coarse
coarse
coarse
coarse

Naslovnica arrow Aktualnosti
Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019
 
 
Aktualnosti
Mate Kovačević: Jedinstvena vukovarska kolona PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Nedjelja, 24 Studeni 2013

Mate Kovačević: Jedinstvena vukovarska kolona

E-mailIspisPDF

Ako se o podjeli u Vukovaru može govoriti, onda je to podjela između jedinstevene kolone hrvatskoga naroda i njegove otuđene političke kaste, koja se u svojim državnopravnim koncepcijama Republike Hrvatske očito dijametralno razlikuje od želja hrvatskoga naroda


 

Svi koji su u ponedjeljak pohodili Vukovar, a poglavito televizijski gledatelji razvidno su mogli pratiti kako je u hodnji od Grada do Memorijalnoga groblja bila samo jedna kolona ljudi, koja se u tišini, prepuna emocija, ujedinjeno slijevala prema groblju vukovarskih junaka, gdje je svečanu euharistiju predvodio nadbiskup đakovačko-osiječki mons. Đuro Hranić.

Nerazumljivu odluku političkoga vodstva na čelu s predsjednikom države Ivom Josipovićem, predsjednikom Sabora Josipom Lekom i predsjednikom Hrvatske vlade Zoranom Milanovićem da zbog mjesta na začelju ne sudjeluju u Koloni sjećanja za vukovarske žrtve može biti razjašnjiva iz političkih razloga i povrijeđenih osobnih taština, nu nju iz ljudski razloga prema nemoćnim žrtvama divljačke mržnje u srpskoj agresiji na Hrvatsku teško je moguće bilo čim opravdati. Naknadno objašnjenje, kako je državno vodstvo spriječeno da uđe u kolonu nije vjerodostojno, osim prorežimskim medijima, jer se i nakon takve odluke političkoga vodstva u Koloni sjećanja, jasno u tv-prijenosu moglo vidjeti kako s mnoštvom ljudi stupaju na primjer ministri Vesna Pusić i Mirando Mrsić. Oni su vjerojatno napustili Kolonu tek kad su doznali da je političko vodstvo, zbog položaja na začelju Kolone odlučilo bojkotirati skupni pohod vukovarskom groblju. To se jasno može vidjeti iz premijerove ljutnje koju je demonstrira u večernjim televizijskim vijestima izjavom: "Ne znamo jesmo li nepoželjni, ali znamo jesmo li bili fizički prepriječeni da se priključimo Koloni sjećanja, odnosno, da budemo na njezinu čelu. Nije li time potvrdio kako mu je više stalo do mjesta na čelu kolone, nego do sjećanja na žrtave jugokominističke agresije? Time je doista pokazao kako je u Vukovaru bila jedna i jedinstvena Hrvatska, nasuprot svom oholom i taštom političkom vodstvu, koje je, očito zbog svjetonazorskih i ideoloških razloga odlučilo bojkotirati Kolonu sjećanja.

Milanović je i tu bio nedvojbeno jasna, optuživši narod kako da "slabije prihvaća progresivan pogled na svijet, odnosno na prava manjina i pravo na različitost". Koliko pak predsjednik SDP-a Hrvatsku želi zatočiti u svoj ideološki tor potvrdio je i izjavom kako on ne "bio ono što jest da se ne zalaže za pravo na različitost i za prava manjina". U Hrvatskoj nitko noramalan nije protiv manjinskih prava pa niti protiv prava srpske etničke manjine, ali je zato hrvatski narod, kako se to moglo vidjeti i u Vukovaru masovno protiv nasilnoga uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru, po kojem još uvijek slobodno šeću srpski ubojice i počinitelji zločina nad vukovarskim stradalnicima. Dapače, mnogo je pokazatelja kako su neki od njih ušli u državnu upravu, a neki čak i u redsratvo te Državno odvjetništvo.

Tu politiku djelovanja iz hrvatskih institucija, možda najbolje demonstrira Milorad Pupovac, koji sa saborske govornice čita labradorovski uradak poštanske dopisnice, pokušavajući zabiti ljudski i politički klin između hrvatskoga naroda i Bošnjaka. To je predložak kojim su se tijekom rata služile miloševićevske snage u BiH. Dakle, hrvatski se narod usprotivio predstavnicima svoje izabrane vlasti, koja se iz dana u dan, a poglavito nakon sukoba s EU oko suočavanja s komunističkom prošlošću, sve više pretvara u režim blizak nekadašnjoj srbokomunističkoj ideologiji. Možda zato taj režim i ne poštuju "razliku" između žrtve i agresora, odnosno razliku između zločinca i njegove silovane, maskrirane, mučene i likvidirane žrtve?

