coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow ŠKOLA STRPLJENJA -PIŠE AKADEMIK MIRKO VIDOVIĆ
Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019
 
 
ŠKOLA STRPLJENJA -PIŠE AKADEMIK MIRKO VIDOVIĆ PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Srijeda, 30 Travanj 2008
 

Mirko Vidović
Akademik
 
ŠKOLA STRPLJENJA
--------------------------------
 
Lako je steći neprijatelja: dovoljno je jedna nepromišljena riječ da nekog načinimo trajno nepovjerljivim. A steći prijatelja - kruna je dugog nesebičnog pokazivanja solidarnosti i u dobru i u zlu. Najteže je zadržati naklonost svojih prijatelja. I u životu pojedinca i u stvarnosti naše države.
 
No, premda je najčasnije u životu činiti dobra djela od opće koristi, malo je ljudi koji to čine uvijek i u svim prilikama, jer to ne ovisi samo o raspoloženju i moći pojedinca. Tu razumije se treba računati i sa tjelesnim i duševnim zdravljem, jer čovjek nije stroj koji nikad ne zakazuje: bolesti i nezgode sastavni su dio ljudske sudbine.
 
Podsjetimo se na jednog od najsvijetlijih dostojanstenika našeg vremena, na pok. predsjednika USA Ronalda Reagana. Bio je to gora-momak, izvanredan glumac i kao takav odličan stanovnik Bijele Kuće. Častan i hrabat čovjek koji je izvukao ljudski or iz 'Hladnog rata' nakon što je snagom svoga duha i uma naveo neprijateljskog čelnika, Mihajla Gorbačova,  da mu postane prijateljem. Sjetimo se da je taj umni i lucidni Ronnie zadnju deceniju svog života odživio u stanju postupnog duševnog gašenja zbog amnezije i alzheimerove bolesti. Umro je kao biljka - posve ovisan o onima koji su se starali o njegovom tijelu do časa smrti.
 
 No ta činjenica, da i najmoćniji čovjek svijeta, nakon što je donio ljudskom rodu maksimalno dobro, može postati i najnemoćniji među ljudima, upućuje nas na Boga koji u svemu ima i prvu i zadnju odluku. Ljudska oholost je u odnosu na Božiju volju najveća od svih ludosti.
 
U tom kontekstu, uzmemo li u obzir da je predsjednik Reagan pošao na pregovore s Gorbačovim, nakon što je i od hrvatskog predstavnika dobio solidno izrađen dossier o spremnosti hrvatskog naroda da se izjasni o svojoj budućnosti, trebamo trajno imati na umu da je naš put u budućnost bio usklađivan s mirotvorcima po logici egalitarnog prava, po kojem smo morali napustiti sablasti totalitarne prošlosti i pošasti koje se ne smiju ponavljati u budućnosti. Samo taj put ima voditi Hrvatsku u vremena buduća! Ne će biti uklona s puta zdrava razuma  ni povratka u prošlost koji vodi - u umrla vremena 
 
Afera Muharemi tek je naškrnula vrata mafijaškoj uroti protiv Hrvatske i sad počinjemo shvaćati sve nevjerojatne obrate koji su, od Referenduma za nezavisnost od 19,05,1991, imale za svrhu da održe na pozicijama vlasti one koji su hrvatskoj naciji načinili maksimalnu nesrecu u toku dvadesetog stoljeća. Da bi to postigli, oni su sjekli korjenje dobra u nastojanju da se naše stablo slobode sasuši i da se totalitarno zlo komunističke mitomanije i naopake svijesti održi kao naša jedina perspektiva i u budućnosti.
 
Afera Muharemi tek je početak druge faze u obračunu između legalizma i banditizma i ne će se završiti sve dok logika prava ne pobijedi.
 
Treba jasno i razgovijetno reći da će sva nastojanja da se: poništi odluka hrvatske nacije da poživi u državnoj nezavisnosti: da se umanje, ocfrne i odbace oni koji su na svojim plećima iznijeli pobjedu nad Titotvom JNA i sobom stvorer Hrvatsku vojsku; da se hrvatski narod opljačkan od mafijaša koji su grijali leđa uz radijatore, dok su se heroji hrvali s demonom na svim frontama, nađe u solidnoj pravnoj državi koja će radikalno izvesti lustraciju i onih elemenata iz starog kriminalnog komunističkog režima i ovog mafijaškog koji je - kao ilegala SKJ - proizošao iz prvog.
 
Treba konačno znati i biti sigura da će: svi poniženi i obespravljeni junaci Domovinskog rata - od Mile Dedakovića Jastreba do Ivana Korade biti temeljito rehabilitirani i ostati u našoj povijesti ono što su oni i bili - trajno zaslužni za garanciju postojanosti hrvatske državne nezavisnosti i vladavine prava.
 
Gener Ivan Korade je stekao svoja odlikovanja u Domovinskom ratu i njih mu, kao ni zasluge za junačka djela u ratnim strahotama nitko ne može oduzeti! To što je s njim bilo deset godina nakon rata  -stvar je koja ne može ni za dlaku umanjiti njegove ratne zasluge.
 
 Kao što ni voda na ušću ne može utjecati na ćistoću vode na izvoru.
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 18
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!