coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Povijest arrow SVJEDOČENJA POLITIČKIH UZNIKA (3)
Ponedjeljak, 16 Srpanj 2018
 
 
SVJEDOČENJA POLITIČKIH UZNIKA (3) PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Ponedjeljak, 30 Listopad 2006
 KOMENTAR 

    TKO GOVORI ISTINU?

 Pokušavajući rasvijetliti vremena komunističkih zločina nailazimo na oprečne priče. Tako je i sa tvrdnjama Brune Zorica. Bruno Zorić tvrdi da mu je sudac Bogdan Reljić sudio, a ovaj potvrđuje da zna Zorića ali da nikad "nije bio kod njega". Druga svjedočenja tvrde da je sudac Reljić ipak sudio Zoriću, pa stoga Narodni list smatra da Zorić govori istinu.  
          Iskaz Ivice Buterina
 Izjave Ivice Buterina, o ljubavnim sadržajima Zorićevih pjesama nas udaljavaju od prave teme, a to je zločin počinjen za vrijeme komunizma. Ivica Buterin je prema tvrdnjama Zorića govorio nešto sasvim drugo na njegovom suđenju. Mi vjerujemo da nam je Bruno Zorić rekao istinu.Dragutin Herenda je otišao najdalje u verbalnim akrobacijama zaobilaženja istine. Kaže da nikad nije bio na nikakvom suđenju, čak nije bio u Hrvatskoj u vrijeme suđenja Zoriću. Druga svjedočenja potvrđuju da je Dragutin Herendabio svjedok optužbe protiv Zorića. 
           Zaboravni sudac Reljić
 Teško je iz ove distance suditi o postupcima Buterina i Herende u progonu Brune Zorića. Međutim, teško ih je i ne osuditi za ono što čine danas. Onda su bili mladi, možda u strahu, možda su htjeli dokazati komunističkim vlastima da su lojalni. Izvrtati istinu o progonu političkih  okrivljenika u SFRJ, a to čine danas, znači prikrivati komunistički zločin.Sudac Bogdan Reljić tvrdi da nije sudio Zoriću. Teško je za vjerovati da bi Zorićev progon na zadarskom sudu bio zaboravljen od suca Reljića. Njemu i njegovoj obitelji se uništavao život, a malo je ljudi koji se takovih stvarine mogu sjetiti. Sabor je potvrdio da su komunističke vlasti u Hrvatskoj počinile zločine. Jedna od žrtava tog sustava je bio i Bruno Zorić. Sudac Reljić je sudio u tom sustavu – sudio je i Brunu Zoriću.Neke poput Frane Negra, Ivice Maštruka i drugih nismo imali prilike pitati o njihovom sudjelovanju u progonu Brune Zorića i drugih. Nesumnjivo su i oni bili aktivni sudionici sustava koji je kršio ljudska prava.    Dragi čitatelji, ovo je tek drugi dio serijala o žrtvama komunističkog terora, velike zavjere protiv hrvatstva i svega što je hrvatsko. U narednim brojevima Narodnog Lista, bavit ćemo se i onima koji su provodili teror u selima Zadarske županije., Posebno nam je zanimljiv Grad Nin i podvelebitski kraj. Molimo sve naše čitatelje koji imaju bilo kakvih saznaja, informacija o prljavim rabotama UDBA-e i ostalih organizacija u vrijeme totalitarističkog komunističkog režima, da nam se obrate s povjerenjem pismeno ili usmeno. Broj telefona je 023/224-835, a pismene materijale šaljite na adresu: NARODNI LIST ZADAR, POLJANA ZEMALJSKOG ODBORA 2, 23000 ZADAR. 

UREDNIŠTVO

______________________________________________

Svoje tekstove o političkim uznicima možete slati i nama: ZDRUG UDRUGA HRVATSKIH POLITIČKIH UZNIKA RH I INOZEMSTVA

Trg Petra Zoranića 1

Brzoglas: 023/ 214-523 ili na fax: 023/ 214-300

Ivo Matanović,urednik portala Hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 3
Korisnika online: 1
  • tshetlarbene
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!