coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow EGOISTI – HEDONISTI – KAO VIRUSI, LISICE I ZMIJE-neosvješćeni životi-piše Dr. sc. Ilija Barjašić
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
EGOISTI – HEDONISTI – KAO VIRUSI, LISICE I ZMIJE-neosvješćeni životi-piše Dr. sc. Ilija Barjašić PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 14 Kolovoz 2008

EGOISTI –


HEDONISTI


– KAO VIRUSI-

,

LISICE I ZMIJE-


NEOSVIJEŠĆENI


ŽIVOTI

 

 

 

 

Hedonistima kao parazitima za prividan život uvjet je nečija smrt, isključivo žive radi materijalnog, tj. vlastitog tijela. U svakoj za njih povoljnoj situaciji poprime narav virusa, potom u kombinaciji naravi lisice ili zmije, nastali oblici sebe imenuju magima. Realno to ime asocira na lukavost kojom oni nezasluženo ubiru narodna materijalna bogatstva, nažalost puno puta želje im se ostvaruju.


Kao i virus, uvijek kada padne na plodno tlo oživi animalno po cijenu života koji napada. Na sličan način pogodna situacija sačini maga i uvijek pomoću psihologije za mase, hipnozom nameće maglu kao stvarnost, koju ovi gutaju dok magi zavlače ruke u njihove džepove i uzimaju sve što bi im moglo poslužiti i biti od koristi, kao nezasitnim varalicama.


Gdje su magovi drskiji gore je narodu pomoću kojeg vladaju – što je proporcionalno njihovoj «spoznaji» i osviješćenosti adekvatnoj egoizmu koji demonstriraju na terenu, koji je kod nečovjeka primjetan dok njegovo Ja ne evoluira u Mi.


To bi značilo na terenu htjeti dati umjesto uvijek htjeti uzeti – što izaziva prokletstvo ako je protiv dobra i života. Zamijenivši pojmove dobro i život, kao uzrok i uvjet čovjeka, s pojmom sloboda što priliči samo osviješćenoj osobi, magi materijalno nezasitni egoisti teže ozakoniti svoju  «slobodnu volju» i svoje postupke.


Kopirajući lisicu koja kokoš na grani hipnotizira tako da joj prikaže hrpu kukuruza baš tamo na mjestu ispred njezinih pandža, kao i zmiju dok hipnotizira žabu predočavajući joj kukce ispred svojih otrovnih usta. «Slobodnom voljom» opredijeljeni za materiju, na putu svoje konačnosti radi svojih tjelesnih užitaka, toliko se zanesu da im ni planet Zemlja nije dovoljna, što više nezasitan više preraste u nečovjeka.


Tako je uglavnom s vlastodršcima u svijetu kao što je nažalost stoljećima i u Hrvatskoj. Hrvatskom narodu se obećavalo i danas obećavaju zlatne žlice i tanjure s izvrsnom hranom bez rada, kako smo istakli po šabloni lisica i zmija za kokši i žabe. Pomoću hipnoze i obećanja nude materijalno izobilje koje u stvarnosti uzimaju samo sebi – a kokoši i žabe prevarom usmjeruju protiv dobra i života.


I danas se Hrvati u Hrvatskoj navikavaju na nerad i usmjeravaju negdje u Europu, Ameriku i . . .


Nakon 17 godina spektakla u arenama hrvatske mase iznenađene vide mage u jahtama i avionima, dok još pod narkozom izlaze iz arena iscrpljeni i malaksali bez orijentacije gdje je istok a gdje zapad, bez kruha, a o kolačima mogu samo sanjati. Blijedi sa sve manje dobra i života žrtvuju bitno u ime neke dječje «slobode», «slobode» žena, i «slobode» svih perverznih, ne znajući da je sloboda spoznata nužnost, ukoliko nije tako onda je slijepa, što se uvijek negativno odrazilo na dobro i život.


