit će nagrađeni životom.


 Kojekakvi sijači prošlih godina sijali su po Istri i evo nikao je ponovo Kajin kao odraz naše naivnosti, srećom ovog puta samo kao opomena Hrvatima, jer je kao pijetao rano, kao produžena ruka zla, htio spletkarenjem narušiti život Hrvata. Treba Kajinu ukazati na njegovu sudbinu koje je on odraz i kao takav smetnja dobru i životima kroz cijelu povijest čovječanstva.

 

Tako su Židovima Rimljani i Grci htjeli uništiti Izrael preko produženih ruku zla radi šake novčića.


Za jednu zajednicu, čovjeku – jezik je mjerilo vitalnosti, jezik je rad duha. Kada se jednom narodu zabrani upotreba vlastitog jezika i nametanjem stranog okupacija je na djelu, a stanje za potencijalnu žrtvu alarmantno. Ako se potencijalnom okupatoru dozvoli samo korak dalje moguća je propast jednog naroda. Zatiranje jezika jednom narodu je stvarni pritisak na duh istog – nema jezika – nema naroda – nema života.

Dok su prolazili ulicama Jeruzalema Isus i njegov prijatelj Ivan apostol samo što su ponegdje mogli čuti židovska riječ. U Jeruzalemu tada, uglavnom, čuo se latinski ili grčki jezik. Za Isusa i Ivana  takvo stanje bilo je krajnje ozbiljno i za uzbunu protiv zla, koje je pritiskalo do izdahnuća, Židovi nisu mogli disati.


Isus i Ivan bili su svjesni da njihovom narodu prijeti propast, stoga se uključuju u borbu za život Židova u ime dobra, Stvoritelja neba i zemlje.

Zlo u svjetovnom dijelu, pored sunca i mjeseca, svojom improviziranom bakljom nudi neuredan život i mrak, svojom anarhičnom slobodnom voljom u mraku oslijepi, u mraku stvori kriterije slijepca koji se nameće kao vodič čistim dušama sa zdravim očima po svijetlom danu. Dakle,  ova iskonska pravila za život tek pokazuju koliko je zastranio Damir Kajin u hrvatskoj Istri, dok orgija pomoću novca kojeg Hrvati uplaćuju u hrvatski državni proračun. Dok je Isus upozoravao Židove kamena srca – Rimljani su zadovoljno trljali i prali ruke, a Židovima priuštili grijeh. Razapeli su sebe a ne Isusa, razapeli su sebe kao sluge, a ne Boga, izabrali su sami sebe onda, tada i sada; kao što i Hrvati izabiru, pored dobre slobodne volje, samo slobodnom anarhičnom voljom često krivi put, po kojoj pokazuju sebe i svoju urednost, po kojoj će biti adekvatno nagrađeni kao što će i po stvorenoj sudbini točno odrediti svoje mjesto, u stvarnosti kao uzori, poticajni čovjeku ili opomena u pravcu života.

Istra kao sudbinski uvjet Hrvatima – odjednom, uvjete i sudbinu Kajin stvara po volji svojoj po cijenu opstanka Hrvata – sudbina se tvori u svakom slučaju i riječ je o kompleksnoj - ozbiljnoj temi.


Hrvat u hrvatskoj Istri ne smije pjevati hrvatske pjesme, kao što nije smio niti za vrijeme mletačke ili srbijanske okupacije. Dakle, kao i onda stvorena je teška sudbina, Hrvati su se morali služiti latinskim, talijanskim ili kasnije srpskim jezikom, po kojem su se u prošlom ratu između Hrvatske i Srbije određivale granice Virovitica – Karlobag, jer su Srbi pomoću Garašanina i Karadžića tako i predvidjeli dok su stvarali neke globalne sfere. Tako po istoj šabloni u Izrael dolaze Rimljani i Grci, kao i Mlečani na hrvatske teritorije, konkretno na zadarsko područje, kada su svojom lukavštinom uz pomoć križara ucijenili katoličku crkvu, okupiravši dio hrvatskog područja. Tako i danas neki misle da bi Istru trebalo izdvojiti iz Hrvatske pa onda redom osvajati prema jugu i istoku. Misionari koji trenutno vršljaju po Istri dobro su prihvaćeni od svojih sunarodnjaka u Istri s pravilom zavadi pa okupiraj, točno po Dandolovoj šabloni. Ponašaju se kao da je Istra već okupirana. Za Hrvate kroz povijest sve je to poznato, malo uz pomoć svojih malo uz pomoć ostalih, uvijek su se udruživali protiv Hrvata dok su jeli hrvatski kruh. Nakon što bi osvojili hrvatske područja i uništili Hrvate izmišljali bi i okrivljavali Hrvate kao da su oni eksploatirali, okupirali i uništili njih, a ne oni Hrvate. Kao da se Hrvati spremaju zauzeti Rim ili Beograd, a ne obrnuto. Evo pojašnjenja i zašto Hrvati ne bi smjeli pjevati hrvatske pjesme na hrvatskom području.


Ovo je proba da se vidi koliko su uništili Hrvate, da im se pokaže koliko je publika Marka Perkovića Thompsona pod zaštitom hrvatskih institucija.  


Kajin kao da «nije svjestan» da je u Hrvatskoj izabran da preko hrvatskih institucija bude Hrvatima i ostalim građanima Hrvatske servis, dakle, sada zbog njegovog tendencioznog ponašanja i sramotnih izjava, Kajina treba razvlastiti da odgovara za nanesenu štetu kako bi bio opomena drugima u buduće.


Postoji hrvatska policija koja je i plaćena da čuva Hrvate i ostale građane u Hrvatskoj.

Tragikomično je promatrati neke hrvatske ministre, zastupnike i neke iz samog vrha hrvatske vladajuće garniture, dok blefirajući vlastiti narod, fotografiraju se ili čak fotomontažama pokazuju se u društvu dama ili nekih starih  svjetskih političara u mirovini ili pak s njihovim unucima s kojima su išli skupa u neke škole. Tendenciozno iz kompleksa oslanjaju se jer nisu u stanju sami uspravno stati, zapravo ta velika svjetska gospoda koja su njima argument za domaću uporabu, sigurno neće dozvoliti  naslanjanje na vlastito rame ljudima bez ideja, i gore koji pokazuju djelima kako ruše temelje u vlastitoj zajednici i ne mare za opće dobro. Tek utoliko ta gospoda iz Francuske,  Njemačke, Izraela i Amerike kada im zapne za oko neki otok u Jadranskom moru ili koja velika hrvatska kompanija, što je u kapitalizmu dok se glumi i trguje «normalno», provizija u postocima uz ugodnu intonaciju i osmjeh.

Bez dublje spoznaje i srama tako se prelijeva i rastače opće dobro i vrijednosti – temelji, u korist primitivizma – egoizma.

Isti jedino što rade, kalkuliraju kako dalje biti na vlasti jer kroz povijest takve materija pomoću vlasti opije.

      

Dakle, treba i dalje razotkrivati – sofiste pa točno i oštro pokazati i razgraničiti dobro od zla po iskonskim zakonima Stvoritelja.          U Rijeci, rujna 2008.                                                            


Pokret za preporod hrvatskog duha i

poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život
Dr. sc. Ilija Barjašić

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 11 Rujan 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 11
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!