coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow HRVATI SE JOŠ NISU POMIRILI - O TOME VIŠE IZ PERA DR. ZDRAVKA TOMCA
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
HRVATI SE JOŠ NISU POMIRILI - O TOME VIŠE IZ PERA DR. ZDRAVKA TOMCA PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 12 Lipanj 2008
 
   
Preko pomirbe do ostvarenja hrvatskog sna
   
 


 
Ovog proljeća Hrvatska je ponovno ušla u novu, višu fazu sukoba i podjela. Više nego ikada otvoren je rat svim sredstvima između tuđmanista s jedne strane i titoista i mesićista s druge strane. Ponovno se broje žrtve s jedne i druge strane, ponovno se radikaliziraju optužbe, ponovno se pokušava krivotvoriti istina.

Upravo su prošli tjedan završene manifestacije u povodu rođenja prvoga hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tuđmana. Na Okruglom stolu na temu informacijskoga rata protiv Oluje, izrečene su teške riječi, ali argumentirane i potkrijepljene protiv titoističkih i komunističkih snaga u Hrvatskoj. Na komemoraciji u Jasenovcu izrečene su najteže optužbe koje zaslužuju krivični progon.

 Optužena je Katolička Crkva kao bastion ustaštva ne samo u prošlosti nego i danas. Usporedno se ponovno tiskaju i udbaški pamfleti poslije Drugoga svjetskog rata kako bi se potkrijepile te teške klevete i optužbe. Odgovor Crkve bio je žestok, a šutnja državnog vrha zabrinjavajuća. Jedino se predsjednik Mesić ponovno upleo i to na subjektivan, pogrješan i opasan način.

 Ponovno je umjesto tužiteljstva i suda javno presudio oslobađajući Fumića odgovornosti za teške klevete, tvrdeći da se radi samo o vrijednosnom sudu. Predsjednik Mesić je ponovno presudio umjesto suda amnestirajući ubijanja bez suda, istodobno optužujući žrtve da su krive za zločine u Jasenovcu.

Na komemoraciji bleiburškim žrtvama, biskup Slobodan Štambuk u svojem govoru odgovorio je na lažne optužbe, a posebno na tezu predsjednika Mesića, koji je posredno opravdavao zločine na Bleiburgu, tvrdeći da su oni bili iz osvete. Biskup Štambuk je odgovorio: “Zločin je zločin, ubojstvo je ubojstvo bilo učinjeno u Jasenovcu ili Bleiburgu, ili bilo gdje drugdje i treba se jednako odnositi prema svakom zločinu i prema svakoj žrtvi.” Biskupi iz triju država zajedničkom izjavom su odlučno zatražili da se ostvari pravo svakoga ubijenog na grob i dužan pijetet.

Ideološki sukobi su se ustvari zaoštrili nakon što je 3000 građana mirno i dostojanstveno na javnom okupljanju zatražilo da se Trgu maršala Tita vrati staro ime Kazališni trg.

To je kod komunističkih antifašista i titoista izazvalo bijes i nervozu. Mirni prosvjed proglasili su marširanjem neonacista, obnovom ustaštva i fašizacijom Hrvatske. Najstrašnije je što su u tome opet dobili potporu predsjednika Mesića, koji ih je ne samo primio i podržao, nego je i sam optužio i izvrijeđao građane osporivši im ustavno pravo da demokratski javno izražavaju svoje mišljenje.
U Kumrovcu je održana proslava Titovog rođendana, odnosno “Dana mladosti”, a krenula je i štafeta od Umaga prema Beogradu. U isto vrijeme Hrvatska je pretvorena u sudnicu, a na neki način i u ludnicu. Haaški sud završava svoj neslavan rad s dva spektakularna procesa Hrvatima iz Bosne i Hercegovine i hrvatskim generalima. U oba procesa prvooptuženi je predsjednik Tuđman i državno i vojno vodstvo Hrvatske kao “zločinačka organizacija koja je provela zločinački pothvat agresije na Bosnu i Hercegovinu i etničkog čišćenja Srba radi stvaranja etnički čiste Velike Hrvatske”, kako stoji u optužnici. Karakteristično je da su Carlini jataci i Carlina mreža u Hrvatskoj odigrali veliku negativnu ulogu u stvaranju krivotvorenih optužnica i u procesima na Haaškom sudu, na kojima su ključni svjedoci optužbe bili Stjepan Mesić i Josip Manolić.