Pokušaj vladinih dužnosnika da odgovornost za svoju blamažu u Vukovaru svale na HDZ, Crkvu ili pak, kako Milanović kaže, na trojicu sposobnih organizatora, samo je opetovanje retorike nekadašnje jugokomunističke politike, koju je bivši predsjednik CK SKH Ivica Račan još u praskozorje demokratskoga pokreta prijetio javnosti HDZ-om kao strankom opasnih namjera. Nije mi ni na kraj pameti braniti HDZ-ovu politiku, jer su oni i sami dovoljno snažni kao najjača oporbena stranka, nu koristiti vlastiti bojkot vukovarske Kolone sjećanja za stjecanjem dnvenopolitičkih bodova u stranačkom nadmetanju s oporbom, kako to čine Vesna Pusić, Ivo Josipović i Zoran Milanović nije ništa drugo nego još jedno ponižavanje hrvatske žrtve u Vukovaru.

Ono što Račanovim komunistima nije uspjelo 1989., a ni nakon pobjede na izborima 2000., kad je HDZ proglasio kriminalnom organizacijom to sad očito na ideloškom, gospodarskom, pravosudnom i medijskom polju pokušavaju realizirati njegovi epigoni. Pa ako se o podjeli u Vukovaru može govoriti, onda je to podjela između jedinstevena hrvatskoga naroda i njegove otuđene političke kaste, koja se u svojim državnopravnim koncepcijama Republike Hrvatske očito dijametralno razlikuje od želja hrvatskoga naroda.

 

 

 

Mate Kovačević

 
I STVORI BOG MUŠKO I ŽENSKO... PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Nedjelja, 24 Studeni 2013

 

I STVORI BOG MUŠKO I ŽENSKO...

I stvori Bog muško i žensko u biljnom svijetu, u životinjskom svijetu, u svijetu čovjeka i usaglasi njihova muška i ženska tijela da bi mogla zajedno funkcionirati u stvaranju novog života. U oživljavanju nove biljke, u oživljavanju novog životinjskog bića, u oživljavanju  novog čovjeka.

Danas se tzv. gender ideologija koja agresivno pretendira biti i postati novi moral,  pita – što je to brak?! I nudi kakav bi brak trebao biti u odnosu na dosadašnji.

Ali mi znamo da je brak  zajednica ljubavi između dva zrela  ljudska bića – muško i žensko. Brak daje najljepši plod na svijetu, a to su – dječica. Svako stablo, pa i ono ljudsko, po Božjem nauku - prepoznat ćete po plodovima. Plod braka su dječica, a plod  istospolnog „braka“ je jalovost, da ne kažem i po kršćanskom nauku – smrtni grijeh. 

Brak je svetinja ili bi barem to trebao biti. Istospolni „brak“ postoji samo u ljudskoj vrsti, jer još nitko nije vidio da je bik uzjahao bika, tigar tigra, lav lava ili pijetao pijetla. Ili po ženskoj liniji još nitko nije vidio da je krava uzjahala kravu, da je koza uzjahala kozu, da je ovca uzjahala ovcu ili da je kokoš uzjahala kokoš. Ali u ljudskoj vrsti muškarac uzjaši muškarca, žena uzjaši ženu i po gender ideologiji koja pretendira biti novi moral u svijetu, takvo ponašanje ispunjava sve uvjete da se proglasi brakom, onim istospolnim, i da bude definiran u istoj ravni i kategoriji u kojoj je i prirodni brak koji je suglasan Božjoj naravi.

U kršćanskom smislu brak je i sakrament. Isus je ženidbu među krštenima uzvisio na razinu sakramenta, rekavši: „Što Bog združi, čovjek neka ne rastavlja“.

Glasajući za brak između jednog muškarca i jedne žene - glasate da se u našoj Hrvatskoj ne oskvrni Božje djelo i Božja zamisao vjekovnog produžetka života na Zemlji.

Obitelj, brak s djecom je osnovna ćelija ljudskog društva svuda u svijetu. Na temelju obitelji gradi se i lokalna zajednica (gradovi i sela), gradi se i zajednička domovina (država) kao nacionalna zajednica i sl. Obitelj je i temelj postojanja ljudske vrste na svijetu kao cjeline, od pamtivijeka sve do danas, a osnovna je pretpostavka  i opstojnosti ljudske vrste u budućnosti.

Što je naravni cilj istospolne zajednice, to ni svi filozofi ovog svijeta ne bi mogli odgonetnuti. Ako nešto nije postavljeno naravno, u skladu s općim smislom života, što nije suglasno prirodi  života i njenoj funkciji – u duhovnom smislu to ne može imati logičnog ili bilo kakvog prirodnog smisla, osim nekakvog materijalnog.

