coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Aktualnosti
Nedjelja, 18 Kolovoz 2019
 
 
Aktualnosti
VUKOVARSKI SPIN PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 24 Listopad 2013

VUKOVARSKI SPIN  

Piše: Saša Radović

Postavljanje dvojezičnih ploča, pa skidanje i razbijanje tih ploča učinilo je mnogo zla građanima Vukovara. Vratila su se ružna sjećanja i tužne uspomene. Ali, nekima je dobro došlo!

Nema sumnje da je autor „ćirilice“ premijer Milanović. Ta afera, ili bolje rečeno spin, bio je potreban da sramotu koju je nanio hrvatskom narodu i sebi Lex Perkovićem, baci u drugi plan. Spin je dobrim dijelom uspio, razbijene ili skinute dvojezične ploče uzbudile su javnost i izazvale opravdani gnjev branitelja. Ne samo Lex Perković, i suludi novi i novi harači pali su u drugi plan. Linić mirno odlazi po nove milijarde duga, iako mu to hrvatski građani nisu dopustili. Vlada prodaje sve što može, pa i ono što je stoljećima hrvatsko.

VLADA OŠTRI ZUBE

Spin, „ćirilica“ još je jedan dokaz totalnog nedostatka empatije, nedostatka suosjećanja sa svojim narodom, posebice s braniteljima koji su stvorili ovu državu. Većina građana Hrvatske, a ne samo građana Vukovara, znaju da su još uvijek preduboke traume rata – i da je ćirilica mogla pričekati! Arogantni premijer i njegova poslušna Vlade zatvorili su oči i povikali: „Zakon, zakon, treba poštivati zakon…“.

Treba poštovati zakon, ali…! Zašto ta bajna Vlada oštri zube tamo gdje ne treba, a ne na sebi. Po zakonu bi najprije u svojim redovima trebali očistiti pekmez, pa u Hrvatskom saboru, pa u lopovskoj pretvorbi, pa u zločinačkom ratnom profiterstvu… Što je s dužnosnicima koji su milijunima oštetili državu? Umjesto da država oduzme te milijune s njihovih debelih računa – oni to odrađuju „humanitarnim radom“. Svu tu prljavu kaljužu, moralno blato koje je uništilo i još uništava ovu nekada Lijepu našu – premijer i Vlada ne vide. Zapravo, vide oni dobro – ali im se ne isplati gledati, ugledali bi sebe u ogledalu.

Kad nema ni minimuma ljudske solidarnosti, pa kruto gledamo zakone – zašto gornjogradska elita ne donese kakav zakon o spinu „ćirilica“ po kratkom postupku? U Hrvatskom saboru prolazili su svakakvi zakoni, pa zašto ne bi prošao i neki o vukovarskim pločama. Ima mnoštvo solucija. Mogli bi, na primjer, proglasiti Vukovar gradom herojem s posebnim pijetetom u kojem nema dvojezičnih natpisa. I nikom ništa! Umjesto da se problem, kojeg nije ni bilo prije postavljanja ploča, riješi elegantno - tjednima i mjesecima u burnim TV emisijama povlačit će se tužne ljudske sudbine. Samo zato da Vlada sakrije ono što danas ne valja!   

Vlada mora prestati varati svoj narod. Umjesto metalnih i plastičnih vukovarskih ploča treba se okrenuti kuni, euru, dolaru… Grandiozne priče o velikim investicijama ne idu najbolje, zapravo uopće ne idu. Linićeve dubajske noći nisu nam primamile ni jednog šeika, a njegova putovanja u Ameriku po nove milijarde guraju nas sve dublje u blato. Ne pomažu ni Linićevi prijatelji, tajkuni s kojima provodi ljeta. Zato treba uzeti ono što možemo, ono što je pred nama u zemlji hrvatskoj i ono naše na Djevičanskim i Kajmanskim otocima… Ne treba vjerovati lopovima koji kažu da je to nemoguće – trag novca može se pratiti u svim bankama, čak i u svjetskim poreznim utočištima.

