coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow I Jasmin Stavros pjevao "Jasenovac i Gradiška Stara" - TKO JE SLIJEDEĆI?
Četvrtak, 23 Svibanj 2019
 
 
I Jasmin Stavros pjevao "Jasenovac i Gradiška Stara" - TKO JE SLIJEDEĆI? PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Ponedjeljak, 07 Srpanj 2008


I Jasmin Stavros pjevao "Jasenovac i Gradiška Stara"?
PDF Ispis E-mail
(Tekst preuzet sa portala Blog i Hrvati s namjerom da se otvori šira diskusija, jer tema sama po sebi zaslužuje tu pozornost.
Koga još ne zanima tjeranje vještica na Indexovi komunistički način? IM)
Monday, 07 July 2008

 STANOVITI Željko Kerum (naravno ne splitski poduzetnik) internetom distribuira snimku izvedbe Jasenovca i Gradiške Stare, ali ovaj put ne one Marka Perkovića Thompsona, nego navodno splitskog pjevača Jasmina Stavrosa ili nekakvog trbuhozborca koji zvuči vrlo slično njemu. Stavros sve poriče kao i vlasnik splitske diskoteke u kojoj je navodno prepjev ustaške budnice izveden još davne 2005. godine.

Zanimljivo je kako sporna snimka nije ambijentalna, dakle, nije snimana mobitelom ili nekim sličnim uređajem. Riječ je o izoliranom snimanju s miksete - osoba koja se bavila razglasom na koncertu ovu snimku je očito proslijedila dalje.

"Dok ste vi svi bili komunisti i za druga Tita, bio sam proganjan jer sam pjevao Marjane, Marjane"

"To nije istina, to nikad u životu nisam pjevao", prva je reakcija Stavrosa. Dometnuli smo mu, na stranu što ništa nije opravdanje za slavljenje logora Maksa Luburića, da je u najmanju ruku neobično da pjevač pravog imena Milo Vasić navodno pjeva ustašku pjesmu stihova "Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara; Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure; U Čapljini, klaonica bila, puno Srba Neretva nosila (ajmo ruke); Oj Neretvo teci iza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu; Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani).

"Ja sam Hrvat, nemam srpsko ime i prezime, otac mi je Rumunj, a ja sam rođen u Splitu i kršten sam, otac (major JNA, zaposlen u vojnom orkestru u Splitu, op.a.) je promijenio prezime iz Vasiljevski u Vasić. Katolik sam, kršten i oženjen u crkvi 1976. godine dok ste vi svi bili komunisti i za druga Tita i bija sam proganjan jer sam pjevao Marjane, Marjane svojevremeno. A nikad nisam pjevao Gradišku Staru, a tko to pjeva nemam pojma", kazao nam je Stavros.

Zna osobu koja oponaša njegov glas i istovremeno mu želi zlo

Kada smo mu spomenuli da je korisnik e-mail adrese s koje se snimka distribuirana potpisan kao Željko Kerum, Stavros je kazao - "Kerum? Ma mislim, to meni netko želi napraviti zlo, ja to u životu nikad nisam pjevao". Na napomenu da taj netko vrlo uvjerljivo oponaša njegov glas, Stavros odgovara:

"Čujte, ima puno njih što liče mom glasu, koji mene kopiraju i sad da ne spominjem svoje kolege... To ne bi bilo kolegijalno. Ja sumnjam tko je to, ali neću govoriti tko je. Nije bitno. Već  otprilike znam tko je to pivao", kaže Stavros.

"Nikad se nisam izjašnjavao"

Poučeni iskustvom puštanja snimke u izvedbi Marka Perkovića Thompsona prirodno je za pretpostaviti da će i Jasmin Stavros postati centralnom figurom javne rasprave pa smo Stavrosa pitali kakav je njegov stav prema ustaštvu.

"Rasprava? Pa zašto? Nisam to pjevao nikad u životu, niti znam tu pjesmu. Ne bavim se politikom, ja virujem u Boga i drugo me ne zanima uopće. Nikad se nisam izjašnjavao o ustaštvu, niti sam Srbin, nego sam katolik, Hrvat i virujem u Boga, idem u crkvu, imam svoj program, živim u miru, imam svoju obitelj i te me stvari ne zanimaju", kaže Stavros.

Vlasnik diskoteke: Milijun posto nije on i nije u mojoj diskoteci

Vlasnik diskoteke, u kojoj je navodno Stavros pjevao pjesmu, odbacuje da bi Jasmin Stavros, a pogotovo u njegovoj diskoteci otpjevao takvo što.

"Nije sigurno, milijun posto. Ovdje kod mene otkad  držim klub, a to je zadnje tri i pol do četiri godine nije sigurno, to vam mogu garantirati, za ranije od toga ne mogu", kaže vlasnik diskoteke za Index.

"Nastupao je milijun puta, on je jedan od 'naših ljudi' kako ih mi zovemo i često je tu, ali samo zato što čovik zna napravit dobru feštu, ali to nema veze s ovim", kaže on te dodaje: "Ja sam sve koncerte odgledao, ne samo taj, i sigurno nije".

"Igrat' se s majmunima"

Pjevao ili ne  "Jasenovac i Gradišku Staru", Stavros se svejedno našao u knjizi Salamona Jazbeca "Magnissimum crimen - Pola vijeka revizionizma u Hrvata" u izdanju Margelova instituta u društvu Thompsona. I to pod stavkom "ksenofob rado viđen u javnosti" čiji je incident (ne)namjerno prešućen u javnosti.

Autor spominje slučaj prešućenog napada pjevača Stavrosa na tamnoputu Paulletu Boquist na letu Croatia Airlinesa (Dubrovnik-Zagreb), suprugu predsjednika Europske organizacije za sigurnost zračnog prometa. Stavros je, prenio je tjednik Feral Tribune, Boquist, inače crnkinju , izvrijeđao riječima "Što ćeš ti u mojoj zemlji glupa Afrikanko, glupa crnkinjo, ajde u Afriku igrat' se s majmunima".


Views: 12

Komentara (2)
1. 07-07-2008 11:16
 
Ako je ovo Indexova potraga za pjevacima koji pjevaju becarske bircuske pjesme, poput "Jasenovac i Gradiška stara" i slične koje uznemiruju partizane, onda to nije nikakvo iznenađenje. Bilo bi iznenadjenje ako bi kojim slučajem Index krenuo u potragu za pjevacima "po šumama i gorama". Ovako moramo zaključiti da se partizancinama blizi kraj pa se, uz uzdisaj, ritaju poput krepale kobile - "0j drugovi jel vam zao, rastanak se primakaoooo" 
Ipak, haj, haj - Uživaj!
Registrirani Korisnik
 
IVINA
2. 07-07-2008 11:35
 
Zaboravi malo prije pozdraviti Vas mojim omiljenim pozdravom. 
 
Za dom spremni! 
 
Uz, dakako još jedno upozorenje četnicima i jugoslavenima da ne plaču za Jasenovcem i Gradiškoj staroj, jer smo za njih tamo rezervirali još puno slobodnih ležajeva - ako se kojim slučajem još koji puta pobune protiv svoje vlastite države. 
Poslije "Bljeska i Oluje" slijedi "Tajfun" koji će pomesti sve pred sobom..
Registrirani Korisnik
 
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 07 Srpanj 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 7
Korisnika online: 1
  • franei
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!