Što je udružilo dvije istospolne osobe? Je li to ljubav koja može biti samo neprirodna, je li to možda greškom ženska duša uselila u muško tijelo ili muška u žensko? Na to pitanje ne bih se usudio davati nikakav odgovor, jer odgovor spada u domenu više struka od one medicinske, antropološke, psihijatrijske, pa ako hoćete i teološke, i to pod uvjetom ako je uopće moguće dati odgovor.

Mnogi slučajevi takvih veza su rezultirali i zbog frustracija koje su doživjeli muškarci s ženama i žene s muškarcima. No, u jednom sam potpuno siguran,  a to je da takvim osobama treba pomoći na načine koji bi bili efikasni da ih se vrati u normalan život. Postoje brojni poznati slučajevi da su se takvi parovi nakon isteka odrđenog vremena i ne znam pod kojim i kakvim utjecajem vratili u normalu, sklopii prirodne brakove i imali svoju dječicu, ali duboko u duši sa stidom prema onome što su prije činili.

Umjesto tolike halabuke o odobravanju  statusa braka istospolnim osobama, bilo bi bolje da se osnuje neka služba različitih eksperata koja bi takvim ljudima pomogla da shvate da se trebaju vratiti u normalu. Da shvate da je njihov život devijacija prirodnog života i prirodne veze muškarca i žene i da se to dade ispraviti.

Ali takvi istospolni brakovi trebaju više nakaradnoj i genderskoj ideologiji koja na sve strane agresivno pretendira da postane novi moral među ljudima, nego osobama u istospolnim vezama. Ovdje, agresivno, ne nastupaju istospolne osobe u međusobnoj seksualnoj vezi, već agresivno nastupa politika koja sustavno želi razoriti tradicionlanu obitelj i tradicionalni brak kao Božje djelo i koja želi od  neprirodne ideologije stvorit novi svjetski moral koji bi zavladao među ljudima. Iza takve ideologije ne stoji kršćanstvo, već je upravo obrnuto - kršćanstvo joj je najveća prepreka za njeno širenje.

Takvu ideologiju podupiru političari iz ateističko-agnostičke provenijencije, ljevičari, ateisti i sl. i to samo u funkciji politike. Inače, osobno i intimno među njima nema niti jednog jedinog koji ne bi bio beskrajno nesretan ako bi njihovo rođeno dijete živjelo u takvom istospolnom braku, a nimalo ih ne smeta da zagovaraju takve brakove naravno ako se radi o tuđoj, a ne o njihovoj djeci, čime samo produbljuju osobnu nesreću i onako nesretnim ljudima i njihovim roditeljima.

Da je to tako pokazuje i najnovija objavljena slikovnica koja je namijenjena djeci najnižeg školskog ili predškolskog uzrasta koju je naručilo Ministarstvo kulture RH i distribuiralo po školama i knjižnicama, a sve na teret hrvatskih poreznih obveznika. Riječ je o knjižici autora Alexandra Maxeinera i Anke Kuhl pod nazivom SVE JE TO OBITELJ. To je tzv pačvork obitelj (riječ iz engleskog jezika u prijevodu - skrpana obitelj. Ta knjižica je prava perverzija zbog koje bi državni dužnosnik koji je za njeno izdavanje i otkup  odobrio sredstva poreznih ovbeznika, trebao istog momenta podnijeti ostavku, a imao bi što raditi i DORH, jer se radi o čistom kaznenom djelu, koje ne bi smjelo proći nekažnjeno.

Citiram na tu temu članak s  HKV-a

„Jer, treba biti posebno bezobrazan i perverzan te djeci u ranom školskom uzrastu servirati slikovnice u kojima se objašnjava da obitelj mogu činiti dva homoseksualna para, jedan muški i jedan ženski, koji u dogovoru imaju po dvoje djece tako da jedan muški član muškog homoseksualnog para ima prvo dijete s jednim ženskim članom ženskog homoseksualnog para, pa onda drugi muški član muškog homoseksualnog para ima drugo dijete s drugim ženskim članom ženskog homoseksualnog para, pa onda ženski homoseksualni par čuva to dvoje djece prvih tjedan dana da bi drugi tjedan to dvoje djece čuvao muški homoseksualni par, pa onda djecu opet čuva ženski homoseksualni par, itd.“  ( s HKV MM)

Ta knjižica nedvojbeno pokazuje da je manje riječ o zaštiti i pravima istospolnih zajednica, već da je prioritetno riječ o širenju tzv. gender ideologije kao uvođenje novog obiteljskog morala u svijetu s ciljem razazanja institucije prirodnog braka, a prvenstveno onog kršćanskog. Već ta paklenska knjižica, sama po sebi, je dovoljan razlog za održavanje referenduma u Hrvatskoj da je brak – muškarac plus žena. Knjižica je živi sotonizam koji se službeno nudi našoj djeci najnižeg školskog ili predškolskog uzrasta. U nekoj normalnoj državi tako nešto bilo bi  nezamislivo, i ako bi se pojavilo bilo bi momentalno oštro sankcionirano.