Krenimo nasumice, nije važno tko će biti prvi, tko zadnji, važno je da svi dođu na red, da sve ovce budu na broju. Krenimo, na primjer s aktualnim temama – HGK, HAC, Fima Media… Vidošević, Kalmeta, Sanader… Vidošević kaže da smo svi kao muževi (rogonje) koji zadnji saznaju. Točno! Dok u Sloveniji izdaju trilogiju (tri knjige) s imenima zločinaca hrvatskih ratnih profitera, mi ne znamo ništa. Kalmeta je još pametniji, služi se genijalnom uzrečicom: „Neka institucije rade svoj posao“. Ako živite u Hrvatskoj, gluplju rečenicu niste nikada čuli! Sanader je najpametniji, zapravo genijalan je. Po njegovim riječima, predavao je vjeronauk u Austriji i zaradio dva milijuna eura. Vjerojatno je učenicima dilao travu i bombone.

Trojici navedenih domoljuba treba postaviti sasvim obično pitanje:“ Odakle vam to?“ I kad se budu glupavo smješkali ne znajući što bi odgovorili, slijedi konfiskacija. Pravda, elementarna pravda! Država Hrvatska bit će bogatija za mnogo milijuna kuna ili eura. Navukla bi se i milijarda, vjerojatno. A takvih „trojaca“ ima i ima. Neke poznamo s TV ekrana, neke iz tiska, a neki su duboko skriveni u anonimnosti - u svojim hrvatskim i inozemnim vilama. Stotine tih „trojaca“, odnosno njihova konfiscirana nezakonito stečena imovina dobrim bi dijelom pokrila inozemni dug Hrvatske. Jedini problem je to što nitko ne postavlja magično pitanje – ODAKLE VAM TO? Zatim je vrlo lako izračunati koliki su bili zakoniti prihodi svake osobe. Sav ostali „višak“ je – krađa ili pljačka!

PLJAČKA VLASTITA NARODA

Mutna, udbaška, pljačkaška vlast od početka nove Hrvatske stvarala je uvjete i mehanizme za nezakonito bogaćenje. Na prvom višestranačkom zasjedanju Sabora 1990. godine ukinut je Zakon o porijeklu imovine – isključivo zbog pljačke vlastitog naroda. Do danas su usavršavani mehanizmi za zaštitu nezakonitog bogaćenja. Na vrhu lanca je DORH, organizacija koja je pokrila sramnu pretvorbu i zločinačko ratno profiterstvo, milijardski šverc nafte i oružja. Štiti tajkune kao kokoš svoje piliće.

Zaokret Vlade ka transparentnom, otvorenom i poštenom radu u suglasju s narodom može riješiti sve nesuglasice, pa i problem duboke ekonomske krize. Vlada treba prestati s prevarama naroda, s rasprodajom države Hrvatske i sa svim spinovima. I mora konfiscirati opljačkano!

No, prije svega premijer Milanović mora prestati s vukovarskim spinom „ćirilica“ i zaboraviti dvojezične ploče. Zbog pijeteta herojskog grada Vukovara. 

Anno Domini MMXIII.T

=========================================================================

Poštovani gospodine Radoviću!

Primam Vaše vrijedne članke, pročitam ih sa zadovoljstvom iz dva razloga 1. jer su sadržajno oslikavanjem stanja i ciljno odlični i 2.  jer u Vama nalazim istomišljenika. Bez pitanja proslijedim neke Vaše članke svojim prijateljima i suradnicima i reflexi na njih su vrlo dobri. Mene trajno boli jedno pitanje i to napose radi vas mlađih. (Ja sam 85-godišnji mladić!). Zašto vi takovi ne nađete mogućnost udruživanja? Ne u novu stranku jer ih Hrvatska ima već previše, nego udruženi bi se trebali "nametnuti" na jednu postojeću pravilnu stranku i ojačati je do djelotvornosti. Još bolje bi bilo "nametnuti se " razjedinjenim hrvatskim braniteljima. Naime, mi pojedinci uz sav naš dobar rad ostajemo samo pojedinci, a to znači svojevrstni sizifi, a znamo dobro da Sizif uz svu svoju muku i trud nije nikada ništa stvorio. Niti Isus ne bi postao to što jest bez apostola i drugih sljedbenika. Dakle tražite način udruživanja sa sebi sličnima i "nametnite se" nedovoljno jakima, da ih ojačate. Ovo, što danas imamo u Hrvatskoj se mora smijeniti jer vodi državu, narod i demografiju u propast i u nestanak. U predloženom na mene možete računati s mojom slabašnom snagom, a za akciju, trajnost, izdržljivost i o9stvarenje zacrtanog cilja trebate mlade ljude.

Uz domoljubne i sve druge najljepše pozdrave, odani Vam Dragan Hazler - hrvatski djelatnik

Basel 24. listopada 2013.

