coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow PREOBRAĆENJE KOMUNISTA
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
PREOBRAĆENJE KOMUNISTA PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 15 Svibanj 2008

 

  PREOBRAĆENJE KOMUNISTA 

 

   Antifašisti traže svećenike da im duše spašavaju

 

Znate li zašto se komunisti ili ti tkz. Antifašisti, u zadnje vrijeme, sve više i više okomljuju na svećenike, poglavito katoličke? Strah ih je od prelaska na drugi svijet. Manje-više, svi su oni kršteni i u ranoj mladosti su odgajani u kršćanskome duhu. Međutim, Drugi svjetski rat je učinio svoje. Mnogi od njih su skrenuli s puta, a neki od njih i s uma te se pridružili  komunističkoj odmetničkoj bandi, koja se je, sasvim slučajno i uz pomoć pobjednica u Drugom svjetskom ratu, domogla vlasti.

A vlast, kao i svaka vlast na ovom svijetu, daje i privilegije. Tako su se i naši komunisti ili ti tkz. Antifašisti punih 45 godina dobro se omastili na račun porobljenog hrvatskoga naroda, koji je, kao roblje, morao „čkomiti“ i raditi na najtežim poslovima. Često puta i „sretni“ što su  i živu glavu sačuvali, jer su se borili na drugoj strani.

 

Ovi prvi, punih 45 godina uživajući svu blagodati pobjednika zaboravili su da su i oni nekada bili kršćani. Odustali su od Boga, jer su kod sotona (komunista) imali više. Sad kad su ostarjeli i kad im se bliži kraj na ovom svijetu, uhvatio ih je neki veliki strah od Boga i od prelaska na onaj drugi svijet, svijet za njih pun neizvjesnosti. Poglavito kad se sjete da su Boga nijekali punih pet stoljeća.

 

Ovih dana moglo se je to primijetiti najviše kod Ivana Fumića, sadašnjeg predvodnika tkz. antifašista, a ranije komunističkog zlotvora i progonitelja svega i svačega što se je hrvatsko zvalo. U svakom Hrvatu, koji nije bio komunista, vidio je neprijatelja i progonio ga. U svojstvu javnog tužitelja, sudca i ministra pravosuđa, sve mu je bilo dopušteno. Posebno je mrzio svećenike pa i vjernike koji su se malo više u molitvi isticali.

 

A sad, sad kad se je i njemu približio kraj uživancije u sotoninom zagrljaju na ovom svijetu, uhvatila ga je panika. Na samo komunistima svojstven način, i on se pokušava spasiti. Preko slučaja „Jasenovac“, on zapravo spašava svoju dušu. U podsvijesti on još uvijek misli da su svećenici ti s kojima može manipulirati i koji će mu oprostiti sve grijehe, ako se i oni dođu pokloniti mrtvima u Jasenovcu i izmoliti misu zadušnicu za sve stradalnike. Istina je, doduše, da katolički svećenici ipak idu misiti Sv.Misu zadušnicu za sve pokojnike u Jasenovcu. Velim sve pokojnike, jel u Jasenovcu su pokopane i partizanske žrtve koje su partizani poubijali  tijekom od 1945. pa sve do 1949.g. , kada su u ovaj logor dovođene žrtve sa Križnog puta i  ubijane. Pretpostavlja se, da ih je daleko veći broj nego ih je sahranjeno kroz cijeli obrambeni Domovinski rat 1941/1945. godine. Upravo zbog ovoga slučaja ni zlikovac Tito nije nikada posjetio ovaj logor – pa ni onda kada se je podizao velebni spomenik jasenovačkim žrtvama.

 

Tito je točno znao koliko je u Jasenovcu bilo žrtava – jednih i drugih, pa se nije usudio otići tamo i pokloniti se - i svojim žrtvama. Ne zato što ih je mrzio, već i zato što se ih je plašio. I on je, poput Ivana Fumića imao pred sobom sablasnu sliku s kojom nije mogao umiriti svoju savjest. Ma što ja to rekoh, kakvu savjest? Komunisti su bez savjesti. Vjeruju u ono samo što očima vide….

 

Uz pomoć svemoćnog Mesića, još većeg mrzitelja svega što se hrvatsko zove. Fumić odašilja svoju zadnju poruku svekolikom hrvatskome puku, ili bolje rečeno, svekolikim još živućim partizanima da spokojno umiru, jer će se on pobrinuti za njihove duše. Ako ne milom, ono barem silom, preko vožda Mesića on će dovesti u Jasenovac svećenike da im duše očisti od savjesti koje nisu nikada niti imali. Barem tako ja mislim.

A kako misli moj prijatelj Ante, mladi student povijesti, neka vam on to sam ispriča: „Ma o kakvoj ti komunističkoj savjesti govoriš? Kada su komunisti imali uopće savjest?. Ne traže oni ni oprosta, ni Božje milosti. Oni traže svećenike najvišeg ranga da im dođu u Jasenovac misu misiti, kako bi svojim autoritetom i presvetosti uvećali im broj hodočasnika da budu što transparentniji.“

 

Pa zar nismo svjedoci, nastavlja dalje  moj prijatelj, da u Jasenovac svake godine ide sve manje ljudi. Jedva par stotina,  a u Bleiburg 15 do 2o tisuća, a ove godine očekuje se i daleko više.

 

Ne preostaje mi ništa drugo nego se složiti s mojim mladim prijateljem, a Fumiću i svim drugim Fumićima poručiti, da si dušospasitelje  potraže negdje drugdje, možda negdje u Cengtralnom komitetu SKH - koji ih još dosta u Hrvatskoj ima.
Zadar,15.svibnja 2008.g.
Ivo Matanović

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 11
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!