U kakvom to svijetu živimo, kamo plovi naša Hrvatska, a moglo bi se kazati i čitavi zapadni svijet kojeg uglavnom nastava bijeli čovjek?

 

Mile Prpa

 
Panika na Pantovčaku i Banskim Dvorima PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Petak, 22 Studeni 2013

Panika na Pantovčaku i Banskim Dvorima

 

Piše: Rudi Tomić

 

Nakon velikog kompromitiranja državne vrhuške u Vukovaru prigodom Dana sjećanja na žrtve zločina (18. 11. 2013.), jer nisu htjeli ići s narodom ni ispred naroda u koloni,  vjerojatno su znali da ih narod neće slijediti, ''hrabro'' su se povukli i otišli u svoju oazu – u Sabor i počeli odapinjati otrovne strjelice na Stožer, hrvatske rodoljube, domoljube, branitelje i hrvatski narodu općenito.

 

No, nije istina ono što javlja režimska i antihrvatska medija, da su u Vukovaru bile dvije kolone – u jednoj ''narod'', a u drugoj ''državni vrh''. ''U Vukovaru je bila jedna kolona. U toj kolni bilo je između 120.000 i 150.000 ljudi…A gdje su bili oni iz vlasti? Pa bili su tamo gdje su i došli u skupocjenim limuzinama – u dvorištu Bolnice. A zašto? Zato jer su tako htjeli. Oni nisu prvi krenuli  - na čelu kolone. A mogli su. A poslije nisu htjeli ići u koloni cijeli sat i pol, jer su bili povrijeđeni što nisu bili na čelu kolone. A mogli su…'' (hrvatski-fokus.hr , 11/19/2013.)

 

Državna vrhuška, vratila se povrijeđena i kompromitirana iz Vukovar u Zagreb, pa se opet našla na drugoj - antihrvatskoj strani nakon uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu protiv Islanda  (2:0). Odvojili se od naroda zbog domoljubnog postupka hrvatskog reprezentativca i kapetana Dinama Josipa Šimunića, koji je nakon velebne utakmice uzviknuo - Za dom, a razdragani navijači, nekoliko desetaka tisuća, iz sveg glasa odgovorili – spremni! Potom je iskrsnula pjesmaU boj, u bojšto se čulo i vidjelo ne samo u Hrvatskoj nego diljem svijeta. WOW! 

 

Gospodin Šimunić  je naknadno pojasnio ono što je rekao i razlog zašto je to učinio, jer mu je to uvijek bila želja očitovati javno svoju ljubav spram domovini. Međutim, izrečen pozdrav Šimunića – Za dom spremni, pogodio je vlast u RH, režimsku (komunističku) mediju, Mesićeve ''antifašiste'', Jovanovićeve homoseksualce, hrvatske srbofili i srpsko četništvo; uznemirio je također Srbiju, Englesku, te ljevičare u Europi i Americi, kao da je bacio atomska bombu na Beograd ili Londonu.

 

Za dom spreman

 

Te tri slatke riječi – Za dom spremni uvažene su u hrvatskom obiteljima i narodu kao i druge tri - Hvaljen Isus i Marija. To su prepoznatljivi hrvatski pozdravi koji imaju višestoljetnu tradiciju. Nikola  Šubić Zrinski još 1566. godine u borbi protiv Turaka u Sigetu pri jurišu poviknuo je - ''Za dom'', sad u boj''; ban Stjepan Jelačić je u svakoj bitci pred svojim vojnicima uskliknuo - ''Za dom'' a vojska bi odgovorila ''Spremni i umrijeti''! Hrvatski je narod podigao i spomenik Banu Jelačiću na glavnom trgu u Zagrebu 1866. godine. Ali, očevi današnjih nosioca vlasti u RH (partizani, komunisti i četnici) 1947. godine ponovo su ''ubili'' Bana i njegov spomenik bacili u podrum gdje je trunuo sve do 1990.godine. Hrvatskom se narodu u svojoj domovini četiri i pol stoljeća zabranjuje javno izraziti svoju ljubav spram domovini – Za dom spremni. Naime, neprijatelji znaju ako je hrvatski narod Za dom spreman da se njima primiče kraj.  

 

Da hrvatski narod nije bio Za dom spreman nikada predsjednik dr. Franjo Tuđman ne bi bio predsjednik RH; ne bismo danas ima hrvatsku državu, koja je samostalna, ali nije ni slobodna ni demokratska zbog aboliranja zločinca, koji su stjecajem okolnosti opet došli na vlast i ruše sve one nacionalne i državotvorne vrednote koje je utemeljio predsjednik Tuđman.