 

 
Ćirilica je samo pismo? - Pa, i „U“ je samo slovo! PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Četvrtak, 24 Listopad 2013

:

Pogledajmo taj komentar Jakova Hokmana                 

Ćirilica je samo pismo?  - 

Pa, i „U“ je samo slovo!

Hokman nas zapravo govori o velikoj ljubavi komunista prema ćirilici još iz vremena njihove ljubljene Srboslavije, pardon Jugoslavije. Tako je simbol Univerzijade u Zagrebu 1987. Godine bilo ćirilično slovo U tj. “У”.

Svojevremeno se Tanja Torbarina narugala hrvatskim komunistima i njihovoj ljubavi prema ćirilici pa je jedan svoj tekst u Danasu napisala tako da je svugdje umjesto slova “u” napisala “y”.

O ljubavi hrvatskih komunista prema pismu i slovima, a zapravo o tome koliko je njima važno pismo i slova u provođenju velikosrpske politike piše i Milan Bulajić u knjizi “Tuđmanov Jasenovački mit”:

Na naučnom skupu "JASENOVAC '89", održanom u Jasenovcu od 25. do 27. oktobra 1989, organizatori su dijelili učesnicima (i autoru) ovaj bedž sa slovom "U"(staša) ugrađenom u kamenom cvijetu. Te 1989. godine Franjo Tđjman je objavio "BESPUĆA POVIJESNE ZBILJNOSTI - Raspravu o povijesti i filozofiji zlosilja", knjigu o "JASENOVAČKOM MITU"

On na trećoj stranici svoje knjige i daje sliku tog bedža u kome se goista u spomeniku Srbina  Bogdana Bogdanovića vidi slovo U. Doista bilo bi im malo nezgodno pisati “ustaša” na ćirilici, zar ne?

A cijela priča o slovu “U” ponovila se nedavno kada su iz Srbije odbili dogovorenu kupnju travaja kakvih vidimo po Zagrebu, jer ih vrata na tim tramvajima imaju oblik slova “U”.

Ako se dobro sijećam to je bilo prije dolaska komunista na vlast, pa me ne bi začudilo da su nove vlasti naredili proizvođačima da umjesto “U” ta vrata budu u obliku У”.

Vidimo kako se danas javljaju mnogi lijevi “intelektualci” braneći ćirilicu u Vukovaru i braneći srpsku agresiju na Hrvatsku. Zapravo me samo podsjećaju mojih prića o njima kao srpskim slugama (još iz 1987. godine), preko pokvarenih četnika do najogavnijih među najogavnijih ljudima.

A zapravo je šteta što im hrvatski intelektualci govoreći o Vukovaru i Domovinskom ratu ne citiraju iznova i iznova njihovog nekadašnjeg idola Slobodana Miloševića:

"Molim vas, 6 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine; napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin, kojem se može prići samo iz tri pravca; nisu ga mogli braniti ni 12 sati!?(…) Tamo je palo naređenje da svi izađu iz Krajine istog dana, čak bez stvorenog kontakta sa hrvatskom vojskom na najvećem delu fronta. (...) Pitanje je ko je, zaista, doneo odluku da krajiško rukovodstvo napusti Krajinu? Takva odluka, kada su imali sve uslove da se brane, izazvala je egzodus. Sada to treba da bude razlog da Jugoslavija jurne tamo da brani te teritorije, sa kojih su oni utekli kao zečevi?!"

I doista kako je strašno biti lijevičar u Hrvatskoj kada znamo da je Hrvatska vojska od njihovih strašnih srpskih vojnika napravila zečeve.

Zapravo bi mi morali u svakoj prilici i ispričavati se i njima i Srbima zbog tog strašnog zločina pravljenja zečeva od tih strašnih srpskih ratnika, zar ne?

Koliko jadan moraš biti pa i dalje biti zaljubljen u zečeve?

Vaš,

Josip Pečarić

 

 
Ivica Ursić - 'Uvijek nedjeljom': Jesmo li odustali? PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Subota, 19 Listopad 2013

Ivica Ursić - 'Uvijek nedjeljom': Jesmo li odustali?

