coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow TKZ.ANTIFAŠISTI U OFANZIVI (1)
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
TKZ.ANTIFAŠISTI U OFANZIVI (1) PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 02 Srpanj 2008

Tko to kaže, tko to piše, da partizana nema više.

Sve ih je više i više.............nažalost!                    

 
TKZ.ANTIFAŠISTI PONOVNO U OFANZIVI

Još iz Titovih vremena bilo je uobičajeno da se za vrijeme unutarnje krize vlasti ili ti gospodarskog kolapsa, optužuju unutarnji i vanjski neprijatelji socijalizma, a  dežurni krivci su najčešće bili - vanjski Ustaše, a unutarnji hrvatski nacionalisti. Time su komunisti skretali pozornost radnog naroda i narodnosti, baš tako su zvali svoje državljane, sa glavnoga na sporedne krivce. Kako vidimo, te paradigme  nisu su se odrekli ni do današnjih dana.


 

Ovogodišnje okupljanje tkz. antifašista u Jasenovcu, potom u Kumrovcu te u Brezovici,  čije slavlje, na čelu predsjednika države, su uveličali i visoki dužnosnici vladajuće alijanse. Primijetili smo da je u pratnji  druga Stipe Mesića  bilo više njegovih tjelohranitelja nego ostalih običnih sudionika.Suma-sumarum bilo ih je jedva par stotina u Jasenovcu, a još manje u Brezovici. Nešto više bilo je u Kumrovcu –oko tisuću do tisuću i pol ljudi, ali iz svih krajeva bivše Juge. Bez obzira što ih je svake godine na ovakvim skupovima sve manje i manje, ovogodišnja okupljanja organizirali su  drugovi iz vrhuške države, dakako i na račun te iste države. I ako je, s formalne strane, cilj trebao biti obilježavanje ( za njih) povijesnih događanja iz njihove slavne epopeje NOB-a, ovogodišnje slavlje poslužilo im je da pošalju poruku svekolikom hrvatskome narodu, kako su, eto, opet na pomolu hrvatski nacionalisti i Ustaše koji remete  unutarnji red i poredak.Najgrlatiji među njima, naravno, bio je i ovoga puta drug S. Mesić, a zatim odmah iza  njega, hijerarhijski njegov doglavnik drug-gospodin Luka Bebić.


<!--[if !vml]--><!--[endif]-->(Antifašistička borba nije bila ideološki obojena iako su ju vodili komunisti – Stjepan Mesić na jučerašnjoj svečanosti – Mesiću i ovoga puta debelo lažeš)

<!--[if !vml]--><!--[endif]--> <!--[if !vml]--><!--[endif]-->(kao i Mesić, Zadarski i Biogradski tkz. antifašisti također debelo lažu)

<!--[if !vml]--><!--[endif]-->


Mora im se priznati, ovogodišnju poruku uspješno su odaslali među svoje poslušnike. Odmah iza njihovog „blebetanja“ uslijedila su po županijama i gradovima preustrojstva tkz. antifašista.Osnivaju se nova društva sa dijalektikom bivšeg komunističkog sustava. Jedno takvo utemeljeno je i u Zadru pod imenom: „Društvo štovatelja lika i djela druga Tita“. Odmah sa samog skupa odaslali su svoje poznate poruke svekolikom hrvatskom puku. Ponovno traže da im se povrate sve privilegije koje su imali za vrijeme juge i da njihove skupove trebaju svojom nazočnošću uveličavati i najviši državni dužnosnici, kako na nivou države tako i na nižim razinama po općinama i gradovima. Najdalje su, čini nam se, otišli zadarski tkz. antifašisti. Iskoristili su prigodu da i Nadnevak Hrvatske državnosti - 25.lipnja prisvoje kao svoju stečevinu te ga obilježe samo na mjestima gdje se nalaze njihovi spomenici - sa zvijezdom petokrakom. Kako vidite ponovno se falsificira hrvatska povijest. Hrvatima se opet podmeće kukavičje jaje - zvijezda petokraka kao simbol oslobođenja i utemeljenja njihove države i ako nam je još u svježem sjećanju da je grad Zadar i svi drugi gradovi u Hrvatskoj 1991. g. razarani i rušeni upravo pod simbolom zvijezde petokrake.