 

Hrvatski narod, kako je stao uz Zrinskog i Jelačića, tako je stao 1941. godine uz Pavelića i Ustaški pokret koji je srušio kraljevsko-četničku Jugoslaviju i obnovio Nezavisnu Državu Hrvatsku. Hrvati su pokazali da su bili Za dom – spremni i umrijeti uz Poglavnik, kao i njegove predšasnike, stoga je i dr. Ante Pavelić ozvaničio domoljubni pozdrav - Za dom spremni!  Dakle, u tom hrvatskom rodoljubnom, domoljubnom i bojevnom pozdravu nema ništa što bi moglo u sebi nositi neke tragove fašizma, jer Hrvatska nije nikad bila fašistička, nacistička ili okupatorska, nego samo i jedino – branila svoje nacionalne posebnosti, državotvornost, državne granice i katoličku Crkvu u Hrvata.

 

Drugo je pak pitanje, što je Nezavisna Država Hrvatska imala za saveznike nacističku Hitlerovu Njemačku, jer  saveznici –  Engleska, Francuska, Rusija i Amerika su bili za očuvanje Jugoslavije, tamnice hrvatskog naroda. Fašistička Italija, i ako je bila ''hrvatski'' saveznik, bila je okupator u Južnoj Hrvatskoj i opskrbljivač oružja četničkih hordi u NDH. Analogno tome, Zapadni saveznici bili su u savezu sa Sovjetski savez dok su se borili protiv Sila osivine, ali nisu se boljševizirali! Isto tako hrvatski narod, zbog savezništva s Njemačkom, nije bio fašizirana. NDH je srušena samo da bi se ponovo uspostavila Jugoslavija, a sve druge okolnosti su bile drugorazredne. 

 

Šimunić poznaje hrvatsku povijest

 

Hrvatski nogometni reprezentativac gosp. Josip Šimunić sin je hrvatskog emigranta, rođen u tuđini. Roditelji su mu usadili osjećaj za Hrvatsku; naučio je hrvatski jezik i zaljubio se u Lijepu naša (kao i milijuni njegovih sunarodnjaka u dijaspori) čiji stijeg ponosno brani na nogometnim bojištima u svijetu. Šimunić je dobar poznavatelj hrvatske povijesti, pa mu nije potrebno podučavanje iz povijesti od slučajnog ministra Željka Jovanovića. Jadranka Kosor, Milorad Pupovac i drugi traže linč za Šimunića.

 

Opravdana je  panika na Pantovčaku i Banskim Dvorima, jer zbivanja u Vukovaru i u Zagrebu upućuju na rušenje režima, koji će po zakonu ''domino efekta'' biti srozan. Neki u vladi imaju iskustva iz Jugoslavije, kad je bila najteža gospodarska kriza Tito je progonio nacionaliste kako bi zamaglio pogubnu situaciju u državi. To danas čine Josipović, Masić, Milovanovic, Jovanović, Pupovac i Co., jer su državu doveli do gospodarskog bankrota.  Milošević je pokušao oponašati Tita,  pa smo svjedoci što se zbilo s njime i Srbijom.

 

Komunisti i zločinci iz RH nemaju kuda bježati, jer Europska unija je osudila zločine komunizma, a nakon ovakvog raskošnog života u RH teško će se odlučiti na odlazak u Srbiju, Kinu, Sjevernu Koreju i Kubu, stoga su zbunjeni, uplašeni i panični. Nova će vlast u RH promijeniti Zakon o aboliciji zločinaca i ukloniti sve znakovlje komunizma, jugoslavenstva i četništva u Hrvatskoj. Hrvatska Hrvatima!

 
†VUKOVAR GRAD POSEBNOG PIJETETA† PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Subota, 16 Studeni 2013

HRVATSKA AKADEMSKA ZAJEDNICA DOMOVINE I DIASPORE - HAZUD - ZAGREB

  

†VUKOVAR GRAD POSEBNOG PIJETETA†

I U BASELU PALIMO SVIJEĆE ZA HRVATSKE ŽRTVE SRPSKOG GENOCIDNOG ZLOČINSTVA U:  VUKOVARU, ŠKABRNJI, SLUNJU... DILJEM HRVATSKE I BiH...

S BOLOM TUGE, SA ŽALOM I SJĆANJEM NA VAS, PORUČUJEMO VAM: S NAMA STE!

Spomenik u Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog obranbenog rata u Vukovaru

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog obranbenog  rata do siječnja 2012. godine je pokopano ukupno 413 poginulih hrvatskih branitelja, 306 civilnih žrtava iz Domovinskog rata, 115 umrlih HRVI-a, 1 umrli hrvatski branitelj (jedan od vukovarskih zapovjednika) te 45 članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja. Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru bilježi stalan rast broja posjetitelja, posebno tijekom proljeća i u jeseni, dok za vrijeme obilježavanja „Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.“ posjećuju ga tisuće Hrvata.