E-mailIspisPDF

Kaza im i prispodobu kako valja svagda moliti i nikada ne sustati: »U nekom gradu bio sudac. Boga se nije bojao, za ljude nije mario. U tom gradu bijaše i neka udovica. Dolazila k njemu i molila: ‘Obrani me od mog tužitelja!’ No on ne htjede zadugo. Napokon reče u sebi: ‘Iako se Boga ne bojim nit za ljude marim, ipak, jer mi udovica ova dodijava, obranit ću je da vječno ne dolazi mučiti me.’« Nato reče Gospodin: »Čujte što govori nepravedni sudac! Neće li onda Bog obraniti svoje izabrane koji dan i noć vape k njemu sve ako i odgađa stvar njihovu? Kažem vam, ustat će žurno na njihovu obranu. Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?«

(Luka 18, 1-8)


JESMO LI ODUSTALI?

„Izdrži, srce moje.

Izdržalo si čak i gore stvari od ovih.“

(Homer)

Je li ovo vrijeme svekolikog – odustajanja?

Odustajemo li od svega u što smo se, još sve do jučer, zaklinjali?

Reče pjesnik: „Odustajati znači staviti svo svoje povjerenje i svu svoju vjeru u – sebe sama.“ Ako je pjesnik u pravu onda je odustajanje nerazuman čin. Da ne kažem – sulud. Odigrati sve na jednu kartu? I to na tako slabu kartu?

Čovjek odustaje iz više razloga kada su bitne stvari u pitanju, ali ipak sva naša odustajanja mogu se svesti na dvije kategorije. Prva, kada odustajemo, jer nas nije briga, jer nam to od čega odustajemo i onako nikada nije ni bilo bitno u životu, i druga, kada odustajemo, jer smo bespomoćni i slabi.

Od čega mi to danas odustajemo? I zašto?

Jesmo li odustali od Hrvatske?

Jesmo li odustali od budućnosti?

Jesmo li odustali od svojih obitelji?

Jesmo li odustali od svekolike slobode?

Jesmo li odustali i od sebe samih?

Jesmo li odustali i od samoga Boga?

Nažalost, iz dana u dan, sve sam sigurniji da smo odustali (barem najveći broj nas) od svega ovoga. Znam, ovo je uistinu, kao rijetko kada, plodno vrijeme za odustati od bilo čega i od bilo koga, jer toliko se toga nudi kao zamjena za ono od čega odustajemo, da je u konačnici odustajanje postalo čak nešto tako normalno, pa čak i poželjno. A i potiče nas se sa svih strana ne bi li odustali od svega onoga što nas određuje.

Odustanite od Hrvatske! Uzmite Jugosferu! Može i EU!

Odustanite od budućnosti! Živite od naših lažnih obećanja!

Odustanite od obitelji! Živite neobavezan život!

Odustanite od slobode! Uzmite naše kredite!

Odustanite od sebe samih! Ionako više pojma nemate tko ste!

Odustanite od Boga!

I to ako je moguće prije svega ostaloga, jer dok ne odustanete od Boga teško da ćete odustati od bilo čega drugog u svojem životu.

Ovakve i slične poruke, iz dana u dan, natapaju naša srca i naš um, pa se današnji čovjek  koleba, mame ga sva ta silna obećanja i on polako popušta i odustaje. Ne ustrajava na očuvanju onoga što ga je tijekom povijesti i održalo u životnim olujama.

Odustajemo, jer je to danas trend, moda. To svi čine. To je danas postalo – normalno. Svi od nečega odustaju. Debeli od hrane. Pijanci od alkohola. Sirotinja od zadovoljstva. Mladi od žrtve. Stari od pameti. Odustaje se od poslova i traže se novi. Odustaje se od bračnih partnera i traže se noviji. Odustaje se od Domovine i traži se najnovija.

Roditelji odustaju od djece. Djeca od roditelja.

Branitelji odustaju od života. Hrvati od Hrvatske.

Političari odustaju od naroda. Narod od politike.

I u tom suludom kolopletu Krist se vraća među nas i shvaća da je razlog svemu što smo mi u biti ponajprije odustali od Boga i da vjere u nama više nema. I da je sve ovo samo rezultat naše nevjere, rezultat što smo zaboravili moliti, rezultat našeg idolopoklonstva bogovima novca, moći i slave.

„Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?“

Toga se ja bojim. Isus se na kraju današnjeg čitanja s istim pitanjem obraća svojim učenicima. Što će zateći kada se vrati?

Današnje čitanje nije od onih koje polako analiziramo sve dok na kraju ne otkrijemo njegovu poruku. Ne, ovo čitanje je „brutalno jasno“. Ono nosi u sebi duboku poruku, ali ne traži od nas duboku analizu kako bismo došli do nje. Poruka nam je data odmah na samom početku. U prvoj rečenici.

