coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Politika arrow BEREKINSKE ĆAKULE I KLAFRE
Utorak, 25 Lipanj 2019
 
 
BEREKINSKE ĆAKULE I KLAFRE PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Utorak, 29 Travanj 2008

Mirko VIDOVIĆ
Akademik
 
BEREKINSKE  ĆAKULE  I  KLAFRE
-----------------------------------------------------
 
U zagrebačkoj 'Jelsi' oduvijek su se sastajali i Zagorci i Dalmoši. Tu se je i ćakulalo i klafralo, ali u privatnim odnosima pa i kad su to činili naši mafijaši (oni mali). Sad kad su u Zagreb navalili još i albanski mafijaši, ne samo da je 'Jelsa' ispala iz mode, nego i ona na pojata Pantovčaku. Ode kum sve do u Staklenu Palaču na Manhattanu. Besa-bes! sve su isplanirali a nisu uzeli u obzir da mi živimo u staklenom svijetu, pogotovu na Manhattanu.
 
Odonud (onkraj velike bare - kako to zapisa Nazor) preko Glasa Amerike Jovankine pudlice nam povremeno ukratko sažmu i dojave šta se iz berekinskih klafra može izvući pa i anticipirati. Tako u jutarnjoj emisiji od 29,04,08 doznasmo da Stipa ima velike planove - obnoviti komunističke strukture kamuflirane u partizansku epopeju i - dovoditi čak i strane diplomate da se klanjaju gnijezdima u kojima se smišljani crni dani za hrvatsku državu i hrvatsku naciju općenito uzevši.
 
No, ima jedna "quoique!" (što bi rekli Francuzi) i to ne sporedna ni privremena, a to su sadržaji dviju "Rezolucija Europskog Parlamenta" koje zahtijevaju sasvin suprotno od onoga što je Stjepan Mesić smislio otkad se je za Josipa Perkovića, a sad i za njega osobno, zainteresiralo europsko pravosuđe.
 
Pođimo kronološkim redom: Kad je dne 23, kolovoza 1939, na Staljinovu inicijativu, u Moskvi potpisan "Pakt Ribbentrop-Molotov", u kojem je riječ da crna i crvena diktatura neće napadati jedna drugu i da će podijeliti one zemlje između Njemačke i SSSR-a kako bi se u njima spriječio svaki otpor politici dvaju doktatora koji su se odlučili svaki za svoj račun usmjeriti na demokratski svijet - ni KPH ni KPJ nisu na ikakav način izrazile svoje negodovanje, a kamo li proteste i manifestacije protiv tog pakta.
 
No, nakon stanovitog oklijevanja i kad je Poljska podijeljena, a zatim i druge zemlje po dogovorenoj razlučnici, London i Washington su odlučili povesti brigu o sebi i o zemljama koje su bile još uvijek pod njihovim uplivom. U povodu pada i Francuske pod nasrtajem Wehrmachta, Chruchill i Stalin su, dne 14,08,1941, "Atlansku povelju" u kojoj su naveli da njihov otpor diktatuirama mora počivati na 'moralnim načelima', među kojima je jasno definirano u "odbijanje okupacije tuđih teritorija" te i osobito "pravo naroda da sami biraju politčki sustav u svojoj zemlji".
 
Dovoljno je uzeti "Statut SKJ" pak vidjeti, već u prvom članu svrhu svih njihovih nastojanja u sklopu Kominterne, da sudjeluju u ukupnosti napora proleterskog internacionalizma da u Jugoslaviji uspostave marksistički poredak. Karl Marx i Fiedrich Engels su, u svojim pamfletima između 1848 i 1853 ne samo osudili bilokoji oblik samoodređenja podčinjenih nacija u Europi i u svijetu, nego su Hrvate, zbog Jelačićeva pokušaja da se oslobodi mađarizacije, osudili da 'u toku budućeg svjetskog rata nestane s lica zemlje'.
 
Duga je priča o onome što su komunisti smišljali i počinili u Hrvatskoj i uz pomoć komunizma i uz pomopć zapadnih demokracija, ali je"Završni dokumenat Helsinške konferencije" postavio stvari tamo gdje ih je centrirao Sporazum Trojice u Tehranu 1943, a kasnije i "Međunarodni Ugovor o Građanskim i Političkim Kravima Čovjeka" - ponikli iz "Atlanske povelje", a ne iz 'Rezolucije Informbiroa'!.
 