O Bože, zašto dozvoliš da nam se komunisti opet sudbinom poigravaju!


U samom Zadru, za Nadnevak 25. lipnja, komunisti su vijenac položili ispred spomenika NOB-a u gradskom groblju, ali ovog puta bez nazočnih gradskih vlasti, jer je gradonačelnik gospodin Dr. Živko Kolega odbio doći pod, kako je rekao, zvijezdu petokraku.


Bravo gospodine  gradonačelniče Živko Kolega!


Hrvati će te  birat' za doživotnog predsjednika grada Zadra. Računaj na nas!


Zatim je gospodin  Ž. Kolega vijenac položio pred zgradom Poglavarstva grada, ispod spomen ploče sljedećeg sadržaja:


“Naraštaji domoljuba tkahu krvlju, perom, znojem slobodni Zadar, slobodnu Hrvatsku, njima u spomen na dan Sv.Krševana 1992. građani Zadra


Kako vidite, sadržaj ove ploče može se iščitati na sve moguće „fele“, ali nikako tako, da se u njemu nađe i nešto što govori o hrvatskoj državnosti  ili pak nekom hrvatskom povijesnom događanju vrijednog spomena. Istina je, tekst je nastao u vrijeme najžešće borbe kada je Zadar bio opsjednut sa zvjezdom petokrakom, pod kojim je sismbolom Zadar svakodnevno bombardiran, pa se  još nije znalo tko će pobijediti.


Ne ulazeći u problem, gdje bi se trebao polagati vijenac za vrijeme prigoda hrvatske državnosti, zadarski gradonačelnik  ispravno je postupio kada je antifašistima okrenuo leđa i vijenac postavio tamo gdje je on sam odredio, da mu je mjesto.


Uskoro će i još jedna partizanska obljetnica doći na red (31.10.1944.g.) kada su partizani ušli u nebranjeni Zadar, a kasnije taj dan proglasili danom oslobođenja, kojeg oni i dan-danas slave kao Dan oslobođenja - i ako se radi o ponovnoj okupaciji Zadra. Ovog puta od daleko okrutnijeg neprijatelja, nego što su to bili Talijanski okupatori.


Bilo bi dobro, da zadarski vlastodršci razmotre ovu problematiku i da Oslobođenje Zadra slave na onaj dan - kada je posljednji neprijateljski tenk otišao iz Šepurina koncem 1991.g.. U protivnome, ako se ovako nastavi, partizani će i Domovinski rat proglasiti svojim ratom.

Bog i Hrvati - Za dom spremni!

Ivo Matanović

__________________________________________________________________


II.
 

(Partizani o nama-N. Budija)
 
ANTIFAŠISTE ZAPREPASTIO NESTANAK NJIHOVIH VIJENACA
2) Jedni vijenci mogu, a drugi ne
U Vašem cijenjenom listu od 28. lipnja 2008. godine na izjavu gosp. Jakova Jukića, predsjednika Udruge antifašističkih boraca i antifašista zadarske županije, u kojoj je opravdano izrazio čuđenje o neprimjerenom uklanjanju vijenaca položenih 22. lipnja ove godine na spomenik oslobodiocima grada Zadra i na središnji Križ palim braniteljima u domovinskom ratu - javno se oglasio gosp. Grdović Hrvoje, direktor "Nasada" d.o.o. Zadar, koga javno želim upitati.
1. Zašto svojom izjavom obmanjujete zadarsku javnost?
2. Gosp. Grdović kaže da se ne radi o nikakvoj aferi već da se samo radilo o profesionalnom postupanja djelatnika tvrtke. Zašto su onda djelatnici tvrtke prošle i ranijih godina drugačije postupali? Nikada do ove godine nisu uklanjali vijenci položeni na spomenik oslobodiocima Zadra 22. lipnja neposredno pred polaganje vijenaca na središnji Križ na dan državnosti, a to se ipak ove godine dogodilo.
3. Gosp. Grdović bi trebao znati da su vijenci, položeni na jedno i drugo spomen obilježje 22. lipnja u 10 sati, uklonjeni već 24. lipnja do 15 sati, do kada rade službe na gradskom groblju. Nisu valjda uklanjani noću jer 25. lipnja ujutro u sedam sati vijenaca nije bilo na mjestima gdje su postavljeni.
Je li lipanjsko sunce toliko skrnavilo vijence u vremenu od oko 50 sati koliko su bili na spomenicima. Po logici stvari onda je i vijence položene na središnji Križ 25. lipnja trebalo uklanjati najkasnije u petak do 15 sati 27. lipnja. Međutim, oni su bili na središnjem Križu još u ponedjeljak, 30. lipnja. Valjda je i njih sunce učinilo "nedoličnim", to je riječ koju koristi gosp. Grdović kao opravdanje za uklanjanje vijenaca. I prirodno je da vijenci stoje više dana na ovakvim obilježjima. Takva je praksa i bila do sada. To je slučaj i ove godine sa vijencima položenim na središnji Križ 25. lipnja, ali ne i sa vijencima položenim 22. lipnja ove godine.
4. I upravo pravu istinu zbog čega se sve ovo dogodilo s vijencima trebao bi utvrditi gosp. Grdović (s obzirom na dužnost koju obavlja) a ne davati neistinite izjave za javnost. Jer vrijeme uklanjanja vijenaca predstavlja nedopušten i nečasan čin, koji se nije smio dogoditi.
S poštovanjem,
Nikola Budija
 