„Kaza im i prispodobu kako valja svagda moliti i nikada ne sustati.“

Jeste li ikada željeli odustati? Baciti koplje u trnje? Predati se?

Ne znam vaš odgovor ali kod mene je to trajno prisutna napast, poglavito kada stvari pođu naopako. Teška vremena često znaju dovesti ljude u situaciju kada bi najradije odustali od svega.

Današnja prispodoba upravo je na tragu jednog takvog mogućeg razmišljanja. Žena, udovica, iz današnjeg čitanja, imala je, rekli bismo, „pravo“ kukati i naricati nad sobom. Bila je udovica. Riječ „udovica“ na grčkom je „chera“, a to znači „zaboravljena“, „prazna“. Kada Biblija želi ukazati na najbespomoćniju osobu u društvu onda su tu prije svih – siročad i udovice. Teško da je bilo osoba koje su bile u gorem društvenom položaju.

Ali Isus od ove udovice čini heroja. Nas Isusovi heroji uvijek iznenade, zar ne!?

Da, ova žena je heroj, uzor ustrajnosti, strpljivosti, primjer neodustajanja. Ova žena nije odustala, a imala je „tisuću i jedan“ razlog za odustati. Sve je bilo protiv nje. Ništa nije imala. I ono malo što je imala bilo joj je oduzeto. Nije imala novca za skupog odvjetnika, a i sam pravni sustav bio je protiv nje.

Ali ova žena nije željela prihvatiti ulogu žrtve, nije željela odustati od pravde. Podigla je svoj glas. Njezina snaga je bila malena, ali je ustrajavala boreći se s onim što je imala. Svi su od nje odustali ali ona nije odustala ni od sebe ni od potrage za pravdom.

Teško je kada vam „cijeli svijet“ govori da niste u pravu, da ste „nitko i ništa“, da ste gubitnik. Prestrašan je i pretežak to teret. Ali čovjek ga može nositi sve dok sam sebi ne kaže: „Oni su u pravu. Ja jesam gubitnik. Odustajem.“

Nažalost mnogi danas tako i govore. Ljudi koji su dali sve. Za Domovinu, za svoju obitelj, za Boga, za pravdu, za mir, za istinu. Previše su puta gubili bitke, nisu uspjevali postići svoj cilj i više ih jednostavno nije volja.

Svi mi ponekad ne uspijevamo. Svi mi ponekad gubimo. Ponekad sami od sebe, ali uglavnom, jer nas poraze drugi. Život najčešće nije fer, ali mi ne moramo ako smo pali, ostati ležati na podu. Ne moramo odustati.

Bog od nas ne odustaje. Drugi, oni oko nas, ovaj svijet, oni odustaju od nas, ali Bog ne. Bog od nas nikada nije odustao.

U Božjim očima nitko nije gubitnik. U Božjim očima svi smo mi njegova djeca, djeca koja su beskrajno vrijedna, pa čak kada su, po našem ljudskom sudu, na samom dnu društvene ljestvice.

Mnoge od takvih Isus je izabrao za svoje učenike, i baš s mnogima takvima proveo je veći dio svojega života među nama. Ribari, carinici, javni griješnici, gubavci, hromi, slijepi, opsjednuti, odbačeni, prognani, oni koji odustaju od sebe samih, jer je ovaj svijet od njih već poodavno odustao.

Ali Isus nije!

Čak kada su njegovi sljedbenici odustali od njega, kada su ga svi napustili, on od njih nikada nije odustao. On ih je i dalje ljubio.

Nije to lako. To ni malo nije lako. Ljudi vas napuste. I to oni vama najbliži. I to boli. Čine ono što vama nikako nije jasno. Ali i mi se prema drugima znamo ponašati na isti način. Tako lako odustajemo od bližnjih. Pa čak i od onih koji su nas u životu zadužili svojim djelima i svojim žrtvama.

Ova udovica nije odustala. Ni od sebe. Pa čak ni od ovog suca. Nije odustala ni od Boga. Možda baš zato i nije odustala ni od suca ni od sebe. Lako je za sve svoje nevolje mogla optužiti Boga. Optužiti ga i prokleti. Ali ona to nije učinila. Ona je vjerovala da Bog o njoj vodi računa i da Bog čuje njezine molitve i da će Bog jednog dana doći i pomoći joj. Ona od Boga nije odustala.

