coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow SVJETIONIK ZA ŠIRENJE MRAKA - PIŠE DR. BRANIMIR MOLAK
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
 
 
SVJETIONIK ZA ŠIRENJE MRAKA - PIŠE DR. BRANIMIR MOLAK PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 08 Svibanj 2008

 

 

U organizaciji Matice Hrvatske u Zagrebu je od 23.- 25. travnja 2008. održan  stručno-znanstveni skup:

„MORE HRVATSKO BLAGO“.

Tragično je da o održavanju skupa, koji je okupio vrhunske hrvatske stručnjake i znanstvenike koji su  izložili niz važnih tema vezanih uz Jadransko more, mediji u Hrvatskoj nisu uopće obavijestili javnost. Vjerojatno u bivšoj Jugoslaviji to ne bi bio  slučaj, ali u današnjoj Hrvatskoj je to katastrofalno ignoriranje znanja i struke - uobičajeno. Uzrok je vjerojatno svjetionik za širenje mraka koji je  sveobuhvatno zahvatio medijski prostor u Hrvatskoj. Dakle u Hrvatskoj su problem svjetioničari mraka.

Talijanski „izlov“ plina iz naših plinskih polja u Jadranu veće je materijalne vrijednosti nego što je izlov ribe. Uz to riblji fond je vjerojatno obnovljiv resurs, a plinska polja se nepovratno gube. Zašto se zbog toga nitko ne buni, a zbog ribe protestiraju? Uzrok je vjerojatno  isti kao i što je „potreba“ poskupljenja plina i električne energije od  ljeta kao što nam obećava politika – svjetionik za širenje mraka.  Poskupljenje je po  najmanje posljedica poskupljenja energenata u svijetu, a  mnogo više je izazvano zbivanjima u energetici u Hrvatskoj. Više o tome koga zanima može pročitati u mojem izlaganju sa skupa MH:
„Neobična matematika u  hrvatskoj energetici na primjeru podmorskog energetskog blaga“ (u prilogu MH  skup 2008...)  dostupnom i na Internetu.

 

Osim svjetioničara svih boja i partija problem je i naša tzv. znanost i njene ustanove, koje najčešće ničemu ne služe. Predlažem da pročitate moj tekst: HAZU i konj

http://damp.nsk.hr/arhiva/vol1/584/9702/www.alertonline.org/full.php%3faj_go%3Dmore%26id%3D1132906987%26archive%3D%26start_from%3D%26ucat%3D6%26do%3Dkomentari.html


Ako Vam se napisano dopada, zbog gustog mraka obavijestite i druge koje bi moglo zanimati.

 

S poštovanjem

 

Dr. Branimir Molak, dipl.inž.

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!