coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow KOMUNISTI IDU BLEIBURG PREKO MRTVIH SKUPLJATI BIRAČE -PIŠE DIANA MAJHEN
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
KOMUNISTI IDU BLEIBURG PREKO MRTVIH SKUPLJATI BIRAČE -PIŠE DIANA MAJHEN PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Utorak, 19 Kolovoz 2008
MRTVIMA SUDI BOG, A NE ZUROFF PDF Ispis E-mail

#############################################################################
 TRGOVINA SA MRTVIMA
Nakon Srba- tzv. ustaničkog mjesta u Lici, kako je već najavljeno, drug Zoran Milanović - u društvu  svojih istomišljenika i antiHrvata Slavkom i Ivom Goldsteinom (ocem i sinom) otputovati će i u Bleiburg, da se pod krinkom poklona partizanskim  žrtvama, ustvari, pridobiju što više idolopoklonika. Prvi (Milanović) da dobije što više glasova i među onima čiji su očevi i majke sahranjeni na Bleiburgu i Križnom putu,  a ovi drugi, otac i sin Goldsteinovih idu po sasvim drugom zadatku – tek toliko da ih se vidi da su se, eto,  i oni poklonili žrtvama Njihov cilj je sasvim drugačiji. Oni će i dalje nastaviti  sasvojim povijesnim traktatima (pisanijom) uvjeravati Europsku uniju -  kako je istina o bleiburškim žrtvama onakva kakvom ju oni, kao povjesnici, prikazuju.

A kakva će to priča biti, nije teško niti pretpostaviti. Bit će onakva kakvu su i do sada pričali. Antihrvatska i nadasve priča kojom će pravdati partizanske i komunističke zločine.

Više o tome čitajte u nastavku tekst gospođe Diane Majhen koja je to još detaljnije objasnila.

Ivo Matanović
_____________________________________________________________________________
Diana Majhen   

Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2008
Što će Goldsteini na Bleiburgu?

Najavljeni odlazak Zorana Milanovića te Slavka i Ive Goldsteina na Bleiburg čovjek nipošto ne smije gledati na isti način. Milanović skuplja političke bodova i pridobiva neodlučne glasače. No, nevezano na njegove motive, njegov odlazak na Bleiburg je nešto što može u konačnici donijeti više dobrog nego lošeg.

Kada su Goldsteini u pitanju, potreban je oprez.

Jer, ne bave se Goldsteini poviješću godinu-dvije, nego dugo, dugo vremena. Kroz svo to vrijeme, uvijek su ih i jedino zanimali ustaški zločini, a Bleiburg je bio tek usputno spomenut u njihovim člancima, da bi odmah potom njihovo zanimanje u javnosti za njega nestalo. Od kuda sada odjednom ta nagla odluka o odlasku na Bleiburg, nakon što su ga godinama samo usputno spominjali, a nikada i posjetili, moguće bi nam najbolje objasnio skorašnji ulazak Hrvatske u EU.

Kako god mi gledali na taj ulazak (ja osobno ne gledam baš blagonaklono), on će pokrenuti i pitanja za koje su se naši „antifašisti“ tako zdušno trudili da ne budu postavljana 60 godina. Hrvatska više neće biti dio zemlja u kojoj pravosuđe štiti partizanske zločine, te prijave protiv onih koji su ih činili zatvara u ladice i baca ključeve istih. Svatko od nas, koji je te prijave podnio ili je naveden kao svjedok tih zločina, moći će vrlo glasno upitati tko je i gdje zakopao te slučajeve, te zašto se oni ne istražuju. I to ne upitati hrvatsko pravosudje koje i dan danas štiti udbaške i partizanske zločine, nego ta pitanja postavljati dovoljno glasno da se čuju širom te iste EU u koju nas guraju.

Vrlo, vrlo nezgodno za nekažnjene zločince i njihove potomke, koji čine sve ne bi li njihovi pretci ostali upamćeni kao časni borci, a ne kao podmukle, sadističke masovne  ubojice i kokošari, upravo onakvi kakvi su i bili.

I baš u to vrijeme, evo Goldsteina, oca i sina, na Bleiburgu.

Ne zaboravimo da je naša, hrvatska povijest, pisana uvijek od drugih. Nikada nije napisana istinito, nikada je u biti i nisu pisali Hrvati.  I, isto tako, ne zaboravimo da su Goldsteini povijesničari. Pa tako, svatko tko je na Križnim putevima i na Bleiburgu izgubio nekog svog, neka dobro vodi računa o tome što će biti nakon te čuvene posjete Goldsteinovih.

Nekako mi se čini, da će broj nevinih hrvatskih žrtava biti puno, puno manji od onog stvarnog. Da će se masovni zločini nad civilima i razoružanom vojskom prikazati na jedan drugačiji način, a da brojke stradalih neće ni približno odgovarati istini. Sumnjam da će Goldsteini propustiti priliku da preduhitre istraživanje zločina na Bleiburgu koje će se sasvim sigurno voditi nakon ulaska u EU.

Moguće su zaključili kako je puno bolje da prije tog ulaska već napišu taj dio hrvatske povijesti, kako ona prava, istinita povijest, nikada ne bi ugledala svijetlo dana.

Još je zanimljivije to, što Efraim Zuroff neprestano naglašava da on pojma nema o razlogu odlaska  Goldsteinovih na Bleiburg. No, za razliku od dosadašnjih svojih ispada u kojima nas je Zuroff učio kako se moramo ponašati i koje pjevače trebamo slušati, ovaj put je doista prešao sve granice. Kaže Zuroff, kako nisu svi mrtvi jednaki i ne zaslužuju da se prema njima jednako postupa.

Ne znam, niti me uopće zanima, što vjera g. Zuroffa kaže po tom pitanju, ali s obzirom da ja ne nalazim za shodno miješati se u unutarnje stvari Izraela, to nije ni bitno. No, s obzirom na to koliko se dugo isti bavi Hrvatskom, trebao bi znati da naša, katolička vjera uči kako je jedino Bog mjerodavan da odluči o tome koja je razlika između mrtvih, te tko i na koji način treba ispaštati za svoje grijehe.

Dakle, Bog, a ne Zuroff, bar po onome kako su mene učili na vjeronauku.

Nadalje, podsjetimo se da je među pobijenim Hrvatima na Bleiburgu i Križnim putevima bilo djece i žena, a da  je i hrvatska vojska koja je smaknuta bila razoružana, te se isto smatra ratnim zločinom u svim civiliziranim zemljama svijeta. Za sve te pobijene ljude nikada nije održano suđenje, nikada se nije ustanovila nečija krivica ili nevinost, oni su jednostavno smaknuti po kratkom postupku, čime su im uskraćena sva njihova ljudska prava.

I tako dugo, dok Zuroff ne izađe u javnost s dokumentima koji potvrđuju kako su svi ti naši smaknuti Hrvati imali pravedno suđenje na kojem su proglašeni krivima, oni su nevini. Zato, što im krivica nikada nije dokazana. Ukoliko Zuroff nikako ne može a da se ne bavi događajima iz NDH, mogao bi se pozabaviti s onih 28 židovskih generala HOS-a. Što se naših mrtvih tiče, za njih smo mi tu da se potrudimo da ne budu zaboravljeni.

Po mogućnosti, bez da ih u povijest strpaju Goldsteini.
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Utorak, 19 Kolovoz 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 12
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!