coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow VISINA MIROVINE PO BROJU UBIJENIH HRVATA ?
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
VISINA MIROVINE PO BROJU UBIJENIH HRVATA ? PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 25 Lipanj 2008
PDF Ispis E-mail
(Tekst preuzet sa portala Dragovoljac)

Hrvatica
  
Srijeda, 25 Lipanj 2008

UMišljenja sam da kao pojedinac imam puno pravo izjaviti kako ne želim sudjelovati u financiranju tih “antifašista” tako dugo, dok se nakon provedenih sudskih procesa ne dokaže tko je nevin, a čije su ruke umrljane nevinom hrvatskom krvlju. I pozivam i druge hrvatske gradjane da učine isto.

  

 

Cijela hajka koju je zakuhao predsjednik Mesić skupa sa hrpom Vladinih dužnosnika, koji su do prije manje od dva desetljeća bili na visokim funkcijama Komunističke partije, nikako ne prestaje.


Uporno se traži da se izjednače mirovina boraca iz NOB-a sa mirovinama hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. U borbi za isto, čovjek se teško može odlučiti koji je argument nakaradniji i isprazniji. Počevši od toga da su se i jedni i drugi borili za istu stvar, o čemu je već bilo riječi kao o svojevrsnom crnom humoru. Meni borba za Jugoslaviju i borba za slobodnu Hrvatsku i dalje ne izgleda ni malo isto, što god ti “antifašisti” izjavili.

Takodjer, mišljenja sam da bi svim tzv antifašističkim borcima trebalo ukinuti mirovine sve dok se ne procesuiraju oni koji su činili zločine nad hrvatskim narodom u 2 sv. ratu. Tek nakon toga, kada se odjele zločinci i ubojice od onih koji to nisu, moglo bi se govoriti o mirovinama.


Jer, na ovaj način, svi mi izdvajamo za tamo nekog “antifašistu” kako bi mogao udobno živjeti, a pojma nemamo da li nam je upravo taj kojeg financiramo iz svog džepa zaklao djedu, oca ili majku. Dakle, sve dok se ne provede objektivna istraga i osude “antifašistički” zločinci te se oni koji nisu činili zločine ograde od njih, ne vidim niti jedan jedini razlog zašto bih npr ja plaćala za njihove mirovine.


No, ono što je najbolje od svega svakako je njihov broj.

Prema posljednjim podacima, broj “antifašista” koji primaju mirovinu iznosi 48.988, a broj hrvatskih branitelja koji takodjer primaju mirovinu je 57.968.

Ako uzmemo u obzir da je od 2. sv. rata prošlo više od 60 godina, doista je nerazumljiv ovakav broj onih koji i dalje primaju mirovine na temelju svog učešća u ratu koji je okončan prije toliko godina.


Kada se povuče usporedba sa hrvatskim braniteljima, zanimljivo je da su te brojke skoro pa iste. A od Domovinskog je rata prošlo tek malo više od 15 godina.

Znači li to da su “antifašisti” vječni i da za njih prirodni zakoni ne vrijede? Nije dovolljno što su djecu i unuke smjestili na sva rukovodeća mjesta u Hrvatskoj, osigurali im dobro školovanje, izvanredna radna mjesta i sve moguće povlastice, sada još ispada da su oni jednostavno besmrtni.


Nekako mi se čini da će i moje dijete odvajati za penzije tih istih “antifašista”, a moguće i moje unuče.

Mišljenja sam da kao pojedinac imam puno pravo izjaviti kako ne želim sudjelovati u financiranju tih “antifašista” tako dugo, dok se nakon provedenih sudskih procesa ne dokaže tko je nevin, a čije su ruke umrljane nevinom hrvatskom krvlju. I pozivam i druge hrvatske gradjane da učine isto. Financirati nekoga tko se borio jedna je stvar. No, financirati četničke i partizanske ubojice, to je već nešto sasvim drugo.


A obzirom da mi i dan danas, nakon toliko godina, ne znamo tko je od njih nevin a tko kriv, jer su zaštićeni kao lički medvjedi i svaki pokušaj istrage nad njima je osujećen već u startu sa samog vrha, ne vidim niti jedan jedini razlog zašto bih odvajala i jednu jedinu lipu za ljude koji su moguće krvnici moje obitelji.

Kako su, bar prema broju oni koji primaju penziju, očito neuništivi, vjerujem da ih ni izostanak mirovina ne bi dokrajčio.


Stoga, tražimo ono na što imamo svako ustavno pravo:

Saznanje o tome koga i zašto financiramo.


Diana Majhen

Komentari
Traži
uznik  - VISINA MIROVINE PO BROJU UBIJENIH HRVATA ?   |SAdministrator |2008-06-26 16:43:34
Gospodjo Diana! Htjela ti il'ne - odvajati za cetnicke "penzice" - I ti
- i ja i svi mi već odvajamo. I što je još najtragičnije, glasujemo za njih.
Hrvatima je u ovom momentu najpotrebitiji psihijatar, a mozda i gradjanski rat
(upitno je samo, kako su snage rasporedjene).
Bog i HRvati - Za dom
spremni!
Ivo Matanović
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 12
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!