I sam Isus je došao u takvu napast. Možete li zamisliti da vas vama najbliži izdaju, napuste, da vas zatim uhite, prebiju, sude i krivo osude, i konačno na križ razapnu? Pa zar i vi ne biste zavapili: „Bože moj, Bože moj zašto si me ostavio?“

Ali Isus i u tom vapaju ne gubi svoju vjeru u Boga. U Getsemanskom vrtu on povjerava Ocu svoj život. Isus vjeruje da će čak i u smrti Bog učiniti ono najbolje. Isus ne odustaje od svojega Oca. Ne odustaje ni razapet na križu.

Možda je danas netko od nas u sličnoj situaciji. U situaciji kada razmišlja odustati od svega, pa i od samoga Boga. Možda su neki među nama već i odustali. Možda naše molitve već duže vremena nisu bile uslišane. Možda smo na putu poslušati savjet Jobove žene: „Prokuni Boga i umri!“.

Možda. Ne znam. Slutim.

Ali čujemo li mi ovu udovicu koja nam govori: „Nemoj odustati od Boga!“

Kada ti je najteže - vjeruj.

Kada misliš odustati – ustraj.

Kada ti se čini kao da nade nema – moli.

Bog čuje. Bog zna. Bog će djelovati na vrijeme, Bog će obraniti svoje izabrane koji dan i noć vape k njemu sve ako i odgađa stvar njihovu.

„Kažem vam, ustat će žurno na njihovu obranu.“

Ako nam je ikada trebala ustrajnost u molitvi onda je to danas. Ako nam je ikada trebalo uzajamno se pomagati onda je to danas. Nasrtaji na Boga, na Hrvatsku i na našu obitelj iz dana u dan se povećavaju.

Današnje Evanđelje bi nas trebalo ohrabriti. Svih nas koji smo svjedoci svekolikih nepravdi. Trebamo ustrajati u traženju pravde. Trebamo ustrajati u širenju Božje Riječi. Svagda se molimo i ne sustajmo.

Jer Krist dolazi.

Molimo se da nas ne nađe bez vjere.

„Propovijedaj Riječ, uporan budi – bilo to zgodno ili nezgodno –

uvjeravaj, prijeti, zapovijedaj sa svom strpljivošću i poukom.“

(2. Timoteju 4, 2)

Ivica Ursić

 
KONVERTIT VELIKI PUTIN KONAČNO PROGOVORIO I KRŠĆANSKI PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Petak, 04 Listopad 2013

Putin: Cilj je vjeru u Boga i vjeru u Sotonu –

 obitelj i istospolno partnerstvo svrstati u istu

 kategoriju

"Bez vrijednosti kršćanstva i bez moralnih standarda ljudi će izgubiti svoje dostojanstvo!", kaže ruski predsjednik.

Ruski predsjednik Putin već je nekoliko puta oštro kritizirao odricanje od tradicionalnih vrijednosti i ukazivao na moralno propadanje euroatlanskih zemalja. Nažalost, te zemlje misle da su zbog toga "napredne" i svoje stavove žele silom nametnuti ostatku svijeta. Srećom, čini se kako se potaknuti tim težnjama, sve više spontano rađa jedan novi globalni pokret, koji u svoj fokus stavlja upravo tradicionalne vrijednosti: obiteljske, nacionalne, kulturne, vjerske... Među zemljama EU, u borbi za zaštitu tradicionalnih vrijednosti posebice se ističu Mađarska, Poljska, Francuska, Slovenija, ali i Hrvatska sa inicijativom "U ime obitelji".

Putin kritizirao Zapad zbog odbacivanja kršćanskog identiteta i tradicionalnih vrijednosti

– Bez vrijednosti koje sadrži kršćanstvo i ostale svjetske religije, bez moralnih standarda koji su se oblikovali kroz stoljeća, ljudi će izgubiti svoje ljudsko dostojanstvo. Vjerujemo da je prirodno i primjereno braniti ove vrijednosti. Svaka manjina zaslužuje poštovanje njezina identiteta, ali prava većine ne smiju biti dovedena u pitanje – riječi su ruskog predsjednika Vladimira Putina izgovorene na desetom forumu Međunarodnog debatnog kluba „Valdai“.

Na sjednicama ovogodišnjeg foruma Međunarodnog debatnog kluba „Valdai“ završenog 19. rujna, sudjelovalo je oko 200 stručnjaka i novinara iz čitavoga svijeta. Tema foruma bila je “Raznolikost Rusije u očima suvremenog svijeta”, a najviše zanimanja izazvao je susret ruskog predsjednika sa članovima Kluba, te njegovo izlaganje na završetku foruma. U svojem izlaganju Putin je progovorio i o temama koje su osobito aktualne u Zapadnom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj.