U poštivanju dragih pokojnika pomaže nam Bog i ljubav za našu domovinu Hrvatsku.

 
Štovatelji naših pokojnika - osobno i ispred HAZUD-a u Zagrebu

Nada Landeka - tajnica  Emilija Herceg - dopredsjednica  Srećko Sladoljev - predsjednik

i ispred HAZUD-a u Baselu

Ilija Šikić - tajnik    Emilija Herceg - dopredsjednica    Dragan Hazler - predsjednik

Diljem Hrvatske gore svijeće u znak sjećanja na žrtve Vukovara

Uoči obljetnice vukovarske tragedije u svim se hrvatskim gradovima prisjećama žrtava. Svijeće su zapaljene u svim Vukovarskim ulicama, ali i kod legendarnog crvenog fiće.

Zagrepčani zapalili svijeće na Vukovarskoj ulici u sjećanje na žrtve Vukovara, Foto: Luka St Stanzl

Podsjetnik iz 1912. Pod sloganim "I reću ću vam još jednu stvar - zapamtite Vukovar" Klub vetarana 148. brigade HV-a, organizirao je tradicionalno paljenje svijeća duž cijele Ulice grada Vukovara te je tako obilježio 21. obljetnicu okupacije i žrtve Vukovara.

Nekoliko tisuća građana, branitelja i djece zapalili su svijeće uz 9 kilometara dugu Ulicu grada Vukovara, a na središnjoj svečanosti zapaljene su svijeće u obliku imena grada Vukovara i križa s velikom svijećom u sredini na travnatoj površini između kolnika ulice Hrvatske bratske zajednice kod križanja s Vukovarskom.

Velika svijeća zapaljena je vukovarskim svjetlom mira, svijećom preuzetom u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru koje je iz tog grada na svečanost donijelo nekoliko desetaka branitelja na motociklima.

Na prigodnoj svečanosti predsjednik Kluba 148. brigade Boris Vukadinović rekao je da nikad nećemo zaboraviti bitku za Vukovar te da je "Vukovar simbol Domovinskog rata te simbol žrtve u Domovinskom ratu". Dodao je da je "borba za Vukovar jedan od temelja Hrvatske".

Naglasio je da je "zajedništvo Hrvatske i ljubav prema domovini dovela do toga da nakon okupacije Vukovara 1991. dođe do mirne integracije Hrvatskog podunavlja te da se neprijatelj povukao bez ispaljenog metka".

Sjećanje na tragediju Vukovara: Dan koji je potresao Hrvatsku

Veliku svijeću zapalio je potom predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević, a svijeće oko nje zapalila su djeca iz Osnovne škole Brezovica.

Na skupu ispred KD Lisinski, nazočili su i zagrebački gradonačlenik Milan Bandić i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić te nekoliko tisuća građana i branitelja, a prigodnu molitvu predvodio je pater Zdravko Barić.

Večeras je tradicionalnim paljenjem svijeća uz molitvu obilježeno stradanje grada heroja Vukovara i u Splitu.

Zapaljeno je na stotine svijeća koje su donosili brojni građani gotovo cijelog dana.

Građani Splita su lampione s voštanicama duž Vukovarske ulice počeli paliti već rano popodne, no najviše ih je na obilježavanje tog dana došlo oko 19 sati. Sve je organizirano uz potporu hrvatske udruge Benedikt koja djeluje u Splitu.

U Splitu se čitav tjedan obilježava Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju.

To je 14. godina po redu da se u Splitu obilježava dan stradanja i progona stanovnika Vukovara.

Slično je bilo i u Osijeku gdje su građani palili svijeće oko spomenika legendarnom crvenom Fići. U povodu dana sjećanja na žrtvu Vukovara izaslanstva Osječko-baranjske županije, grada Osijeka i udruga iz Domovinskoga rata položila su vijence i upalila svijeće kod spomenika hrvatskom domobranu u osječkom Parku kralja Držislava, te kod umjetničke instalacije "Crveni fićo", na križanju Vukovarske i Trpimirove ulice.

Župan Vladimir Šišljagić kazao je kako se večeras prisjećamo vukovarske tragedije, svih branitelja koji su branili Vukovar, Osijek i Hrvatsku, a što se obilježava dan nakon oslobađajuće presude Haaškoga suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, čime je potvrđena istina o časnoj i dostojanstvenoj obrani Hrvatske u Domovinskom ratu.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je kako se danas odaje počast svim žrtvama oslobodilačkog Domovinskog rata, jer je puno života ugrađeno da bi Hrvatska bila slobodna, a sada treba raditi na njenom razvoju i gospodarstvu.