Sudi se u Hrvatskoj i generalima Ademiju i Norcu, generalu Glavašu. Došle su i nove prijave od značajnih srpskih institucija u Hrvatskoj koje proširuju optužnicu i na Vladu demokratskog jedinstva kao “zločinačku organizaciju”. Tako se krug zatvara i sve bitne hrvatske institucije i svi bitni ljudi iz Domovinskoga rata optužuju se za sudjelovanje u “zločinačkom pokretu”.

Međutim, ne sudi se samo na Haaškome sudu i sudovima u Hrvatskoj, ne optužuju se samo državno i vojno vodstvo i Domovinski rat preko sudskih institucija. Hrvatska je pretvorena u masovnu sudnicu. Sudi se i presuđuje u medijima, sudi se i presuđuje u političkim strankama. Sudi se i presuđuje u nevladinim udrugama. Sude i presuđuju pojedinci koji dobivaju medijskog prostora koliko im treba, samo ako optužuju Franju Tuđmana i državno i vojno vodstvo, samo ako optužuju Domovinski rat. S druge strane, idealizira se Tito i titoizam sve do prave farse obnove Titove štafete.

Ta obnovljena štafeta mrtvom diktatoru pravi je povijesni presedan, jer se Tito bez obzira na povijesne zasluge, ubraja među deset najvećih zločinaca u Europi u novijoj povijesti.

Svi ti događaji na simboličnoj razini prelamaju se kao sukob dviju ličnosti: Tita i Tuđmana. Čak bi se moglo reći da se radi o sukobu koji će se na simboličnoj razini i razriješiti. Istina o Domovinskom ratu i o stvaranju i obrani samostalne i suverene Hrvatske, kao i istina o komunističkim zločinima pobijedit će u Hrvatskoj tek onda kada se u glavnom gradu voljom građana i naroda preimenuje Trg maršala Tita, trg maršala Jugoslavenske narodne Armije, trg čovjeka koji je stvorio tu Armiju, koji je pred smrt tražio od njezinih vođa da ognjem i mačem sačuvaju unitarnu Jugoslaviju. Tek kada se taj trg preimenuje, završit će vladavina titoizma u Hrvatskoj.

 Danas je titoizam još uvijek pobjednik nad tuđmanizmom. Tito ima najljepši trg u Zagrebu i to ne kao povijesna ličnost nego kao maršal JNA, a Franjo Tuđman jednu neuređenu livadu koja je više poruga nego priznanje prvome hrvatskom Predsjedniku, hrvatskoj državi i Domovinskom ratu.

U Hrvatskoj ima još uvijek više Titovih ulica, trgova i spomenika nego Tuđmanovih. U Hrvatskoj još uvijek u brojnim institucijama, medijima i na mnogim državničkim mjestima i u političkim strankama vladaju titoisti. Slično je i u Bosni i Hercegovini. Aktualni hrvatski Predsjednik je najveći zaštitnik titoizma i zaštitnik i negator komunističkih zločina. Uz bok su mu Željko Komšić, koji u svom uredu u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine drži Titovu sliku, te stalno veliča Tita kao svog heroja i idola usprkos činjenici da je Titova JNA izvršila geoncid u Srebrenici. Tu je i Zoran Milanović, predsjednik SDP-a sa svojom čuvenom izrekom “Tito, a ne Tuđman”, i mnogi drugi...
####################################
Tekst preuzet sa portala Fokus: Ivo Matanović, urednik portala Hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva.

 
 
 
  Zdravko Tomac
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Srijeda, 25 Lipanj 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 12
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!