– Ono što se događa u svijetu izazov je za ruski identitet. Tu postoji vanjskopolitički i moralni aspekt. Mogli smo vidjeti mnoge euroatlantske zemlje kako odbacuju svoje korijene, uključujući i kršćanske vrijednosti, koje su temelj Zapadne civilizacije… To uključuje odricanje od moralnih načela i tradicionalnih identiteta – nacionalnog, kulturnog, vjerskog, čak i spolnog – izjavio je Putin, te dodao:

– Cilja se velike obitelji i istospolno partnerstvo svrstati u istu kategoriju. Vjeru u Boga i vjeru u Sotonu. Neumjerena politička korektnost dovela je do ozbiljnih rasprava o registriranju političkih stranaka kojima je pedofiliju programski cilj. U mnogim europskim zemljama ljudi se srame i boje govoriti o svojoj vjeri, blagdani se napuštaju ili im se daju drugačija imena, imena koja stidljivo skrivaju sadržaj tih blagdana, a ovakav model pokušava se nasilno uvesti u ostatak svijeta… Ovo je izravan put u poniženje i primitivizam, te duboku demografsku i moralnu krizu – rekao je Putin

 
ČESTITKA I ZAHVALA GOSPODJI VIVIANE REDING PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Petak, 27 Rujan 2013

 

 

HRVATSKA AKADEMSKA ZAJEDNICA DOMOVINE I DIASPORE - HAZUD - ZAGREB

 

E-mail < Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript >    Skype: hazudbs      Tel:0041 61 321 81 05    CH-4056 Basel  Davidsbodenstr. 62

 

Dobrotom poštovanih dama Mina Andreeva i Natasha Bestaud

za gospodju

Viviane Reding

 

 

ČESTITKA I ZAHVALA GOSPODJI VIVIANE  REDING

(U hrvatskom jeziku ravnopravnom u Europskoj Uniji)

 

 

Viviane Reding

   

European Commissioner for Justice, Fundamental Rights and Citizenship Incumbent

 

 

Mnogo poštovana i draga gospodjo Viviane Reding!

 

Gore predstavljena Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u diaspori - HAZUD sa sjedištem u Baselu kao legalna institucija utemeljena po CH-zakonu: ZGB, Abschnitt II, Artikel 62-89, srdačno Vam zahvaljuje i jednako srdačno čestita, što se uspješno zalažete za uvođenje reda u ponašanje Vlade i pravosudja u Republici Hrvatskoj.

Molimo Vas da ustrajete na sprovedbi toga pravednog projekta i da nadzirete sprovedbu jer Republika Hrvatska prihvaća i saborski (parlamentarno) ratificira pojedine akte Europske Unije, UN i drugih nadležnih svjetskih organizacija,  ali ih ne sprovodi.

Tako na primjer:

 

1. Svjetska javnost je prepoznala i uvrstila jugoslavenskog diktatora Josipa Broza Tita medju 10 najvećih ratnih i mirnodobskih zločinaca dvadesetog stoljeća u svijetu.

Republika Hrvatska se ne obazire na stav svjetske javnosti o velezločincu Titu i na poznate činjenice o zločinačinstvima diktatora Tita, iako je odgovoran za smrt više od milijun nedužnih ljudi. U Republici Hrvatskoj se slave sve Titove obljetnice i u svima hrvatskim gradovima: trgovi, ulice, obale i drugo nose njegovo ime. Uz ubijanje više od milijun ljudi svih nacionalnosti u komunističkoj Jugoslaviji, Tito je prognao iz Jugoslavije oko 600.000 Nijemaca i konfiscirao njihovu imovinu. Tito je inače poznat, uz ubijanje ljudi i po pljački imovine i uništavanju mnogih kulturnih, vjerskih, gospodarskih, prometnih i drugih civilizacijskih dobara. Nadležna svjetska javnost, u ovome slučaju Europska Unija mora post mortem donijeti pravedan sud o diktatoru Titu i zabraniti svaki kult tome velezločincu. Znade se, da su sve bivše komunističke države obračunale sa svojim diktatorima. Čak su Rusi uklonili Titu ravnoga Staljina iz javnosti, a smo Hrvatska još uvijek glorificira velezločinca Tita kroz sve načine, čak i u školama, što je vrlo štetan uzor za mlade naraštaje.