U obilježavanje dana sjećanja na žrtvu Vukovara uključili su se učenici 34. osječke osnovne i srednje škola, paljenjem više od osam tisuća svijeća, duž Vukovarske ulice u Osijeku. (Hina)

Dodatak 2013. uoči Dana Vukovara - Grada s posebnim pijetetom

Ovih dana u studenome 1991. srbski četnici i JNA pod vrhovnim zapovjedništvom predsjednika SFRJ Stjepana Mesića i njegovig generala JNA Kadijevića, Rašete, Mladića... ubijali su, progonili Hrvate, silovali Hrvatice, granatirali i bombardirali hrvatske gradove, napose Dubrovnik, Šibenik, Gospić, Slunj, Karlovac, Sisak... i Osijek.

Slunj spada u hrvatske gradove s najvećim brojem žrtava

Posebice ovdje treba spomenuti hrvatski grad Slunj, koji je prije pada u ruke srbskih zločinaca iz redova lokalnih Srba i JNA bio nekoliko puta bombardiran iz zraka i granatiran s poligona JNA, gdje je bilo središte oružanig snaga svih srbskih zločinaca od 1991-1995.

Nikakvi pregovori lokalne hrvatske vlasti u Slunju sa Srbima četničke i jugoslavenske opredijeljenosti nisu pomagali. 16. studenoga 1991. je dio slunjskih Hrvata prognan iz Slunja, a veći dio je pobjegao radi životne opasnosti. Srbi su ubijali Hrvate pri bijegu, a one koji nisu mogli su doslovce klali (primjer poštenog bračnog para Milana Kovačevića i supruge). 

U Slunju su boravili, haračili i ubijali srbski zločinci od 16. studenoga 1991. do pobjedonosne "Oluje" 5. kolovoza 1945. Za to vrijeme su srbski zločinci, četnici svih naziva, posebice oni od kapetana Dragana i od Vojislava Šešelja popljačkali sve hrvatske kuće i nakon toga ih porušili ili spalili. Spalili su i čak minirali sve katoličke crkve, uništili sakralnu i drugu kulturnu i matrijalnu baštinu, čak su minirali neka katolička groblja i kao vrhunac srbskih zločinstava poubijali su točno 297 Hrvata s prostora Dekanata slunjskog.

 

Zato na današnji dan i nekoliko sljedećih dana gore i gorjet će svijeće u Baselu, u kojemu ima Hrvata iz svih hrvatskih krajeva RH i iz BiH. Sve hrvatske žrtve srbskih genocidnih zločinstava od onih u Hercegovini i Konavlju preko hrvatskih i bosanskih ravnica i planina do Vukovara i Iloka jednako žalimo, jednako im palimo svijeće i jednako osuđujemo srbske patološke zločince, koji u svima svojim ideologijama i SPC-u imaju sprovedbu genocida i progona Hrvata, da bi za sebe prisvojili prelijepu i svima darovima božjim bogatu zemlju i državu Hrvata, prema SPC-u: "Do zadnjeg srpskog groba".

 

U plamenu svijeća sjaji naša ljubav i žal za sve pokojne Hrvate i naš ponos i hrabrost da branimo svoju dragu Hrvatsku od srbskih lakomih, divljih, genocidnih i vandalskih zločinaca.

 

Neka vam je vječna slava dragi hrvatski pokojnici, žrtve srbskog genocida, neka vas miluje zemlja Hrvatska i čuva vječni pokoj, a mi živi uz molitvu Svevišnjemu, poručujemo Vam:

S nama ste!

 

Dragan Hazler - hrvatski djelatnik i sanitetski častnik HV u pričuvi

 

Basel, 16. studenoga 2013. - na obljetnički dan Vukovara - grada posebnog pijeteta

 

 

 
Hrvatski Domodoljub i sveti rat PDF Ispis E-mail
Autor: uznik   
Petak, 15 Studeni 2013

 
Hrvatski Domodoljub i sveti rat

Nastalo je mračno doba,
Židomasonerija stvara glupog roba. 
Okrutna banda vlada svijetom,
crna kuga se širi zemaljskom planetom.

Podmićuju ogavne političke glumce,
prodane jude koje nemaju srce.
Ljevičari, demokršćani i liberali
najrađe bi cijelu Hrvatsku rasprodali.

Stvarni politički sustav je plutokracija (vladavina bogatih)
a njegova maska demokracija.
Narod mora svoje diktatore da bira.
Izbore dobiva za koga se najviše lobira. 

Međunarodne banke daju kredite 
s kojim hrane pohlepne bandite.
Lihvarske kamate plaćaju mali ljudi,
zato postaju dužnički robovi tuđi. 

Prenose nam vijesti lažne,
kriju od ljudi činjenice važne.
Masovne medije su oruđe manipulacije,
s njima obmanjuju cijele nacije. 

Rodna ideologija, gej propaganda i pobačaj
donose zemljama demografski očaj.
Useljavaju afričko-azijske kolonizatore
kako bi imali sirovinu za građanske ratove.