 

                                                                                                              III.

(Partizani o nama- J. Jukić)
 

 
HDPZ UŽASNUT UTEMELJENJEM DRUŠTVA "JOSIP BROZ TITO          
Autori pamfleta uživaju tekovine NOB-a


U Zadarskom listu od 21. 06. 2008. godine na samoj strani objavljena je izjava Hrvatskog društva političkih zatvorenika (produžnice Zadar) u povodu osnivanja u Zadru društva "Josip Broz Tito". Ne želeći se spustiti na razinu potpisnika tog političkog pamfleta profesora Bruna Zorića osjećamo potrebu, zbog zadarske i šire javnosti, da se ipak oglasimo kao inicijatori osnivanja ovog Društva u Zadru.
Proglašavati Tita najvećim krvnikom Hrvata što u tekstu čine potpisnik i njegovo društvo, to samo mogu činiti osobe koje neće i ne žele znati povijesnu istinu, koji ne drže do časti i ponosa, koje su pune mržnje prema svemu što je antifašističko.

To čine intelektualne neznalice i političke lutalice. Koliko znamo gosp. Zorić je profesor povijesti pa nije valjda zaboravio da je na pogrebu pok. Titu bilo pristno oko 150 šefova država i vlada iz cijeloga svijeta. Nisu valjda ti državnici došli da se pokolone hrvatskom krvniku.
Gosp. Zorić i njegova ekipa u Zadru, pored rezolucije Vijeća Europe, trebali bi bar nešto znati i o Deklaraciji Hrvatskog sabora o antifašizmu, usvojenoj 2005. godine. Oni to ne žele znati, kada bi htjeli, onda ne bi napadali i aktualnu zadarsku vlast zbog toga što su dali novčana sredstva za obnovu spomenika oslobodiocima grada Zadra. Javno smo rekli i sada ponavljamo da je ta odluka gradskog Poglavarstva časna odluka i konkretan primjer realizacije saborske Deklaracije o anifašizmu - kada je riječ o čuvanju i zaštiti antifašističke spomeničke baštine kao općeg kulturnog dobra.
Autori pamfleta neće da znaju ni tko je oslobodio Zadar ispod višegodišnje fašističke okupacije. Čini se da bi oni voljeli da je Zadar i danas pod tuđinskom okupacijom. Oni debelo uživaju tekovine onih koji su dali svoje živote za slobodu Zadra, a grubo ih vrijeđaju.


Gosp. Zoriću i njegovoj družini nije jasno ni kuda Hrvatska sada ide. Izražavaju zabrinutost. To je karakteristika ponašanja intelektualnih neznalica i političkih lutalica.
Gosp. Zorić izražava zabrinutost hoće li se osnovano Društvo "Josip Broz Tito" u Zadru registrirati. Svakako on bi to zabranio kada bi mogao.