Molimo Vas, poštovana gospodjo Viviane Reding, da u svojoj stručnoj ulozi s međunarodno poznatim autoritetom uklonite u Hrvatskoj svaki kult velezločincu Titu.

 

2. Komunizam je "Pod Berlinskim zidom" pao u svima državama Europe, ali ne u Hrvatskoj. U Republici Hrvatskoj je na vlasti Komunistička partija Hrvatske pod naslovom SDP, koji je naslov uveo diktator Tito još 1943. godine kao sinonim za KPJ. Europska Unija treba pomoći antikomunističkim i antifašističkim Hrvatima da se Komunistička partija SDP ukine i zabrani njeno djelovanje.

 

3. U Republici Hrvatskoj nije jedini zločinac Josip Perković. On je samo u vrhuncu "sante leda". U Republici Hrvatskoj ima oko 41.000 (službeni podatak) privilegiranih umirovljanika, srodnih Perkoviću iz redova najzaslužnijih starih komunista. Takovima treba preispitati pravo na privilegirane mirovine i iz redova od 41.000 umirovljenih komunista izvesti pred Tribunal pravde po kriteriju Europske Unije sve zločince slične Josipu Perkoviću. U današnjoj Republici Hrvatskoj "razni Perkovići" kao na primjer poglavar zloglasnog logora Goli Otok dobiva odličje od predsjednika Republike Hrvatske, Prof. Dr. sc. iur. Ive Josipovića.

 

4. Europska Unija je donijela, uz ostale Rezoluciju 1481 gdje se osuđuju totalitarni komunistički režimi.  Hrvatski sabor je ratificirao EU Rezoluciju 1481, ali je ne sprovodi. Dakle, nije dovoljno da EU obznani neki pozitivni akt i ratificira ga Hrvatski sabor, nego EU mora nadzirati sprovedbu svih antikomunističkih i antifašističkih akata u Hrvatskoj.

 

5. Slučaj "Lex Perković" i protupravni postupak Vlade Republike Hrvatske i drugih nadležnih tijela je poznat Vama, poštovana gospodjo Viviane Reding pa ne ćemo o njemu pisati.

Jedino skrećemo pozornost i zamolbu, da Europska Unija nadzire sprovedbu ovih 5 točaka u Republici Hrvatskoj, koje su obećane od vlasti Republike Hrvatske, ali obećanje nije pouzdano i potrebna je kontrola sprovedbe.

 

6. Zaključno: Ova Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori  moli gospodju Vivian Reding da strogo nadzire sprovedbenu obuhvativost po svih 5 točaka.

 

7. Dodatak: Predlažemo Vam gospodjo Vivian Reding da po ovim pitanjima suradjujete s  novoizabranom njemačkoj kancelarkom, gospodjom, imena Angela Dorothea Merkel, kojoj ovom prilikom čestitamo na nedavnoj izbornoj pobjedi. Obratit ćemo se posebnom zamolbom na gospodju bundeskancelarku Angelu Merkel.

 

Inicijativom gospodje bundeskancelarke Angele Merkel je pokrenut slučaj Perković i drugih Titovih ubojica Hrvata u Njemačkoj. Osim toga, očekujemo od gospodje kancelarke Merkel da pokrene pitanje zapovjedne odgovornosti zločinca Tita, njegovih suradnika i još živih nasljednika za progon, mučenje i ubijanje oko 600.000 Podunavskih Nijemaca iz Srbije (Vojvodine) medju kojima je oko 20.000 iz Hrvatske.

 

Vašom inicijativom gospodjo Vivian Reding i suradnjom s bundeskancelarkom Angelom Merkel neka se osnuje Tribunal za Republiku Hrvatsku, koji će dovesti u red sve navedeno u točaka ove zamolbe i druga srodna stanja.

 

Na svemu, što ćete učiniti, poštovana gospodjo Vivian Reding bit će Vam zahvalan sav pošteni i dobri hrvatski narod i s njim ova 150-člana Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori, koja se preporuča za svaku potrebnu suradnju s Vama, gospodjo Reding i ujedno srdačno, zahvaljuje, čestita na učinjenome i pozdravlja!

 

Vama odani - osobno i ispred HAZUD-a

 

Ilija Šikić - tajnik                 Emilija Herceg - dopredsjednica                  Dragan Hazler - predsjednik

 

Basel, 26. rujna/septembra 2013.

 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 37 - 45 od 183
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 10
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!