Pravo na samoodređenje neslobodnih naroda, početkom zadnje decenije dvadesedtog stoljeća kod nas se je dogodilo u omjeru odnosa 'diktature proletarijata' i 'narodnog samoodređenja'. Svi veći leaderi u  tadašnjoj SR Hrvatskoj - i Tuđman i Račan i Mesić - su, uoči Referenduma od 19,05,1991, na sva zvona tražili od hrvatske nacijeda ne glasa za nezavisnosti, nego za konfederaciju Jugoslavije. narod je s 94% izraženih glasova glasao - za nezavisnost. I  tako dokazao svoju punu poličku zrelost kojom je eksplicite odbio bilokoji oblik kontinuiteta i marksističkog društvenog uređenja i Jugoslavije.
 
Tako politički poništeni ti lideri su se trebali povući iz političkog života u Hrvatskoj, ali oni su odlučili drugačije: s prezirom i šutke prijeći preko volje naroda i - postuno podijeliti SKH na dva bloka   HDZ i SDP -i tako, simulirajući desno i lijevo krilo vodećih stranačkih smjerova, zadržati svu vlast u Hrvatskoj i uzurpirati narodnu imovinu poput kolosalne i bezobzirne mafije.
 
Imajući u vidu divljanje te šumske faune, Europksi Parlament je izglasao dvije rezolucije: "Reroluciju No 1096", usvojenu dne 14,12,2005 - kojom se zahtijeva "poduzimanje mjera za rušenje nasljedstva svih bivših totalitarnih komunistčkih režima u 'tranzicijaskim zemljama'. Za nas je posebno važna i "Rezolucija No 1096", a gdje se izričito navodi (Čl.12) : "Prema tome, Skupština Parlamenta oštro osuđuje  masivno kršenje ljudskih prava koja je počinio komunistički totalitarni režim  i klanja se pred žrtvama tih zločina".
 
"Rezoluciju No 1513/2006" kojom se zahtijeva da prestanu svi načini nastavka razbijanja teritorija međunarodno priznate države BiH (čl.1),  a osobitio izrada novog ustava (čl.3).
 
No, s obzirom na odlučnost Stjepana Mesića da - rehabilitira totalitarnu vlast komunistiočkog režima u našoj Domovini i da odbije da ide na Bleiburg da se pokloni žrtvama tog bjesomučnog i suludog genocida nad uglavnom civilnim izbjeglicama, vrijeme je da iznesemo na javnost i odlučnost disidenata i antikomunista uopće, svih nas koji smo se zalagali za struktno poštivanje slobodno izražene volje naše nacije - da nastavimo s izgradnjom nezavisne pravne hrvatske države u znaku jednakosti svih svojih građana i u pravima i u dužnostima i da - iz naše stvarnosti uklonimo sve ostatke komunističkog divljanja. Prvo što treba - ako se već ide za tim da se Hrvatska nađe u euro-atlanskim integracijama - da izvršimo temeljitu lustraciju, dokrajčimo sve ostatke vladavine terora i 'klasne borbe' - zavađanja jednih da bi se moglo, kontrolirati svo društvo preko režimskih doušnika i -  diktirati svima.
 
Što se lustracije tiče - po uzoru na Poljake - Crkva bi kod nas trebala dati primjer svima drugima i - staviti u mirovinu sve doušnike zlokobnog režima iz doba titizma, a zatim svoj moralni, pročišćeni autoritet, staviti na raspolaganje svom narodu kako bi se u općeljudskoj zajednici našao - povijesno pročišćen i pravno doslijedan.
 
A Stjepanu Mesiću treba poručiti: Možda je dobro za nas što su tvoju 'zdravodrugovi' opet podibvljali i stali se prijetiti onima koji su vas čitavi život morali podnositi. Došlo je vrijeme da shvatite da se nama žuri u EU, a EU zahtijeva da se riešimo i vas i vašeg povijesnog prtljaga. A to će biti gotova stvar prije potpisivanja konačnog pristupa Hrvatske i NATO Savezu i Europskoj Uniji. Časna riječ!
Dont acte!
Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Prethodna   Sljedeća »
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 7
Korisnika online: 1
  • rayby1
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!