Dakle, magi tendenciozno hipnotiziraju radi svojih tjelesnih i ovozemaljskih užitaka, uvijek varaju. Gospodo, pamćenje je uvjet za spoznaju, nakon veće spoznaje magi vas neće više moći hipnotizirati, već vi njima, kao kronično hipnotiziranima, trebate pomoći, daleko od toga  da bi vam oni bili uzori koji ne znaju da je dobro uvjet životu. Smisao je pomoći onima koji iz neznanja nisu odgovorni u Hrvatskoj: za nered, nerad i mortalitet veći od nataliteta što je  posljedica njihove nesamokritičnosti, zbog čega postanu virusi u akciji.


Svojom lukavštinom zbog hedonističkog ponašanja ostalo im je samo oruđa za zastrašivanje, jedino sredstvo protiv onih koje mogu hipnotizirati i lažima obmanjivati dok orgijaju.


Bilo da je riječ o ženi ili muškarcu, individualno je više osviješćeno po uvjetima i spoznaji života. Dakle, «sloboda» maga bez spoznaje, je borba protiv dobra i života, rušenje temelja čovjeku. Sve zbog materije - praha, luciferstvo tako vidi Zemlju koju žele kao uzor Svemiru, što je znak tendencije za virusne upale a što je samo bolesna želja nečovjeka. Malo je nečovjeku samo jedan planet za posjed, «pored globalne apsolutne kontrole», zbog čega nesvjesno gubi sebe kao život - nema više dobru slobodnu volju već samo anarhičnu volju.


Dakle, zbog nereda, rasipa se osoba, obitelj i zajednica kao cjelina, ali nesvjestan čovjek bi i dalje  razarao.

Kako se prema svemu odnosi kršćanska Europa i koliko je uzor i poticaj u pravcu dobra ostalim ljudima na Zemlji, dok propovijeda da je grijeh uzrok kazni što se na Zemlji da primijetiti? Pitanje je koliko tko samokritički vidi, da li i kada vidi  i koliko u ime materijalnog zaobilazi dobro.


 I pored svega Europa se usmjerava prema materijalnim koristima umjesto za čovjeka temeljnim vrijednostima, što Europi nije garancija za budućnost, predvođena nekim europskim državama kao i nekim s drugih kontinenata koje kroz povijest imaju silna iskustva kao eksploatatori. Stoga neka Hrvati pamte, jer pamćenje je uvjet spoznaji i osvješćivanju.                                                      

Hrvati kao «predziđe kršćanstvu» puno su žrtvovali za neke europske narode i dok su u isto vrijeme eksploatirani od istih.


 Tako je i danas, dok Hrvatima obećavaju materijalno blagostanje uzeli su banke i najveća poduzeća u kojima su Hrvati samo obezglavljena jeftina radna snaga. Kako prije tako i sada sumnjive neformalne grupe u Hrvatskoj, bez temeljnih moralnih vrijednosti, poigravaju se Hrvatima. I to zato jer Hrvati već stoljećima ne ulažu iz ljubavi volonterski u opće dobro kako to rade vitalni narodi na Zemlji zbog čega i jesu puni života.


 Proizlazi da se puno puta pod imenom altruizam krije zamka ako nije dobro procijenjen. Dakle, ne naslanjati se već truditi se i stati uspravno, što priliči zdravu čovjeku. Bolje je u svakom slučaju nego oslanjati se na mage koji u ime globalizma, u ovo vrijeme, nude razna materijalna blagostanja koja će oni sami stvoriti po svome receptu, bez sudjelovanja hrvatskog naroda, po uvjetima kakve oni postave.


Dakle, unaprijed treba se odreći posebnosti,  imena, tradicije, osnovnih vrijednosti, jednom riječju svega što je bitno za mrvice koje Hrvati ne trebaju.


 Hrvati, koji imaju fenomenalne zemaljske uvjete za život, mogli bi kao altruisti materijalno pomagati i drugim narodima na Zemlji, dakako u ime dobra bez kalkulacija i silnih zarada pomoću sofističkih šablona kao trgovci, koji su takvim stilom dugoročno i sami sebi potkopali temelje. Narodi koji poznaju i pamte povijest sigurno neće uzeti takve savjetnike, već će nametljivce zanijete prividom svrstati i staviti u skupine za lustraciju. .         

 

Split, kolovoz 2008.

Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život
 Dr. sc. Ilija Barjašić

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 14 Kolovoz 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!