coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow TRAŽIO DA SE ODUZME STJEPANU MESIĆU PRIZNANJE POČASNOG GRAĐANA !
Utorak, 20 Kolovoz 2019
 
 
TRAŽIO DA SE ODUZME STJEPANU MESIĆU PRIZNANJE POČASNOG GRAĐANA ! PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 15 Svibanj 2008
TRAŽIO DA SE ODUZME STJEPANU MESIĆU PRIZNANJE POČASNOG GRAĐANA !Mesić želi sakriti svoje zločine iz 1991. godine


Zna se koji je povod i razlog zašto se Mesića nakon 17 godina proglašava počasnim građaninom Dubrovačke županije. Mesić želi sakriti svoje zločine iz 1991. godine, kada je kao Predsjednik SFR-Jugoslavije i Vrhovni komandant JNA razarao hrvatske gradove: Dubrovnik,Vukovar, Osijek, Bjelovar,.., i.t.d. Ne samo da je smiješno, nego je ovo i odviše tragično kada Mesić postaje 12. svibnja 2008., počasni građanin Dubrovačko-neretvanske županije. Mira Buconić, župani-ca uručila je predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću povelju, na svečanoj sjednici Županijske skupštine – da se proglašava počasnim građaninom Dubrovačko-neretvanske županije.

U obrazloženju odluke stoji kako se je isticala mesićeva uloga u konvoju „Libertas", koji je potkraj listopada 1991. godine prvi prošao kroz blokadu koju je oko Dubrovnika postavila JNA. Da se podsjetimo – tih dana je JNA ratno razarala Dubrovnik s kopna i mora. I što se je (tu) čuditi, da Jugo-s-l-a-venska vojska je propustila Mesićev brod. No, danas treba ostati tajna i istina ne smije izaći na svjetlo dana, što je onda radio Mesić. A sada je predsjednik Hrvatske, osakaćene i uništene... Građani zbog duboko usađenog straha (u sebi), ne smiju ni sada o tome progovoriti. Tražimo da se oduzme Stjepanu Mesiću priznanje počasnog građanina Dubrovnika.

Pitamo: Kakve Mesić može imati zasluge u ratu (tih dana) kada je on bio na suprotnoj strani – protiv Hrvatske. To je najveći apsurda da se spominju zasluge za „domovinu i grad". Očito je - da hrvatski narod je duševno bolestan, kada se ne sjeća što je radila Mesićeva JNA. Tada smo svi zajedno trpjeli strahote tog zločina. Sad jedan čovjek ispire (opet) mozak čitavom narodu od 4,5 milijuna hrvata. Stoga ni danas nije čudno sve što se događa sa Hrvatskom i sa Hrvatima. Mesićevo bacanje „pepela" u lice ljudima, je krajnje poniženje. U današnjoj Mesićevoj Hrvatskoj i dalje se krše nemilosrdno ljudska prava i građanske slobode. Da bi se sve to ispravilo Stjepan Mesić treba odgovarati za svoje ratne zločine, a ne da ga se još promiče za počasnog građanina grada kojega je rušio. Hrvati se i dalje trebaju stidjeti (tko im je predsjednik) i tko ih vodi.

Napominjemo: Stjepan Mesić je postao Predsjednik SFRj-a i Vrhovni komandant 15. svibnja 1991. godine – to je bilo na današnji dan.

U Bjelovaru, 15. svibnja 2008.

VOĐA POKRETA „ŠTIT"
Branko Stojković

CROATIA / BJELOVAR
www.stit-bjelovar.hr

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Telefon: 095/814-82-90

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 13
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!