Taj film neće gledati. Ako je povjesničar trebao bi znati da već punih desetak godina u Hrvatskoj djeluje Savez Društva "Josip Broz Tito", na cijelom hrvatskom prostoru, u skladu s važećim postojećim zakonskim propisima. Tako će biti i u Zadru.
Cijeli demokratski svijet se divio, pa i danas divi, Titovoj ulozi u organiziranju i vođenju antifašističke-narodnooslobodilačke borbe u drugom svjetskom ratu na ovom dijelu Europe , a nekakav profesor Zorić i grupa oko njega Tita smatraju krvnikom hrvatskog naroda. Neće da znaju da je Tito najveća ličnost u povijesti Hrvatske. Dobro bi bilo da prof. Zorić bolje prouči povijest NOB-e Hrvatske i Titovu ulogu u tome. Bit će mu to korisno. I politički će manje lutati.
Jakov J
________________________________________________________________

                                                          

                                                                                       IV.

 

(Mi o partizanima-M. Radas)
 

 
DA NIJE BILO ANTIFAŠISTA, KOLEGA BI I DANAS GOVORIO TALIJANSKI (2)

Čemu uvrede, ratni prijatelju?
U Zadarskom listu od 24. lipnja, Željko Kurtov Buš, ponovo grmi i puca iz svih oružja po mrskom neprijatelju HDZ-u i Hrvatskoj vladi. Nije mene toliko briga što on kao jedan od istaknutih predstavnika jedne liberalno ljevičarske opcije udara po svojim političkim protivnicima, nego me smeta to neprekidno, uz pomoć medija, orkestrirano pljuvanje po svemu što je nacionalno hrvatsko i katoličko. Eto, stoga ne mogu šutjeti i moram reagirati s par rečenica i činjenica kojima ću pobiti sve te laži kojima nas neprekidno bombardiraju.


PAVELIĆ IZDAJICA


Dragi moj ratni prijatelju, ono što si ustvrdio; «da nije bilo antifašista danas bi Kolega, njegova djeca i unuci govorili talijanski i podizali talijansku zastavu…», ne bih se baš složio s tom tvojom tezom. Naime, nitko ne zna što bi bilo da je bilo, ali kako god ti to predmnijevaš, tako se može reći; da nije bilo antifašističkog «oslobođenja» i da je Nezavisna država Hrvatska ostala iza Drugog svjetskog rata, sigurno bi poput Italije, koja je uostalom i izmislila fašizam, i drugih europskih zemalja, davno bila članica Europske unije i Domovinskog rata ne bi nikad bilo, a ja i ti nikad ne bi bili ratni prijatelji.
Ali eto, što nije uspjelo Paveliću, hvala Bogu, uspjelo je nama dragovoljcima domovinskog osloboditeljskog rata, dobili smo svoju državu čiji smo blagdan upravo proslavili.
O samom Paveliću, naime, nije potrebno trošiti ni prostor ni vrijeme.

O njemu je puno rečeno, a najviše je rekla povijesna distanca kada se moglo bez emocija i strasti objektivno prosuditi njegovu ulogu u hrvatskoj povijesti.
Naime, što se tiče tvrdnje o Pavelićevoj prodaji Dalmacije i Istre Talijanima, zna se da je to notorna laž. On je u to doba bio minorna figura među velikanima «sila Osovine» i njega se zaista nije ništa pitalo, nego je mogao biti sretan da u tim nesretnim povijesnim okolnostima dobije kakvu-takvu državu. I dobio je državu. Ostvario se i njegov san i san mnogih Hrvata o raspadu okupatorske velikosrpske Jugoslavije i stvaranju svoje države u granicama Banovine Hrvatske. No, nesreća je bila što se to dogodilo u kaosu Drugog svjetskog rata i nesreća je bila što su novi okupatori međusobno podijelili tu novu državu.

No, najveća je nesreća bila u tome što se dio hrvatskog naroda digao protiv te svoje države i izabrao komunističku, ateističku, sovjetsku, bezbožničku opciju i krenuo ne protiv okupatora, nego protiv svoje države i svog naroda!
Što se pak tiče Ante, očito se nije snašao u svemu tome i gubeći vrijeme na formu i paradu, okružio se jugoslavenskim oficirima i generalima, te pustio je da se «kukolj» razvije i zaguši «žito» hrvatske državnosti.

