coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow NOVA HRVATSKA VLAST - IDEMO DALJE - PIŠE DR. TOMISLAV DRAGUN
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
NOVA HRVATSKA VLAST - IDEMO DALJE - PIŠE DR. TOMISLAV DRAGUN PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 07 Kolovoz 2008
NOVA HRVATSKA VLAST

Samo budale, i to kad se dobro napiju, već ne vide da je Njima odvoznilo. Niti čarobni šeks-manolićev pravno-ustrojni eliksir više im ne će pomoći. Hrvatska je pred razdobljem neokumonustičkog sloma i razvlašćenja, kao potrebe, ali iznad toga, kao nužnosti ljudskog razvitka, od Boga danog i nadziranog.
Najprije lustracija. Komunistička. I to doslovno u smislu općenito prihvaćene definicije: „Lustracija je izraz kojim se u najširem označava zakonom i drugim propisima praksa odstranjivanja politički neprihvatljivih osoba iz javnog života, odnosno organa uprave i paradržavnih tijela neke države“. Precizno i jasno.
Razbijanje neokumunističkog ustrojenog sustava vlasti. Za takvo što ostvariti neophodno je prekrižiti iluzije, kako je i u okviru njega, izborima, pojedinačno, jednako kao i kod Tita, to moguće postići. Revolucija? Oružana pobuna? Ne, nije prihvatljivo, a nije niti potrebno. Ima dosta načina kojima se to dade realizirati.

 

Izvođenje nove hrvatske vlasti na svjetlo dana. Novi ustroji, novi oblici, novi ljudi. Javna provjera rada svih dužnosnika na stadionima i u športskim dvoranama. Bez neokomunjara. Posve. Za početak čisto i domoljubno profesionalno nepristrano državno tužiteljstvo i policija. Zatim, opća zaštita prirodnih bogatstava nacionalnim zadrugarstvom, nacionalizacija banaka i osiguravajućih društava, moratorij na otplate nepotrebno, suvišno, nagomilanih državnih dugova. Dovoljno.

 

Moguće je sve to ostvariti, budući aktualne prilike u svijetu i u našoj okolici tomu pogoduju. Tehnologijski, spoznajno, strategijski:

 

Zapad se, svojedobno, oprezno suprostavio komunizmu. Bojao se, opravdano, većeg zla. Onda je shvatio Put, sredstva i metode. Naoko izgubivši, Ivan Krstitelj pokazao se nepobjedivim. Skakavci su uvijek jači od mramornih pozlaćenih predvorja. Nestao je SSSR, a Maocetungovcima oči blistaju od susreta s ljudima. Nestala je i Jugoslavija, a njeni plodovi, koju nas još uvijek okružuju, vonjaju po truleži. I plijesni. Njemačko savezno tužiteljstvo, ne samo u svoje ime, to nedavno otvoreno reče. Neka obuku kostrijet, ne treba im ništa drugo poželjeti.

 

Stotinjak godina su nam bili najveći neprijatelji. Mislili su „da nas ne će više biti“. Prevarili su se i shvatili. Nema razloga i dalje Srbe ubrajati u hrvatske neprijatelje. Možda konkurente:

 

1. Konačno, sredinom srpnja o.g. međunarodno je priznat standard hrvatskog jezika (ISO 639-2). Uz konkretnu srbsku potporu (Narodna biblioteka Srbije i Institut za standardizaciju Srbije).
2. Prevedena je prva knjiga, izvorno pisana njemački, s hrvatskog na srpski jezik (C. G. Jung: „Psihologija i alkemija“).
3. Srbi se ne opiru posebnom hrvatskom nacionalnom prostoru u Bosni i Hercegovini.

 

Smatrali smo Bošnjake, pogrješno, dijelom hrvatskog naroda. Polazeći od povijesnih stanja. Braća su nam, ali žele svojim putom. Neka. Nu, imamo pravo vidjeti kuda vodi taj njihov put. Zbog onih Bošnjaka koji su s nama dijelili nacionalne zablude.

 

Sarajevo je postalo jednonacionalan, ali istodobno i velik grad. Ima li dosta Bošnjaka za takvu cijelu Bosnu i Hercegovinu? Teško. Što onda? Dio, možda i većina, svakako vodstvo, bošnjačkog naroda se očito odlučilo. Potajno. Takvo rješenje ne izgleda poželjno, a niti ostvarivo. Teško će izdržati pragmatičnu, „nevidljivu“, ali vjerojatnu, hrvatsko-srpsku koaliciju. Na cijelom Balkanu. Prihvatimo stoga odmah one koji nas hoće, a Srbe smatrajmo takvima kakvi već jesu. Ako već postoje, a postoje. U Bosni i Hercegovini, ali i u Hrvatskoj.

 

Ljudi, idemo raditi.
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!