coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow O NEMOGUĆEM KONDOMINIJU ANĐELA I VRAGA
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
O NEMOGUĆEM KONDOMINIJU ANĐELA I VRAGA PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 21 Svibanj 2008

 


O NEMOGUĆEM KONDOMINIJU ANĐELA I VRAGA PDF Ispis E-mail
Akademik Mirko Vidović   
Utorak, 20 Svibanj 2008
U škarama

Karl Marx i Friedrich Engels su se narugali Njemcima zbog njihovog mentaliteta po kojemu samo precizne misli mogu biti projektom za siguran posao. Engels se je narugao njemačkom filozofu Duhringu i predstavio njegovo djelo u ogledalu a onda se je tako dobivenoj slici narugao. Karl Marx se je sprdao Feuerbachovoj minucioznosti u razlaganju naravi stvari i pojava, tvrdnjom da marksistička filozofija ne ide za tim da objasni svijet, nego da ga mijenja.

Lenjin se je, kao marksistički pragmatičar, narugao Njemcima koji, po njemu, nisu bili 'nadahnuti revolucionarnim duhom', pak je ostavio onu svoju sibirsku butadu: 'Kad bi netko zapovijedio grupi Nijemaca da osvoje kolodvor, oni bi najprije kupili ulaznicu i ušli zakonitim putem.

No, sve te poruge i šale je opovrgao Adolf Hitler, socijalista kao i oni prvi, ali u crno-crvenoj 'tehnici': On je dao, u ime 'Socijalističke radničke partije' zapaliti parlament, a onda je okrenuo čistu stranicu i na njoj namrčio petnaest godina njemačke povijesti - pa daj čitaj, pa da vidiš da li je itko od tih gadova bio u pravu i kako!

U dvojbi - kako urediti nacionalnu pragmatiku da bude što manje nesreće i što više opće koristi: držeći se striktno pozitivnih zakonskih propisa, ili radeći 'ad hoc' - kao npr. najnoviji tajkuni po 'tranzicijskim zemljama': mik-mak pa - hamzi ga drp!

A sve to opet može biti i kombinirano po titoističkom receptu 'Kumrovačke škole': nadrobi se čitav jedan 'kurganski tumulus' od deset milijuna zakona i zakonskih propisa, kako to zapisa Dr Josip Županov, pa, po onoj latinskoj 'summum jus summa injuria': kad si na vlasti - radi šta hoćeš - uvijek će se u tumulusu naći opravdanja za to.

I evo, u toj magli se raspoznaju sjene i neprilike: od Direktora Jožine škole u Kumrovcu, Ivica Račan se pretvori u 'socijaldemokratu'. Točno po receptu koji je Dr Ante Pavelić obrazložio u svojoj knjizi 'Doživljaji': Komu sve - komu ništa.

Pa se nakon Račanove smrti trećerazredni (iz trećeg naraštaja) 'titići' ovih zadnjih dana stadoše otimati o - Račanovo naslijeđe! Htjeli bi pod svaku cijenu maskirati pa lakirati crvotočnu stolicu na kojoj su sjedili: Tito, Bakarić, Blažević, Tuđman pa - Mesić, i na toj stolici 'stabilizirati hrvatsko društvo'.  Vidi se da ni jedan od njih nije bio u Jožinoj školi za Račanova ravnateljstva!

Ma nije to stoga što ni jedan od ambiciozne trojke nije bio u Jožinoj školi na zagorskom bregu kod Kumrofca, nego je nešto drugo posrijedi. Oni misle: najveći postotak birača ne zna šta piše u ideologiji na koju je prisegao Račan i njegovi prethodnici. Zar Lenjin nije tražio od boljševika pljačku banaka?! Mislimo na ono glavno, a javno o tome nemojmo govoriti! O čemu se radi?

Među temeljnim premisama marksizma nezaobilazna je i postavka - ODUMIRANJE DRŽAVE! Šta to znači: Uvjerimo seljake da će dobiti besplatno zemlju koju žele obrađivati, a radnike da će biti vlasnici tvornica u kojima žele raditi! Zatim im objasnimo kako će, u ime proleterskog internacionalizma', trebati poraditi na tome da se realizira ona marksistička zasada (u 'Komunističkom manifestu'), da - "radnik nema domovine". Zatim će sami shvatiti da su oni vlast i da samo metodom "diktature proleterijata" (onih koji nose gaće na štapu), "radnička avangarda" može stvoriti - beklasno društvo i to oko cijele Kugle Zemaljske. Šta ima jednostavnije?

No, nakon toliko muke oko ostvarenja prava hrvatske nacije na samoodređenje, nakon vrlo uspješnog Referenduma za samoođenje (dne 19.svibnja trebalo bi proslaviti - šesnaestu godišnjicu tog povijesnog događaja, u kojem je hrvatska nacija po prvi put dokazala da je politički mudrija od svih politikanata kako na unutrašnjem tako i na vanjskom planu!), u povodu kojeg je Račan izjavio 'Vjesniku' da to ima tek vrijednost 'sondaže javnog mišljenja', a kad je trebalo, u Saboru, ratificirati tu odluku, on je pobjegao vani iz Sabora, kao vrag od tamjana.

I evo ih - na vrhu SDP nije došlo do 'klasne borbe' nego li do čupanja oko vlasti! Dobija onaj tko bude što je god moguće: što više uz narod, a što manje patriot! Jer, ludo bi bilo boriti se za vlast a zaboraviti sve premise ljevičarske ideologije i direktive koje iz njih proizlaze: glavni cilj ostaje isti - ODUMIRANJE DRŽAVE.

Oni, u konačnici, ne će reći ono o čemu uvijek misle - kako postupiti da hrvatske države bude što manje, a proleterskog internacionalizma što više. Do eutanazije naše nezavisne hrvatske države! Pjevajući sad, ne više 'Juru i Bobana', nego  novu himnu iz 'Močvare': Alaj smo se sastali bećari, pa ni jedan za kuću ne mari!
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 11
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!