On pak sam je pobjegao iz antifašističkog pakla puštajući da stotine tisuća Hrvata bude pobijeno, a milijuni porobljeni sve do Domovinskog rata. Za taj čin nema opravdanja.

Stoga Pavelić nije omiljen u hrvatskom narodu i nemojte nam ga gurati pod nos.


ANTIFAŠISTI ZLOČINCI
 

Što se pak tiče antifašista, kamo sreće da su se oni borili protiv fašista i nacista. Protiv okupatora, a za svoju, nezavisnu Hrvatsku državu. No, oni su se borili za novu Jugoslaviju, za novu još goru velikosrpsku tamnicu hrvatskog naroda, koja je uz sva zla bivše imala još jedno iznad svih zala, a to je bio komunizam, ateizam, odnosno sotonizam, jer to može biti samo njegovo djelo.


Da je tomu tako, istražio je naš vrli znanstvenik Dr. Josip Jurčević, koji je istražio da su se partizanski ustanci dogodili po nalogu i direktivi boljševičke komunističke partije iz Moskve u trenutku kada je puklo prijateljstvo između Staljina i Hitlera.
Zato su vaši antifašisti zaista komunisti i ništa drugo, što sad, kao najnoviju «teoriju», tvoj stranački kolega i vrli naš predsjednik «drug» Mesić, želi pobiti tvrdeći da antifašizam i komunizam boljševičkog tipa (nisam znao da je onaj kineskog, korejskog, kubanskog ili pak njegov titovskog tipa, po nečemu manje zločinački od tog boljševičkog!?), nisu jedno te isto. Pa naravno, antifašizam u europskim zemljama nije imao nikakve veze s komunizmom, nego su to bili pokreti za oslobođenje svoga naroda. To je pak nešto posve drugo. Pa svi smo gledali Renea i njegove kokice u seriji «Allo, allo» zar ne? Oni su čak i s Nijemcima surađivali da bi ih pobijedili kad je došlo vrijeme uz pomoć saveznika. Nisu klali, ubijali bez suđenja i bacali u jame svoj narod ni u ratu ni poslije rata.


No vaš antifašizam je stvarno nešto sasvim drugo. Vaši antifašisti su oslobađali već slobodne gradove i sela. Ubijali su goloruki nevini narod samo zato što je bio hrvatski i katolički. Klali su hrvatski narod u ime naroda. Jesi li se ikad upitao u ime čijeg naroda? U ime srpskog naroda i velikosrpske politike koja je htjela i još uvijek hoće da nas nema. Nažalost uz pomoć hrvatskih budala i izdajnika u tome i uspijeva.
Danas pak, na blagdan Dana državnosti, tvoj prijatelj Mesić izvali još jednu tešku i nedopustivu glupost.
Naime, na svečanoj sjednici Vlade iako je po prvi put javno priznao da su antifašisti radili zločine i to teške i velike zločine, reče da zbog toga ne bi bilo u redu sav vaš antifašistički pokret smatrati zločinačkim, jer, kako reče i u Domovinskom ratu su rađeni zločini, pa bi kao netko mogao svu Hrvatsku vojsku nazvati zločinačkom!?

Ma zamisli drskosti, bezobrazluka i pokvarenosti. Jedan predsjednik države i vrhovni zapovjednik vojske, svoju vojsku koja se borila za neovisnu i slobodnu Hrvatsku državu kojoj je nažalost on na čelu, uspoređuje s krvoločnom bandom koja je služeći velikosrpskim interesima okupirala, pobila i porobila hrvatski narod i državu za šaku škuda osobnog interesa. Kako se to zove?
Zato, dragi ratni prijatelju, «ne varajte nas s golubom u rukama…», jer dobro znamo da je hrvatska sloboda rađana u krvi i mukama.
Marinko Radas 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dio teksta preuzet iz Zadarskoga lista: Ivo Matanović urednik portala Zdruga Udruga hrvatskih političkih uznika RH i Inozemstva.Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Subota, 05 Srpanj 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 10
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!