Čedo opet lijepom našom hara,
htjeo bi novih Vukovara.
Neka ima rata i jada,
to globalističkim profiterima odgovara.

Zapad posta središte surovosti i nemorala
a narod rulja koja bi samo kupovala.
Šoping-centri su nove katedrale.
Prazni materijalizam zamjenjue svete ideale. 

Bog, obitelj i domovina
ne vrijede kao trgovina. 
Naša ognjišta i plodna sela ostaše pusta,
napredni gospodin bi u prljavom velegradu punio svoja usta. 

Domaća kultura se amerikanizira,
McDonald's, Hollywood i svugdje njihova glazba svira. 
Uzdižu bezsramlje, preljub i nasilje,
podmuklo ruše stare civilizacije.

Televizija emitira gluposti i smeće
i zato mladić sa ispravnog puta skreće.
Popularna glazba je strani otrov.
Seks, droga i rock n' roll i život je brzo gotov.

Po diskotekama mladež skakće i pije,
svake noći negdje krv se lije. 
Cura fina i momal jak,
ne žele znati za ljubav i brak.

Nisu u modi ljupkaste haljine i suknje,
maloljetnice oblače se kao prostitutke,
Rijetkost je postao muževni muškarac,
danas valja biti dotjerani metroseksualac.

U školama nema više autoriteta,
nastavnik učenicima samo još smeta.
Sveučilišta su postala gnijezda budućih parazita,
što je dobro za narod i domovinu tamo nitko ne pita

Moderna umjetnost proizvodi samo ružno, izobličeno i naopako,
dok ono lijepo, dobro i istinito nestaje polako. 
Suvremeno kazalište je karikatura,
svrha mu je da sve veliko rastura. 

Kockarnice, kladionice i drugi porok,
kao da je ljudima sotona prorok.
Alkohol, psovka i pornografija,
današnje uzore daje mafija. 

Feministkinje bi žene i muškarce zavadile,
od žena muške klonove napravile.
Međunarodni moćnici feminiziam financiraju,
da što više poreznih obveznika dobivaju. 

Uništiše žensko dostojanstvo,
emancipirana žena voli tulum i pijanstvo.
Brak, kućanstvo i djeca?
Tako se poslovna karijera ne stjeca! 

Koncerni bi sve više kapitala,
ne zanimaju ih ljudska i radnička prava.
Ljudski život ne vrijedi ništa više,
ako za maksimalni profit ne diše. 

Raditi i trošiti neka bude smisao tvog života,
za nešto drugo živjeti je grijehota.
Budi naš poslušni rob,
pa ćeš možda izbjeći grob. 

Jedan svijet, jedan narod i jedna država,
to je cilj Novog svjetskog poretka. 
Razaraju nacije, tradicije i kulture,
sve mora isto da bude. 

Svijet s stanovništvom od 500 milijuna,
židomasonske elite i njihovih zombijskih pijuna. 
Pakao na zemlji je blizu,
uskoro će izazvati novi rati i krizu.

Domoljube i vjernike uvijek se blati,
mnogi bi nas htjeli klati.
Istina nitkoga ne zanima,
kažu da ugrožava feštu svima.

Zaista je strašna situacija.
Tuguje i plače Kroacija.
Da nije naših rodoljuba,
vladala bi još veća tuga. 

Hrvatski ratnik je utjelovljenje hrabrosti i časti,
s njim će narodna snaga rasti. 
Kada se digne cijeli narod,
revolucija će donjeti nacionalni preporod.

Hrvatski rodoljub objavljuje rat sveti:
vražja zvijer mora umrijeti!
Hoćemo slobodnu zemlju čistu i zdravu,
temeljenu na socijalnoj pravdi, moralu i državnom pravu. 

Pobjedla ili smrt izbor je naš.
Neka svijet zna što je hrvatski pravaš!
On neće ropstva više.
O njegovoj junačkoj borbi će povijest da piše. 

Narode budi uz nas
jer borimo se za vas.
Zajedno ćemo pobjediti
ili nas neće više biti.

Amerika, NATO, Svjetska banka i EU su osovina zla,
kroz njih pada sloboda sva. 
Ali doćiće vrijeme ustanaka narodnih,
na kraju neće ostati ni traga od njih.

Uz Boga i pravdu
stvoriti ćemo naciju slavnu. 
Domovini će svijetlo da se vrati
kada njom budu vladali Bog i Hrvati!

Šime Tolić
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 28 - 36 od 183
Tražilica
Tko je Online
Gostiju online: 9
cestitka2014.jpg
  paveli_knjiga_mala.jpgapartmentsmurter3.jpg
 
  

www.liberohosting.com

LiberoHosting za profesionalce i amatere

 
Top! Top!